Speaking, Vocabulary. 13.10.2023

6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно

Автор: Іра Озадовська

Ох же ця англійська, вчиш-вчиш, а заговорити інколи так важко. Наче ж і всі базові граматичні правила знаєш й на письмі використовуєш. А тільки-но починаєш говорити – маєте Present Simple з базовою лексикою. Знайома ситуація?

Нещодавно я усвідомила, що почала забувати вже вивчену лексику: живу в Україні й немає з ким спілкуватися саме англійською. Це стало поштовхом знайти дійсно якісні ресурси, які можна використовувати для практики англійської. Сьогодні хочу вам показати дієві додатки для спілкування  з людьми з різних точок світу, які допомагають збагачувати свою мову і практикуватися, практикуватися і ще раз практикуватися. 

Існують мобільні застосунки різного формату для спілкування з носіями мови та не тільки. Тільки вам вирішувати, що ж буде зручнішим: листування, аудіо/відеоповідомлення, дзвінки або ж перегляд відео. Для початку потрібен лише інтернет та смартфон.  

Розпочнемо?

1) HelloTalk

Цей мобільний застосунок створений для обміну знань мовами. Ви можете вивчати англійську, а бонусом – вчити іноземців розмовляти українською. 6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 1

Які основні функції має HelloTalk?

  • Листування (чати) з різними людьми. Ви самостійно обираєте спосіб спілкування. У додатку доступні текстові та аудіоповідомлення або ж аудіо/відеодзвінки. 
  • Соціальна мережа у застосунку. Можна завантажувати тексти та фотографії, ділитися яскравими емоціями сьогоднішнього дня або ж місяця англійською мовою та отримувати зворотний зв’язок. 
  • Стрімінгова платформа. Прямі ефіри інших людей, які володіють англійською, допоможуть ще більше практикувати сприйняття мови на слух.

Під час користування, я помітила ще й додаткові фішки: в HelloTalk є функції перекладу, а носій мови завжди вас може виправити за допомогою “correction”. Функція словника допомагає не забувати нові слова та використовувати їх вже при нових розмовах. 

6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 26 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 3

Завантажити додаток в App Store або Play Market.

2) Speaky 

Основна ідея додатка Speaky – це комунікація з іноземцями з різних країн. 

Корисні функції: 6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 4

  • Спілкування у форматі чатів. Так ви зможете знайти нових друзів для практики. Функція “Community” дає можливість обирати рівень англійської, країну, стать та вік людини, з якою ви б хотіли спілкуватися.
  • Аудіоповідомлення. Коли я вже стала більш впевненою – почала використовувати й аудіо. Все відбувається крок за кроком, а головне, що є прогрес. Спробуйте записати хоч одне аудіоповідомлення і вже так розпочинається розмовна практика англійською.

6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 56 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 6

Завантажити додаток в App Store або Play Market.

3) Lingbe

Lingbe мені сподобався своєю багатогранністю, у цьому додатку найбільша кількість корисних функцій з усієї підбірки: 6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 7

  • Аудіо/відеодзвінки in person (вдвох). Є можливість домовитися про час дзвінка або ж знайти людину, яка просто зараз готова спілкуватися. Тут можна обрати або назначити тему спілкування – чудовий шанс попрактикувати ту лексику, з якою виникають труднощі.
  • Групові дзвінки у відео та аудіо форматі. Обирайте тему, рівень англійської та час, який вам підходить, і спілкуйтесь разом. Я зрозуміла, що у компанії спілкування може бути веселішим та активнішим. 
  • Листування у вигляді чату та аудіоповідомлень, тут є декілька способів знайти собі співрозмовників:
  1. спочатку відвідати відео-/аудіодзвінки групові чи з однією людиною та зрозуміти, чи є спільні інтереси та контакт;
  2. відвідувати профілі інших користувачів та спробувати написати теми, які вас цікавлять для обговорення в текстових повідомленнях.

6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 86 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 9

Завантажити додаток в App Store або Play Market.

