Fun, Grammar, Listening, Reading, Vocabulary. 28.03.2013

Англійська у соціальних мережах

Автор: Анастасія Брандт

Ні для кого не новина те, що соціальні мережі відіграють величезну роль у нашому житті. Ми там спілкуємося, шукаємо і  знаходимо кохання та нових друзів, слухаємо улюблену музику, дізнаємось про новини, шукаємо будь-яку інформацію, навчаємося і навіть працюємо. Ці мережі захопили нас у свої тенета і не відпускають, і, можливо, не відпустять взагалі. 52% з українських користувачів Інтернету регулярно відвідують свої сторінки у соцмережах. Нам вже навіть пошту перевірити не так хочеться, як зайти на свою сторінку і подивитись що ж там робиться =)

Це я до чого… а до того, що навчатися тепер також можна у соціальних мережах! Скільки всілякої корисної інформації може знайти для себе людина, яка вивчає англійську мову,  тільки вказавши у пошуку такі слова,  як «англійська» або «english». Таблиці, граматичні відео, онлайн викладачі, співрозмовники по skype, книжки, аудіо файли, подкасти, – все це буде у вашому розпорядженні, коли ви приєднаєтесь до групи або підпишетесь на сторінку. 

Всі сторінки і групи, присвячені англійській мові, можна поділити на такі типи: 

  • Сторінки,  які рекламують якийсь сайт (наприклад – LinguaLeo). Тобто на основі певного  сайту була створена сторінка, яка періодично наповнюється матеріалом як з сайту, так і ззовні.
  • Сторінки присвячені англійські мові (Английский каждый день). Такі сторінки створюються групами ентузіастів, які працюють на благо на користь  заробітку на рекламі  людей, які хочуть вивчити англійську самостійно.
  • Сторінки/групи створені на основі навчальних закладів, курсів або шкіл (GreenForest), які наповнюються різноманітним як навчальним, так і розважальним матеріалом і, відповідно, представляють певну курси/школу.

Але, які б  цілі не переслідувала та чи інша сторінка, щось цікаве та корисне на ній можна знайти без проблем.

Ось перелік найпопулярніших сторінок у соцмережах

  • English is Fun - найпопулярніша сторінка у ФБ присвячена англійській мові. Тут ви знайдете багато візуалізованих граматичних правил, навчальних відео, багато смішних і навчальних картинок англійською.
  • English Idioms - щодня на цій сторінці ви зможете знайти по 1-2 нові англійські ідіоми with definition для вивчення.
  • Green Forest  - тут ми намагаємося вас і розважати, і навчити. Сторінка ГФ наповнена різноманітними навчальними матеріалами (граматичне відео ABC English, граматичні інфографічні таблиці, корисні таблички з Vocabulary) і останніми новинами з ГФ.

До речі, у більшості цих груп та сторінок ви можете попросити допомогу у перекладі того чи іншого слова (фрази, речення) або попросити пояснити якесь правило чи написання певних слів.


І це тільки огляд найбільших спільнот, присвячених англійській мові. Так, деякі з них мають більш розважальний характер, ніж навчальний, та було б бажання. Так, підписавшись на якусь із сторінок, час від часу ви будете знаходити у своїх новинах нагадування про граматику англійської мови, тематичні списки слів, поради та зразки з правильного написання резюме англійською або аудіо подкасти з таблицями неправильних дієслів. Не використовувати таку додаткову можливість вивчати щось нове або повторювати старе ви просто не маєте права!

P.S. Буду вдячна, якщо ви поділетесь своїми улюбленими посиланнями на групи у соцмережах про англійську мову.

Вам також може сподобатися:
Video
Англійська в піснях. Imagine Dragons підтримали Україну в кліпі на пісню Crushed
Впевнені, ви вже чули про пісню Crushed by Imagine Dragons та їх кліп з історією Сашка з Миколаївської області І щоб ви точно розуміли, про що співають «дракони», та почерпнули щось нове для своєї англійської, наша викладачка Юля Кравченко зробила для вас відеорозбір цієї потужної пісні…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.