About English Language. 31.05.2024

7 сучасних трендів онлайн-навчання, які змінюють гру

Автор: Вікторія Чертенко

Привіт, мене звати Віка, я викладач та методист в школі англійської мови Green Forest вже понад 8 років і зараз я пропоную вам зануритись в тренди онлайн-навчання. Коли я починала своє викладацьке життя, то ще було модно готувати на заняття якомога більше друкованих матеріалів, кольорових карток, ігор і т.д. Який це був головний біль, відверто кажучи! І яке переведення деревини на планеті! Але зараз все набагато сучасніше, зручніше і, гадаю, навіть ефективніше. Давайте розглянемо, як зараз виглядає навчання і, взагалі, різні сучасні тенденції в навчанні.

Ми з вами зустрілися тут - на сайті, не на папері у журналі чи газеті. Гадаю, що половина з вас не проти бути одразу на «ти». Онлайн-світ - вільний від формальностей. В житті онлайн все набагато простіше: не треба бути занадто ввічливим, не треба гарно виглядати, не треба бути заможним чи успішним. Всі користувачі - це загадкові постаті, які вдивляються в екран монітора чи смартфона. Зручно, чи не так? А ось наскільки онлайн-навчання легше і зручніше порівняно з офлайн? Давайте розберемось. 

Онлайн-навчання на вагу золота: тренди, що змінюють гру!

Онлайн-навчання стало справжньою революцією в освіті, відкриваючи нові можливості для всіх, хто бажає навчатися. Останнім часом з'явилося кілька трендів, які змінюють обличчя навчання та роблять його більш цікавим та доступним для кожного.

Рівність та інклюзивність

На першому місці - це інклюзія та рівність. Онлайн-платформи руйнують барʼєри, стереотипи, створюючи можливості для навчання кожного, незалежно від статусу чи можливостей. Чи чули ви щось про School in the Cloud by Sugata Mitra? Ще у 2013 році виникла ідея зробити навчання доступним для всіх, хто не може цього дозволити через економічні, соціальні чи географічні труднощі. Перша така школа виникла в Англії, потім відкрили ще декілька в різних частинах Індії, були долучені всі охочі - викладачі на пенсії, молоді викладачі та різні люди, такі собі, ілюмінатори сьогодення, щоб поділитися своїм досвідом через Skype з дітьми з малозабезпечених сімей. Нехай панує світло у пітьмі неосвіченості! 

Check it out: School in the Cloud 

Штучний інтелект для особистого розвитку
 
Штучний інтелект все більше інтегрується в онлайн-платформи для навчання з метою забезпечення персоналізованих навчальних досвідів. Алгоритми ШІ аналізують способи навчання та уподобання учнів, щоб пропонувати індивідуальний контент та зворотний зв'язок, покращуючи їх результати в навчанні.
 
І штучний інтелект стає нашим найкращим другом у цьому. Він допомагає кожному студенту знайти свій ідеальний шлях навчання, надаючи індивідуальні поради та підказки. Але у чому різниця між звичайним  пошуковим засобом та штучним інтелектом. Chat GPT, Bing Chat, Gemini, Character. AI, Replicka - всіх їх об'єднує одне - можливість комунікації, створення діалогу, тобто все ж таки, використання логічної побудови розмови, примінення критичного мислення, задля отримання найкращого результату запиту. Просто “погуглити” інформацію і відкрити перше посилання, бездумно скопіювати і подати як власну думку - вже не працює у сучасному світі. Йдемо у ногу з часом - розвиваємось разом з технологіями!
 
 
До речі, якщо хтось пропустив як вивчати англійську за допомогою чату GPT, є чудова стаття, яка варта вашої уваги - https://bit.ly/3R9HVA5
 
Імерсивний Досвід (VR та AR)
 
Ніколи не думали, що навчання може бути захоплюючим? З віртуальною та розширеною реальністю ви потрапите в інший світ, де кожен урок - це нова пригода! Віртуальна реальність (VR) та розширена реальність (AR) трансформують онлайн-навчання, забезпечуючи імерсивні досвіди. Ці технології дозволяють студентам взаємодіяти з цифровим контентом більш захоплюючим та реалістичним способом, роблячи навчання більш ефективним та запам'ятовуючим.
 