4) Busuu

Busuu – це той мобільний застосунок, який відрізняється від інших. Ви запитаєте, чим саме? Комунікація з носіями мови побудована у більш навчальному форматі: прямого спілкування тут немає, але є інші корисні формати для практики англійської мови: 6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 10 

  • Відео носіїв мови та вправи для практики. Ви дивитеся відео носіїв мови та виконуєте різні види вправ, таким чином, послідовно збагачуючи свій запас слів. Навчання доступне для всіх рівнів від Beginner до Advanced. 
  • Спільнота з носіями мови. Виконуйте тижневі челенджі та отримуйте відгуки від native speakers. Є письмові та аудіозавдання – тільки вам обирати, як буде комфортніше.

6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 116 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 12

Завантажити додаток в App Store або Play Market.

5) Telegram-канал від Green Forest

Куди ж зараз без Telegram, адже це один з найпопулярніших каналів комунікації. Green Forest пропонує різні формати безкоштовних розмовних клубів та івентів для всіх, хто цікавиться англійською та хоче більше практики.  
Переходьте за посиланням на телеграм-канал, де завжди можна знайти актуальну інформацію - t.me/english_events6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 13

Найпопулярніші безкоштовні speaking clubs в Green Forest: 

  • English Sunday Online – розмовні клуби англійською для всіх рівнів. Приєднуватися можна хоч кожної неділі. Обирайте час: 11:00, 13:00 або 15:00, та тему для розмови. Спілкування проходить в Zoom, де вас розділяють на групи по 4-5 людей і ви спілкуєтеся з людьми вашого рівня англійської. 
  • Come and Learn – граматичні заняття для різних рівнів. Проводяться що два тижні о 19:00 та розділені на рівні elementary/pre-intermediate та intermediate/upper intermediate. Бонус: за кожне відвідування такого заняття ми даруємо 50 грн, які можна використати на навчання в Green Forest. 
  • Make Music Not War – музичний урок, на якому ви розбираєте популярні пісні та збагачуєте свою лексику. Проводимо щосуботи  о 12:00, а необхідний рівень англійської – pre-intermediate і вище.

6) Tinder

Не очікували тут побачити додаток для знайомств? Але ж це дієвий спосіб не тільки знайти кохання свого життя, а й підібрати собі партнера або партнерку для спілкування англійською мовою. 6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 14

Якщо ваша ціль саме спілкування англійською, то ось коротка інструкція, як саме налаштувати застосунок для цього :

  • Заповнити профіль фотографіями та написати в описі вашу ціль використання Tinder. Наприклад: “Hey there! I want to practice English more and enhance my vocabulary. Can you help me? We can talk about whatever you prefer. My hobbies are…”
  • Обрати вік та стать людей, з якими вам би хотілося спілкуватися.
  • Вибрати англійську мову для спілкування.
  • У налаштуваннях відстані вимкнути діапазон.

6 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 156 мобільних застосунків для практики розмовної англійської безкоштовно - 16

Завантажити додаток в App Store або Play Market.

Кожен мобільний застосунок із цієї підбірки допоміг мені прокачати свій рівень розмовної і письмової англійської.  Також я зрозуміла, що розмовна англійська потребує постійної практики, і для цього потрібно зробити кілька простих кроків - обрати хоча б 1 додаток для спілкування, створити графік, і почати ним користуватись. Впевнена, ця методика спрацює і для вас. Бажаю успіхів у навчанні!

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
6 безкоштовних онлайн-курсів англійської для всіх рівнів на літо 2024
Ось і літо прийшло: пора хоч трішки відпочити та розслабитися. Це чудовий час для перезарядки, але не варто забувати про важливість підтримки своїх знань та навичок, у тому числі й володіння англійською мовою. За три літні місяці без практики можна втратити те, що ви так старанно вивчали раніше. Що…
Video
Відео: 12 слів-паразитів в англійській мові, яких варто уникати
Друзі, а як щодо почистити свою англійську від «паразитів»? I mean you know, слів-паразитів. Щоб знати, які слова варто уникати, аби не засмічувати свою мову, обов’язково дивіться нове відео від Green Forest. У ньому наша викладачка розглянула 12 найпопулярніших англійських слів-паразитів…
Vocabulary
Small Talk англійською мовою: корисні фрази і поради, щоб почати розмову
В англомовному світі вміння вести small talk - це не просто ввічливість, а й ключ до успішного спілкування. Ці невимушені та прості розмови, які часто здаються неважливими, насправді відіграють важливу роль у налагодженні контактів та створенні сприятливого враження будь-де. В англомовних країнах ви…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.