Vocabulary. 08.12.2023

5 популярних тренажерів на смартфон для вивчення нових слів

Автор: Іра Озадовська

Тепер можна качати свої м’язи англійської будь-де, бо всі тренажери є на смартфоні! Ви точно маєте вільних 10-20 хвилин щодня, і за цей час ви можете встигнути вивчити декілька нових слів та фраз.Чому б не скористатись цією можливістю? У цій статті хотіла б вам розказати та показати, які ж тренажери для англійської варті вашої уваги і як це може полегшити вивчення нових слів для будь-якого рівня англійської. Біжімо розбиратися!

1. Quizlet
Цей тренажер на смартфон створений для вивчення нових слів та фраз англійською. У цьому застосунку можна створювати свої або шукати вже готові списки слів та фраз на будь-які теми. Особиста порада – це тренуватися регулярно, тут є різні типи вправ, що не дадуть вам нудьгувати.

Що корисного пропонує застосунок?

  • Створення карток зі словами та фразами для запам’ятовування
  • Групування створених списків в окремі розділи
  • Поширення готових списків слів для інших користувачів
  • Різні типи вправ: картки та різні типи тестів 
  • Відстеження прогресу 

Завантажити в App Store або Play Market

2. WordUp
Зручний застосунок для вивчення нових слів з вбудованим словником на різні теми. Найбільший плюс – можна самостійно обрати свій рівень англійської та бажаний акцент. Також є дієва система вивчення нових слів, яка складається з 3 кроків: переклад і приклади цього слова в реченнях та відео, різні типи вправ, а також розмова в реальному часі з вбудованим у додаток штучним інтелектом. Бонусом до цих кроків є окремий розділ завдань зі сценаріями з життя (в аеропорті, на роботі тощо). Таким чином ви вже будете знати, як запитати або відповісти у різних ситуаціях. Цей застосунок стане чудовим варіантом для тих, кому потрібно більше практики та у кого немає часу створювати самостійно списки слів.

Що корисного пропонує застосунок? 

  • Вбудований словник і розподіл на теми
  • ШІ викладач для практики слів у розмові
  • Розділ зі сценаріями подій 
  • Відстеження прогресу

Завантажити в App Store або Play Market.

3. Wordy
Це гра, яка буде вас слугувати чудовим тренажером для вашої англійської. У Wordy потрібно вгадувати слова за допомогою підказок та кількості букв. Але не переживайте, якщо ви не знати всі-всі слова в англійській – тут вони не складні й для будь-якого рівня буде корисно. Після декількох раундів мене затягнуло у цю гру на годину. Сподіваюсь, вам також сподобається!

Що корисного пропонує застосунок? 

  • Поступова складність гри: від 3 до 5 букв у слові
  • Вибір теми гри 
  • Тренування не тільки англійської, а й мозку :)

Завантажити в App Store або Play Market

3. Leksi English Flashcards
Тренажер, який має вже готові розділи на різні теми, є все від одягу до космосу. Кожний день у вас буде можливість вивчати нові слова з перекладом українською, сприймати їх на слух та повторювати пройдений матеріал. Всі вправи займають приблизно 20 хвилин на день. Є 2 недоліки у цьому застосунку: реклама між кожним видом завдання та доступ на гаджетах з Android або комп’ютері.

Що корисного пропонує застосунок? 

  • Списки слів на різні теми з перекладом, зображенням та транскрипцією
  • Структура вивчення та повторення слів
  • Відстеження прогресу 

Завантажити в Play Market.

4. Linga
Хотіли б читати книги англійською? Нещодавно стикнулася з проблемою, що читати без можливості одразу перекласти слово не дуже зручно. А якщо й переклала слово, треба ж якось його запам’ятати, але як? У цьому мобільному застосунку можна читати свої чи рекомендовані книги з автоматичним перекладом окремих слів, а потім вивчати ці слова за допомогою вправ. Ідеальний тренажер для шанувальників читання та англійської.

Що корисного пропонує застосунок? 

  • Розподіл книг за рівнями англійської 
  • Можливість завантажити у додаток нову книгу
  • Моментальний переклад незнайомих слів українською
  • Окремий розділ словника
  • Різні типи вправ для запам’ятовування: флешкартки, обрати слово, зібрати слово, знайти пари, прослухати та вибрати слово

Завантажити в App Store або Play Market

Кожен додаток з підбірки корисний по-своєму і тільки вам обирати, який спосіб вивчення вам найкраще підходить. Додам від себе, що у будь-якому тренажері дійсно важлива регулярність: виділіть 10-20 хвилин часу і запевняю, ви побачите результат. Вдалого навчання!

Вам також може сподобатися:
Fun
6 трендових англомовних пісень в TikTok 2024 року: про що там співають?
А у вас є акаунт в TikTok? У мене – так! І це саме та соціальна мережа, яка може мене поглинути на декілька годин у scrolling (гортання) все нових і нових цікавих відео. Якщо ви такі ж, як і я, вам буде точно цікаво та корисно прочитати цю статтю. Тут я зібрала 6 популярних англомовних пісень…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Supacell
Шанувальники science fiction (наукової фантастики), збирайтеся! Netflix випустив новий серіал під назвою "Supacell", який неодмінно вас здивує цікавим сюжетом та допоможе поповнити словниковий запас необхідною лексикою. Сюжет серіалу завертається навколо п’ятьох жителів південного Лондона,…
Fun
6 нових та популярних серіалів на Apple TV за рівнями для вашої англійської
Вивчати англійську з викладачем – це, безсумнівно, найефективніший метод. Але ж і підтримувати свій рівень якось треба у паузах між курсами або заняттями. А один із приємних способів це зробити – дивитися серіали англійською. Тут і цікавим сюжетом себе розважите, і ще й вивчите нову лексику.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.