About English Language. 03.05.2021

Англійська для початківців: що подивитися й почитати

Автор: Олена Задворна

Після багатьох років вивчення англійської мови в школі з нудними неактуальними текстами і правилами граматики дорослі люди здригаються від думки про відновлення навчання. Підхід до вивчення іноземної мови для ефективного результату полягає саме в тому, щоб використовувати мову як інструмент, отримуючи задоволення від процесу. Ви ж не вчите мову заради мови. Тож починайте використовувати англійську з перших уроків. Стереотип про те, що для початківців дивитися серіали англійською занадто важко – міф. Звичайно, просто не буде, але вибравши не дуже складний серіал із субтитрами, ви отримаєте величезний бонус до занять. Візьміть на озброєння наші поради та вдосконалюйте англійську для початківців щодня.

Англійська для початківців: що подивитися й почитати
Вивчайте англійську цікаво за допомогою актуальних матеріалів і способів

Які серіали дивитися англійською для початківців?

Дивитися серіали англійською для початківців краще ті, які ви любите і вже добре знаєте в дубляжі. Знайдіть їх англійською і подивіться без субтитрів, щоб фокусуватися на англійській мові. Далі починайте дивитися щось нове, поступово ускладнюючи завдання. Одразу відмовтеся від ідеї дивитися англійською з субтитрами рідною мовою. Використовуйте тільки англійські субтитри та зупиняйте за потреби, щоб виписати нові слова.

Навчальні серіали

Для початкових рівнів є спеціальні серіали, в яких лексика і темп мови ускладнюються з кожною серією. Сюжет зазвичай простий і легкий. Наприклад, Extra English. У мережі можна знайти вправи до кожного епізоду для вивчення лексики. Його можна дивитися з перших днів вивчення англійської мови.

Ситкоми

Популярні комедійні серіали добре підійдуть початківцям. Короткі серії можна дивитися з субтитрами, зупиняючись на незрозумілих моментах. Сюжети й діалоги зазвичай прості, але зі сленгом і розмовними фразами, які ви не знайдете в підручниках. У мережі є додаткові відео з розбором лексики.

Для початку можна подивитися старі ситкоми Friends або Alf. Підліткові серіали або мультсеріали також будуть корисні початківцям. Лексика в них не перевантажена складними конструкціями.

Англійська для початківців: що подивитися й почитати - 2

Що почитати англійською для початківців?

Крім серіалів, лексику для початківців добре поповнювати, читаючи цікаву вам літературу, блоги або статті. Книги на початку навчання краще обирати адаптовані для рівня Elementary. Також на початковому рівні можна почитати дитячу і підліткову літературу.

Під час вибору того, що почитати англійською для початківців, керуйтеся власними уподобаннями. Якщо вам цікавіше читати серйозну бізнес-літературу, ніж підліткові історії, не бійтеся і відкривайте новини або профільні видання. Чим більше будете шукати значення невідомих слів, тим швидше навчитеся вільно читати.

Підпишіться на кілька блогів. Невеликі тексти ідеальні для щоденного читання. Не забувайте виписувати нові слова і перевіряти їх вимову, щоб не завчити неправильно.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.