Reading. 17.04.2012

Починаємо читати англійською

Автор: Анастасія Брандт

Читати книжки – наскільки це модно в наш час? Мені здається, що не дуже. Хоча в метро ще можна побачити поціновувачів книжок у їх натуральному вигляді, але у більшості випадків їх місце зайняли різноманітні електронні пристрої, власники яких все-таки не хочуть відмовлятися від улюбленого заняття – читання. 

Технологічний процес, створює нам всі умови для того щоб читати. Ми можемо не купувати книжки, а просто завантажити їх у наші телефони або планшети і насолоджуватись. До того ж ми маємо величезний вибір: різні автори, книжки іноземною мовою, безліч літературних жанрів.

Книжки іноземною мовою читають в Україні дві групи людей – це іноземці та ті, хто вивчають цю мову. Але не завжди ми обираємо книжки за нашими власними вподобаннями, коли вивчаємо мову. Ми обираємо книжки, які легко читаються: з досить легкою граматикою, написані простою British або American English, без усілякої  спеціалізованої лексики.  Саме про такі книжки ми сьогодні і поговоримо.

Ну для початку потрібно визначитись, що ви збираєтесь читати: класику чи сучасну літературу.

Якщо ви обираєте класичну літературу, то тут треба подумати, яку книжку обрати. Більшість класиків писали old - fashioned англійською і навіть інколи вигадували власні слова, які точно не зроблять ваше читання  простішим. Але і серед них можна знайти авторів, що підійдуть тим, хто щойно почав вивчати мову або знає англійську на середньому рівні:

  • Ernest  Hemingway  - відомий американський письменник і журналіст 20 ст., який поклав початок модернізму у сучасній літературі. Його відомі The Old Man and the Sea , The Sun Also Rises та Farewell to Arms написані досить простою англійською, що більше схожа на сучасну мову, зможуть осилити навіть початківці.
  • Lewis Carroll – англійський автор, твори якого припадуть  до смаку не лише дітям чи підліткам, а також і дорослим. І якщо ви ще не читали його книжок рідною мовою, то почати вивчення англійської літератури саме з його Alice's Adventures in Wonderland або Through the Looking-Glass буде дуже вдалим рішенням.
  • Jerome David Salinger. Його книга The Catcher in the Rye вже встигла стати класикою і тому обов’язкова для читання. А оскільки англійська мова в ній досить легка, вона підпадає під категорію книжок для початківців або студентів з intermediate level.
  • Jane Austen. «Перша леді» британської літератури, її книги – це вже давно визнані шедеври літератури, які просто неможливо залишити без уваги. Pride and Prejudice, Sense and Sensibility, Lady Susan  - твори, які можливо більше сподобаються дівчатам, але все одно  вони представляють англійську літературу у найблагороднішому вигляді.

Але зовсім не обов’язково починати своє знайомство з англійською літературою з класики. Можна почати з того, що ближче вам до душі – тобто з modern literature.  Адже сучасна література не менш важлива для історії, ніж класична. Та і вибрати є з чого, адже майже всі сучасні автори, які не пишуть історичні романи, використовують сучасну англійську мову, саме ту, яку і вивчають на всіх курсах та у всіх школах.

Якщо у вас вже є улюблені сучасники або книжки англійською, які ви хочете прочитати – тоді вперед. Головне не боятися  і почати, і навіть якщо прочитавши першу сторінку, ви не зрозумієте і половини слів – не відступайте і книга підкориться вам!

А для тих, хто тільки почав задумуватись над тим, що б такого цікавенького та сучасного почитати, пропоную наступний перелік:

  • Helen Fielding, яка написала дуже легкі, як в жанровому плані так і в плані мови, книжки Bridget Jones's Diary and Bridget Jones: The Edge of Reason
  • Sophie Kinsella та її The Shopaholic Series
  • J. K. Rowling  - книжки про Harry Potter
  • The Hunger Games by Suzanne Collins. До речі, на основі першої книги нещодавно вийшов фільм, який став не менш успішний аніж сама книга
  •  David Nicholls -  One day
  • The Help by Kathryn Stockett

Та і взагалі можна обрати будь-який сучасний роман або детектив, головне щоб ви були зацікавлені  у цій книжці. Також книгу можна обрати з якогось топу of bestsellers (наприклад, цього). 

Щодо читання фантастичних творів, то вам потрібно бути готовим до невідомих та незвичних слів, яких не потрібно лякатися, а просто потрібно запам’ятати, адже вони будуть зустрічатися протягом всієї книги.

Тож не гайте часу та обирайте собі книжку до смаку: закачуйте та читайте онлайн або біжіть до найближчого second – hand (де можна купити книжки англійською мовою за дуже приємною ціною) або книгарні із іноземною літературою, купуйте книги і  читайте, читайте, читайте…

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Reading. Fundraising events. B2-C2
Хочете покращити свої навички читання англійською та дізнатися більше про організацію збору коштів? Тоді переходьте за посиланням на новий безкоштовний урок на тему “Fundraising events” для рівнів В2-С2 – https://bit.ly/3QFjhqO. Тут ви прочитаєте цікавий текст про різні види заходів,…
Vocabulary
10 каналів та ботів у Telegram для вивчення англійської мови
Сьогодні ми використовуємо гаджети будь-де і будь-коли для спілкування, знайомств, роботи та навчання. Однак нещодавно я зрозуміла, що витрачаю багато часу на безцільне та безкорисне використання свого смартфона і замислилася, як я можу це змінити. Задавшись цим питанням, я знайшла Телеграм-канали для…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.