Fun, Vocabulary, Writing. 18.11.2022

5 ігор на смартфон для поповнення словникового запасу англійською

Автор: Василіса Грицай

Як ми всі знаємо, існує багато способів вивчення англійської мови. Але сьогодні я не буду розповідати про усім вам відомі методи. А запропоную  дещо цікаве, що допоможе вам покращити свої знання та зробити вивчення англійської щоденною звичкою. Коли я тільки починала вчити англійську мову, то зіштовхнулася з проблемою — вчитися по книжкам швидко набридає. Тому сьогодні я розкажу вам про альтернативні варіанти вивчення англійської, а саме - 5 ігор на смартфон, які допомогли мені вивчити англійську мову.

Wordle

Якщо ви давно шукали гру, яка допоможе поповнити словниковий запас — тоді вам сподобається Wordle. Кожен день ви маєте змогу вгадати загадане слово, використовуючи інші слова. Ця проста проте цікава гра допоможе напружити мозок і розгорнути свій уявний словник. За допомогою цієї гри кожен може обмінюватись з друзями результатами та змагатися в тому, хто вгадав слово за меншу кількість допоміжних слів-підказок. Wordle підходить як для базового, так і для високого рівня англійської мови. Якщо ви pro в англійській, то можу запропонувати увімкнути в налаштуваннях “hard mode”. Він точно сподобається усім любителям челенджів і допоможе корисно розпочати день.

Завантажити в Apple Store
Завантажити в Google Play
Веб-версія

Alias

Всі ми любимо проводити час у веселій компанії друзів. Багато хто грав в настільну версію Alias. Так ось це вона і є, просто електронна версія, в яку можна грати де і коли завгодно, але цього разу на телефоні. Alias підійде для тих, хто вже має базові мовні знання і компанію від двох людей. Суть гри у тому, щоб 1 учасник пояснив слово на картці іншим учасникам не називаючи самого слова і спільнокореневих слів, звісно англійською мовою. Гра допоможе перетворити свій пасивний запас англійських слів в активний, а також наповнити його синонімами до популярних слів. B Alias ви можете вибрати одну із 16 різнопланових тем і продемонструвати свої мовні знання в обраній вами.

Завантажити в AppStore
Завантажити в Google Play

Words of Wonders

Гарна новина для любителів кросвордів - гра в слова у формі кросворду з додатковими можливостями, в яку можна грати коли нічого робити, а даремно витрачати час не хочеться. “WoW” допомагає напружити уяву і зібрати з літер, які на перший погляд не мають нічого спільного, слова для заповнення кросворду. З кожнем рівнем кросворд збільшуться, зібрати останнє слово займає все більше часу, локації змінюються, а комбінації букв стають все цікавіші. Цей додаток підходить для тих, хто тільки почав ознайомлення з англійською, а також для тих, хто вже має високий рівень знань. Кожен день можна кинути собі виклик в кросворді дня. З цією грою саморозвиток і покращення мови стане для вас звичайною буденністю.

Завантажити в AppStore
Завантажити в Google Play

Bonza

Ще одна гра-кросворд, в яку зможе грати навіть той, хто тільки почав вивчення англійської мови. Багато різних левелів, на кожному з яких дається підказка щодо спільної теми, а по полю розкидані комбінації літер, з яких і треба зібрати кросворд. Чудовий варіант для спокійного відпочинку після напруженого дня, який ще й допоможе покращити знання англійської на абсолютно різні і непередбачувані теми. З кожним рівнем іде непомітне ускладнення, але як ми знаємо — без труднощів немає і прогресу!

Завантажити в AppStore
Завантажити в Google Play

Spelling bee

Кожен, хто вчить англійську мову, хоч раз думав над правильністю своєї вимови. Ця гра допоможе перевірити ваші знання зі spelling (промовляння/написання слів по літерах) і покращити її за доволі короткий строк. Потрібно прослухати сказане носієм слово і правильно написати його по літерах. Якщо навіть після повторного прослуховування, слово залишається незрозумілим — завжди можна подивитися в підказку. Правила гри доволі прості. Але після прослуховування деяких слів стає зрозуміло, що рівень цієї гри advanced, і іноді розібрати сказане слово дуже важко. Після кожного рівня можна переглядати свої успіхи і занотовувати покращення результатів. Спочатку зрозуміти сказане слово здається неможливим, але як ми знаємо: “There is no success, without struggle!”

  

Веб-версія

Думаю, що якась з цих ігор вам неодмінно сподобається, а ваші знання англійської  покращуватимуться з кожним днем. І нехай вивчення мови не перетвориться в сумну рутину, а залишиться цікавим і надихаючим.

Вам також може сподобатися:
Fun
6 трендових англомовних пісень в TikTok 2024 року: про що там співають?
А у вас є акаунт в TikTok? У мене – так! І це саме та соціальна мережа, яка може мене поглинути на декілька годин у scrolling (гортання) все нових і нових цікавих відео. Якщо ви такі ж, як і я, вам буде точно цікаво та корисно прочитати цю статтю. Тут я зібрала 6 популярних англомовних пісень…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Supacell
Шанувальники science fiction (наукової фантастики), збирайтеся! Netflix випустив новий серіал під назвою "Supacell", який неодмінно вас здивує цікавим сюжетом та допоможе поповнити словниковий запас необхідною лексикою. Сюжет серіалу завертається навколо п’ятьох жителів південного Лондона,…
Fun
6 нових та популярних серіалів на Apple TV за рівнями для вашої англійської
Вивчати англійську з викладачем – це, безсумнівно, найефективніший метод. Але ж і підтримувати свій рівень якось треба у паузах між курсами або заняттями. А один із приємних способів це зробити – дивитися серіали англійською. Тут і цікавим сюжетом себе розважите, і ще й вивчите нову лексику.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.