Vocabulary. 08.12.2023

5 популярних тренажерів на смартфон для вивчення нових слів

Автор: Іра Озадовська

Тепер можна качати свої м’язи англійської будь-де, бо всі тренажери є на смартфоні! Ви точно маєте вільних 10-20 хвилин щодня, і за цей час ви можете встигнути вивчити декілька нових слів та фраз.Чому б не скористатись цією можливістю? У цій статті хотіла б вам розказати та показати, які ж тренажери для англійської варті вашої уваги і як це може полегшити вивчення нових слів для будь-якого рівня англійської. Біжімо розбиратися!

1. Quizlet
Цей тренажер на смартфон створений для вивчення нових слів та фраз англійською. У цьому застосунку можна створювати свої або шукати вже готові списки слів та фраз на будь-які теми. Особиста порада – це тренуватися регулярно, тут є різні типи вправ, що не дадуть вам нудьгувати.

Що корисного пропонує застосунок?

  • Створення карток зі словами та фразами для запам’ятовування
  • Групування створених списків в окремі розділи
  • Поширення готових списків слів для інших користувачів
  • Різні типи вправ: картки та різні типи тестів 
  • Відстеження прогресу 

Завантажити в App Store або Play Market

2. WordUp
Зручний застосунок для вивчення нових слів з вбудованим словником на різні теми. Найбільший плюс – можна самостійно обрати свій рівень англійської та бажаний акцент. Також є дієва система вивчення нових слів, яка складається з 3 кроків: переклад і приклади цього слова в реченнях та відео, різні типи вправ, а також розмова в реальному часі з вбудованим у додаток штучним інтелектом. Бонусом до цих кроків є окремий розділ завдань зі сценаріями з життя (в аеропорті, на роботі тощо). Таким чином ви вже будете знати, як запитати або відповісти у різних ситуаціях. Цей застосунок стане чудовим варіантом для тих, кому потрібно більше практики та у кого немає часу створювати самостійно списки слів.

Що корисного пропонує застосунок? 

  • Вбудований словник і розподіл на теми
  • ШІ викладач для практики слів у розмові
  • Розділ зі сценаріями подій 
  • Відстеження прогресу

Завантажити в App Store або Play Market.

3. Wordy
Це гра, яка буде вас слугувати чудовим тренажером для вашої англійської. У Wordy потрібно вгадувати слова за допомогою підказок та кількості букв. Але не переживайте, якщо ви не знати всі-всі слова в англійській – тут вони не складні й для будь-якого рівня буде корисно. Після декількох раундів мене затягнуло у цю гру на годину. Сподіваюсь, вам також сподобається!

Що корисного пропонує застосунок? 

  • Поступова складність гри: від 3 до 5 букв у слові
  • Вибір теми гри 
  • Тренування не тільки англійської, а й мозку :)

Завантажити в App Store або Play Market

3. Leksi English Flashcards
Тренажер, який має вже готові розділи на різні теми, є все від одягу до космосу. Кожний день у вас буде можливість вивчати нові слова з перекладом українською, сприймати їх на слух та повторювати пройдений матеріал. Всі вправи займають приблизно 20 хвилин на день. Є 2 недоліки у цьому застосунку: реклама між кожним видом завдання та доступ на гаджетах з Android або комп’ютері.

Що корисного пропонує застосунок? 

  • Списки слів на різні теми з перекладом, зображенням та транскрипцією
  • Структура вивчення та повторення слів
  • Відстеження прогресу 

Завантажити в Play Market.

4. Linga
Хотіли б читати книги англійською? Нещодавно стикнулася з проблемою, що читати без можливості одразу перекласти слово не дуже зручно. А якщо й переклала слово, треба ж якось його запам’ятати, але як? У цьому мобільному застосунку можна читати свої чи рекомендовані книги з автоматичним перекладом окремих слів, а потім вивчати ці слова за допомогою вправ. Ідеальний тренажер для шанувальників читання та англійської.

Що корисного пропонує застосунок? 

  • Розподіл книг за рівнями англійської 
  • Можливість завантажити у додаток нову книгу
  • Моментальний переклад незнайомих слів українською
  • Окремий розділ словника
  • Різні типи вправ для запам’ятовування: флешкартки, обрати слово, зібрати слово, знайти пари, прослухати та вибрати слово

Завантажити в App Store або Play Market

Кожен додаток з підбірки корисний по-своєму і тільки вам обирати, який спосіб вивчення вам найкраще підходить. Додам від себе, що у будь-якому тренажері дійсно важлива регулярність: виділіть 10-20 хвилин часу і запевняю, ви побачите результат. Вдалого навчання!

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Functional language. How to complain B2-C2
Англійською треба вміти робити все, навіть скаржитися. Тож запрошуємо вас на новий безкоштовний лексичний урок Notes на платформі Smarte для рівнів B2-C2 “How to complain” – https://bit.ly/4cOW6SV. На вас чекає мінівідео та 4 інтерактивні вправи з корисною лексикою, щоб ви точно змогли…
Vocabulary
Відео: Фразові дієслова з TAKE в англійській мові
Сьогодні пропонуємо вам трохи зануритися у світ фразових англійських дієслів. А допоможе вам у цьому викладачка Green Forest Яна Лужна в нашому новому відео! Вмикайте його, щоб вивчити значення різних Phrasal verbs with Take та отримати безліч прикладів їх вживання з фільмів & серіалів. Щоб першими…
About English Language
5 безкоштовних осінніх онлайн-курсів 2024 року для всіх рівнів англійської
А у вас теж вересень асоціюється з навчанням ще з часів школи? Коли за вікном починає падати листя, а дні стають коротшими, саме час зайнятися чимось корисним. Якщо ви відклали вивчення англійської мови до осені або просто у вас є це всім відоме відчуття, що потрібно розпочати навчання, ця стаття вас…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.