Fun. 30.06.2011

Що таке Postcrossing і з чим його їдять

Автор: Ксюша Муравська

Що ми бачимо, коли раз на місяць заглядаємо в поштову скриньку? Рахунки за квартиру, рахунки за воду, «Київ на долонях» (або які там нам газети приносять), спам, типу «Жалюзі. Недорого ». Чорт! Ще рахунки за інтернет. =)

Але у мене картина трохи інша. Насамперед я починаю шукати кольорову картоночку і коли знаходжу, то з криками на півпід'їзда «Маааааааам, сьогодні прийшла листівка з Бельгії», лечу додому. Зганяю тата з комп'ютера і реєструю своє тільки-но що отримане щастя.

Заплутала? Ну, тоді з самого початку і детальніше.

Postcrossing - це можливість обміну справжніми паперовими листівками з людьми з різних країн світу. Погодьтеся, що у вік Інтернету це звучить трохи дивно.

6 кроків для того, щоб стати «Посткроссером».

Крок 1
Реєстрація на http://www.postcrossing.com або на http://postcross.ru
Особисто я віддаю перевагу першому сайту. По-перше, там все англійською мовою (я ж не дарма в ГФ ходжу). А по-друге, на ньому зареєстровані люди практично з усіх куточків нашої планети

                                                                                                 


У той час як на другому зареєстровані, в основному, тільки жителі колишнього СРСР. Звичайно ж, немає нічого поганого в відправленні листівок в Росію чи Білорусь. Але хочу зазначити, що листівка в Росію в середньому йде близько 3-х тижнів, а, наприклад, в Голландію - 5-7 днів. Так що, Вам вирішувати, де реєструватися.

Крок 2
Після реєстрації слід заповнити свій профіль. Чим більше інформації про себе ви напишете, тим краще. В основному в профілі варто вказувати свої уподобання. Вони можуть бути самими різними, починаючи з «я б хотіла отримати листівку із зображенням туалету», закінчуючи «відправляйте мені листівки без конвертів». До речі, на рахунок туалетів я цілком серйозно. Мені одного разу потрібно було відправляти листівку жінці, у якої було саме таке прохання.

Крок 3
Настав час отримати адресу щасливого власника вашої чудової листівочки.
Вибираємо «Send a postcard», погоджуємося з усіма правилами, які нам пропонують і .... вуа-ля, отримуємо адресу. Разом з адресою ви отримуєте унікальний ID, який ОБОВ'ЯЗКОВО потрібно вказати на своїй листівці.
Одночасно можна відправляти листівки не більше 5 адресатам. Коли людина отримає вашу листівочку, він повинен зареєструвати її ( «Register a postcard»). Саме для цього потрібно не забути вказати ID на своїй листівці. Після того, як листівка буде зареєстрована, у вас з'явиться можливість отримати нову адресу.

 

 

Крок 4
Найважливіший крок - це придбання марок та листівок. На даний момент я знайшла лише кілька українських інтернет-магазинів:


http://photofabrique.at.ua/
http://artsunduk.com/
http://elysium.com.ua/
http://postcard.od.ua/
http://listonosha.com/
У перших двох вже встигла замовити листівки, залишилася шалено задоволеною. При замовленні листівок з інших міст, раджу кооперуватися з друзями і робити спільні замовлення, так як в цьому випадку доставка вийде не такою дорогою.
Перш ніж відправити людині листівку, почитайте про його побажання. А раптом у ваших засіках знайдеться саме така листівка, яка припаде йому до душі.
Особливу увагу варто звернути на марки. Насправді, можна не забивати собі голову і купувати самі звичайні марки на пошті, а можна не полінуватися і поїхати на «Головпоштамт» і придбати, наприклад, ось таке чудо від Євгенії Гапчинської. Погодьтеся, що набагато приємніше отримувати листівочки з яскравими і оригінальними марками.
 

Крок 5
Оформлення листівки. А що листівку потрібно якось оформлювати? - запитаєте ви. ЗВИЧАЙНО !!! Крім адреси, марок і ID на листівці повинен бути якийсь текст. Я вважаю, що не варто обмежуватися лише фразами «Happy postcrossing! Have a nice Day ». Якщо чесно, то коли одного разу отримала листівку з таким змістом, дуже засмутилася. Набагато цікавіше і приємніше читати про захоплення адресанта, про те, як у нього / неї пройшов день або чому він відправив саме цю листівку.
А ось приклад того, як повинні виглядати листівки, щоб одержувач не тільки зрадів їй, а ще й почав хвалитися всім друзям і знайомим.

                                                                                                     


 Крок 6
Отримуйте листівки. Реєструйте їх. Enjoy =)

 
P.S .: Країною рекордсменкою за кількістю відправлених листівок є Фінляндія (1044530 шт.). Україна в цьому списку лише на 23 місці.

P.P.S: За 81 день участі в проекті «poscrossing» я отримала 15 листівок і відправила 19 (з них 14 доставлені).

P.P.P.S .: Якщо ви не в змозі чекати, поки листівка дійде до вашого одержувача, то реєструйтеся на http://forum.postcrossing.com/ Тут існують різні типи обміну листівками, я думаю, що кожен знайде найбільш підходящий для нього.

Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.