 
Check it out: VR English Lessons
 
Мікронавчання
 
Мікронавчання передбачає надання контенту у невеликих, зосереджених сегментах, що полегшує засвоєння та запам'ятовування інформації для учнів. "Маленькі кроки" - це майстерність! Мікронавчання дуже популярне саме в онлайні, що робить навчання легким та зрозумілим, дозволяючи кожному вчитися у своєму темпі.
 
 
Check it out: Booyya - це маркетплейс онлайн-курсів англійської мови, які охоплюють граматику, лексику і різноманітні аспекти життя - від неправильних дієслів до риболовлі, від present perfect до інтимної переписки онлайн. Детальніше можна прочитати тут - Як вчити англійську самостійно на платформі Booyya.
 
Гейміфікація та Інтерактивність

Хто сказав, що навчання не може бути веселою грою? Гейміфікація додає ігри, конкурси та нагороди до навчання, роблячи його захоплюючим і цікавим. Гейміфікація передбачає включення елементів гри, таких як виклики, винагороди та таблиці лідерів, у процес навчання. Всім, кому притаманний дух суперництва - це для вас. Навіть сидячи одному у кімнаті можна відчути сплески адреналіну та азарту!

Check it out: Learning apps, Genially, Worwall, стаття "8 додатків для вивчення граматики англійської мови".

Мобільне навчання

Навчайтеся, коли зручно! Мобільне навчання дозволяє вчитися де завгодно, використовуючи лише свій смартфон чи планшет  для отримання знань і виконання навчальних завдань. Ця форма навчання може містити в собі використання спеціалізованих додатків, вебсайтів, відеоуроків, аудіоуроків та інших ресурсів, які доступні на мобільних пристроях.

Основні переваги мобільного навчання включають:

  1. Доступність: Студенти можуть навчатися у будь-який час і в будь-якому місці, де є доступ до Інтернету.
  2. Зручність: Мобільні пристрої зазвичай компактні і легкі, що робить їх ідеальними для навчання в дорозі або вільному часі.
  3. Інтерактивність: Додатки і вебсайти для мобільного навчання можуть містити ігрові елементи, тести і вправи, що робить процес навчання більш цікавим і ефективним.
  4. Широкий вибір ресурсів: Існує велика кількість навчальних додатків, вебсайтів і онлайн-курсів, які доступні для мобільних пристроїв, що дозволяє студентам вибирати ті теми і методи навчання, які їм до вподоби.
  5. Постійний доступ до інформації: Завдяки мобільним пристроям студенти можуть швидко знайти потрібну інформацію або відповіді на свої запитання у будь-який момент.

Зі зростанням використання смартфонів та планшетів мобільне навчання стає популярною тенденцією в онлайн-освіті.

Check it out: Green Forest - онлайн-школа англійської, де ви маєте можливість навчатися будь-де та будь-коли, використовуючи смартфон або будь-який інший гаджет. Ви зможете не лише навчатися в групах, а й отримаєте доступ до онлайн-платформи «My Green Forest», яка складається з інтерактивного онлайн-підручника Notes by Green Forest та особистого кабінету. Заняття проходитимуть в режимі живого спілкування з викладачем та групою студентів вашого рівня через платформу та за допомогою нашого інтерактивного підручника Notes by GF. Якщо вас цікавить саме такий формат вивчення англійської, ми маємо набір кожного місяця. Проходьте тест на визначення рівня та покращуйте англійську вже зараз – https://bit.ly/4aYxAy5

Електронне оцінювання

Оцінка стає легшою! Електронні засоби оцінювання дають миттєвий зворотний зв'язок та допомагають вдосконалити свої навички, дозволяючи їм відстежувати свій прогрес та виявляти області для покращення.

Check it out: SmallTalk2Me

Як добре, що ми живемо у сучасному онлайн-світі, де не потрібно йти пішки до школи 3 км, а доступ до онлайн навчання мають всі, хто має підключення до мережі Інтернет. Звісно, ці 7 трендів - це лише краплина у великому океані можливостей онлайн-навчання. Так що користуйтеся всіма можливими сучасними благами та відкрийте для себе нові горизонти навчання.

Вам також може сподобатися:
About English Language
7 популярних міфів та фактів про вивчення англійської мови
З яким викликами стикаються викладачі майже щодня? Одне з найважчих завдань - це зрозуміти як краще та ефективніше побудувати процес навчання для тої чи іншої групи, чи окремого студента. Дуже часто ми уявляємо як повинен проходити процес навчання, базуючись на: нашому попередньому досвіді (наприклад,…
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.