Fun, Vocabulary, Writing. 18.11.2022

5 ігор на смартфон для поповнення словникового запасу англійською

Автор: Василіса Грицай

Як ми всі знаємо, існує багато способів вивчення англійської мови. Але сьогодні я не буду розповідати про усім вам відомі методи. А запропоную  дещо цікаве, що допоможе вам покращити свої знання та зробити вивчення англійської щоденною звичкою. Коли я тільки починала вчити англійську мову, то зіштовхнулася з проблемою — вчитися по книжкам швидко набридає. Тому сьогодні я розкажу вам про альтернативні варіанти вивчення англійської, а саме - 5 ігор на смартфон, які допомогли мені вивчити англійську мову.

Wordle

Якщо ви давно шукали гру, яка допоможе поповнити словниковий запас — тоді вам сподобається Wordle. Кожен день ви маєте змогу вгадати загадане слово, використовуючи інші слова. Ця проста проте цікава гра допоможе напружити мозок і розгорнути свій уявний словник. За допомогою цієї гри кожен може обмінюватись з друзями результатами та змагатися в тому, хто вгадав слово за меншу кількість допоміжних слів-підказок. Wordle підходить як для базового, так і для високого рівня англійської мови. Якщо ви pro в англійській, то можу запропонувати увімкнути в налаштуваннях “hard mode”. Він точно сподобається усім любителям челенджів і допоможе корисно розпочати день.

Завантажити в Apple Store
Завантажити в Google Play
Веб-версія

Alias

Всі ми любимо проводити час у веселій компанії друзів. Багато хто грав в настільну версію Alias. Так ось це вона і є, просто електронна версія, в яку можна грати де і коли завгодно, але цього разу на телефоні. Alias підійде для тих, хто вже має базові мовні знання і компанію від двох людей. Суть гри у тому, щоб 1 учасник пояснив слово на картці іншим учасникам не називаючи самого слова і спільнокореневих слів, звісно англійською мовою. Гра допоможе перетворити свій пасивний запас англійських слів в активний, а також наповнити його синонімами до популярних слів. B Alias ви можете вибрати одну із 16 різнопланових тем і продемонструвати свої мовні знання в обраній вами.

Завантажити в AppStore
Завантажити в Google Play

Words of Wonders

Гарна новина для любителів кросвордів - гра в слова у формі кросворду з додатковими можливостями, в яку можна грати коли нічого робити, а даремно витрачати час не хочеться. “WoW” допомагає напружити уяву і зібрати з літер, які на перший погляд не мають нічого спільного, слова для заповнення кросворду. З кожнем рівнем кросворд збільшуться, зібрати останнє слово займає все більше часу, локації змінюються, а комбінації букв стають все цікавіші. Цей додаток підходить для тих, хто тільки почав ознайомлення з англійською, а також для тих, хто вже має високий рівень знань. Кожен день можна кинути собі виклик в кросворді дня. З цією грою саморозвиток і покращення мови стане для вас звичайною буденністю.

Завантажити в AppStore
Завантажити в Google Play

Bonza

Ще одна гра-кросворд, в яку зможе грати навіть той, хто тільки почав вивчення англійської мови. Багато різних левелів, на кожному з яких дається підказка щодо спільної теми, а по полю розкидані комбінації літер, з яких і треба зібрати кросворд. Чудовий варіант для спокійного відпочинку після напруженого дня, який ще й допоможе покращити знання англійської на абсолютно різні і непередбачувані теми. З кожним рівнем іде непомітне ускладнення, але як ми знаємо — без труднощів немає і прогресу!

Завантажити в AppStore
Завантажити в Google Play

Spelling bee

Кожен, хто вчить англійську мову, хоч раз думав над правильністю своєї вимови. Ця гра допоможе перевірити ваші знання зі spelling (промовляння/написання слів по літерах) і покращити її за доволі короткий строк. Потрібно прослухати сказане носієм слово і правильно написати його по літерах. Якщо навіть після повторного прослуховування, слово залишається незрозумілим — завжди можна подивитися в підказку. Правила гри доволі прості. Але після прослуховування деяких слів стає зрозуміло, що рівень цієї гри advanced, і іноді розібрати сказане слово дуже важко. Після кожного рівня можна переглядати свої успіхи і занотовувати покращення результатів. Спочатку зрозуміти сказане слово здається неможливим, але як ми знаємо: “There is no success, without struggle!”

  

Веб-версія

Думаю, що якась з цих ігор вам неодмінно сподобається, а ваші знання англійської  покращуватимуться з кожним днем. І нехай вивчення мови не перетвориться в сумну рутину, а залишиться цікавим і надихаючим.

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал The Bear
Пропоную вам подивитися популярний серіал “The Bear” англійською мовою та не тільки дізнатися нові слова, а й зануритися в цікавий сюжет про ресторанний бізнес. Все розпочинається з того, що Кармен – молодий та талановитий шеф-кухар зі світу вишуканої кухні – повертається…
Vocabulary
Знаки зодіаку англійською та корисна лексика для опису характеру
А ви знаєте, хто ви за знаком зодіаку? Я – Cancer (Рак) і погоджуюся з деяким описом свого характеру відповідно до мого знаку зодіаку. Загалом, зодіак – це пояс на небі, яким рухаються Сонце, Місяць і планети. У західній астрології зодіак поділяється на 12 знаків зодіаку. Сьогодні пропоную…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Bridgerton, 3 сезон
Розкішні костюми, бали та інтриги – все це і навіть більше чекає вас у продовженні відомого серіалу “Bridgerton” від Netflix. Наразі вийшла тільки 1 частина 3 сезону, але вона вже нас дивує новою любовною лінією та драмою, які стосуються непримітної Пенелопи Фезерінгтон та чарівного…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.