Fun, Grammar, Listening, Reading, Vocabulary. 28.03.2013

Англійська у соціальних мережах

Автор: Анастасія Брандт

Ні для кого не новина те, що соціальні мережі відіграють величезну роль у нашому житті. Ми там спілкуємося, шукаємо і  знаходимо кохання та нових друзів, слухаємо улюблену музику, дізнаємось про новини, шукаємо будь-яку інформацію, навчаємося і навіть працюємо. Ці мережі захопили нас у свої тенета і не відпускають, і, можливо, не відпустять взагалі. 52% з українських користувачів Інтернету регулярно відвідують свої сторінки у соцмережах. Нам вже навіть пошту перевірити не так хочеться, як зайти на свою сторінку і подивитись що ж там робиться =)

Це я до чого… а до того, що навчатися тепер також можна у соціальних мережах! Скільки всілякої корисної інформації може знайти для себе людина, яка вивчає англійську мову,  тільки вказавши у пошуку такі слова,  як «англійська» або «english». Таблиці, граматичні відео, онлайн викладачі, співрозмовники по skype, книжки, аудіо файли, подкасти, – все це буде у вашому розпорядженні, коли ви приєднаєтесь до групи або підпишетесь на сторінку. 

Всі сторінки і групи, присвячені англійській мові, можна поділити на такі типи: 

  • Сторінки,  які рекламують якийсь сайт (наприклад – LinguaLeo). Тобто на основі певного  сайту була створена сторінка, яка періодично наповнюється матеріалом як з сайту, так і ззовні.
  • Сторінки присвячені англійські мові (Английский каждый день). Такі сторінки створюються групами ентузіастів, які працюють на благо на користь  заробітку на рекламі  людей, які хочуть вивчити англійську самостійно.
  • Сторінки/групи створені на основі навчальних закладів, курсів або шкіл (GreenForest), які наповнюються різноманітним як навчальним, так і розважальним матеріалом і, відповідно, представляють певну курси/школу.

Але, які б  цілі не переслідувала та чи інша сторінка, щось цікаве та корисне на ній можна знайти без проблем.

Ось перелік найпопулярніших сторінок у соцмережах

  • English is Fun - найпопулярніша сторінка у ФБ присвячена англійській мові. Тут ви знайдете багато візуалізованих граматичних правил, навчальних відео, багато смішних і навчальних картинок англійською.
  • English Idioms - щодня на цій сторінці ви зможете знайти по 1-2 нові англійські ідіоми with definition для вивчення.
  • Green Forest  - тут ми намагаємося вас і розважати, і навчити. Сторінка ГФ наповнена різноманітними навчальними матеріалами (граматичне відео ABC English, граматичні інфографічні таблиці, корисні таблички з Vocabulary) і останніми новинами з ГФ.

До речі, у більшості цих груп та сторінок ви можете попросити допомогу у перекладі того чи іншого слова (фрази, речення) або попросити пояснити якесь правило чи написання певних слів.


І це тільки огляд найбільших спільнот, присвячених англійській мові. Так, деякі з них мають більш розважальний характер, ніж навчальний, та було б бажання. Так, підписавшись на якусь із сторінок, час від часу ви будете знаходити у своїх новинах нагадування про граматику англійської мови, тематичні списки слів, поради та зразки з правильного написання резюме англійською або аудіо подкасти з таблицями неправильних дієслів. Не використовувати таку додаткову можливість вивчати щось нове або повторювати старе ви просто не маєте права!

P.S. Буду вдячна, якщо ви поділетесь своїми улюбленими посиланнями на групи у соцмережах про англійську мову.

Вам також може сподобатися:
Fun
One TV show for your English - серіал Fallout
А ви грали колись у гру “Fallout”? Новий однойменний серіал 2024 року зроблений як для фанатів цієї гри, так і для нових глядачів. Сюжет серіалу завертається навколо ядерного апокаліпсиса, який спустошив Америку понад 200 років тому. Деякі люди змогли врятуватися у радіоактивному сховищі,…
Vocabulary
Відео: 20 назв брендів англійською, які ви могли вимовляти неправильно
А ви впевнені, що вимовляєте "Google" правильно? Перевіряйте себе та практикуйтесь називати 20 відомих брендів англійською разом з нейтів спікером Green Forest Беном Стюартом у нашому новому відео. Відео повністю англійською, але для кращого розуміння можна також увімкнути субтитри. Щоб…
Video
Англійська на слух: як Раян Гослінг починав свою кар'єру
Ох же ж цей Раян Гослінг... І грає, і співає, і танцює. Проте деякі танці він бажає не згадувати. Чому? Вмикайте відеорозбір англомовного інтерв'ю цієї голлівудської зірки від викладача Green Forest і дізнавайтесь кумедну історію з його танцювального минулого — https://bit.ly/4bM3wGL.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.