Vocabulary, Listening, Fun, Grammar. 20.10.2016

8 додатків, які покращать вашу англійську

Автор: Ольга Янкова

Вже пройшов перший місяць навчання, до темпу, викладачів та нових книжок усі вже звикли, а це означає, що пора шукати додаткові способи та ресурси для вивчення англійської. Саме у цьому допоможе наступна підбірка нових та не дуже цікавинок для ваших смартфонів. 

1. Duolingo English Test: English Language Certification by Duolingo
Тип додатку: тест
Рівні: усі
Я впевнена, що всі знають та користуються додатком для вивчення мови Duolingo. А от чи бачили ви додаток Duolingo Test? Програма обіцяє за допомогою всього кількох типів завдань визначити ваш рівень англійської. Вам запропонують послухати та записати кілька речень, заповнити пропуски в тексті та обрати з переліку слів ті, що існують в англійській мові. Чи можливо за допомогою таких завдань точно визначити рівень знання мови? Важко сказати. Але пройти тест як мінімум цікаво. До речі, Duolingo одразу пропонує опублікувати ваш сертифікат на LinkedIn, щоправда аж за $48,99.
Завантажити на Itunes та Google play

  

2. Qiktionary – The 4-letter Word Game by Four Letter Works
Тип додатку: гра зі словами
Рівні: середній +
Якщо ви любитель всіляких головоломок, то ця гра зі словами саме для вас. Що треба робити? Просто відгадати слово з 4-х літер. Слово може бути будь-яке, після кожної спроби програма покаже, скільки літер у слові правильні. Після 1-2 спроб можна визначити 1-2 літери та далі підбирати слова. Також дуже зручно, що можна позначити літери, що точно є або яких точно нема у слові. Після кожного відгаданого слова програма видає вам як нагороду якусь цікавинку про нього. Всі слова поділені на категорії: easy, not so easy, quite hard, no such thing as a fish. Також є тематичні категорії, проте за них доведеться заплатити. Дуже раджу спробувати, дійсно затягує.

Завантажити на Itunes

  

3. LearnEnglish Podcasts - English listening practice by British Council
Тип: аудіо та вправи до нього
Рівні: початкові +
Чудовий додаток від British Council для розвитку навичок слухання. Додаток надає доступ до 4 серій подкастів, у кожній з яких 10-20 подкастів. Кожен з таких подкастів триває біля 30 хвилин, до кожного є текст та завдання після прослуховування. Також зручно те, що сам текст розбитий на абзаци. Якщо обрати певний абзац, саме з цього місця буде програватися аудіо. Автори вказують для усіх подкастів рівень Elementary, проте я б віднесла їх до досвідчених Elementary та Pre-Intermediate. До речі, порада власникам i-приладів: якщо не знайдете app в українському сторі, спробуйте перейти на британський або американський.

Завантажити на Itunes та Google play

  

4. Promova 
Тип: вивчення слів
Рівні: початкові+
Ця програма дає можливість безкоштовно вивчити слова на різну тематику. Для реєстрації ви проходите коротке опитування та додаток самостійно підбирає програму рівня та теми за вашими інтересами. Для вивчення ви можете обрати українську мову для перекладу нових слів або пояснення одразу англійською. У додатку ви запам’ятовуєте нові слова у декілька етапів: спочатку знайомитеся зі словами за допомогою прикладів, а потім переходите до різних типів завдань.

Завантажити на Itunes та Google play.

  

5. Learn English with 6 minute - for BBC, VOA, ESL by Hoan Van Tran
Тип: аудіо
Рівні: середні + 
Ще один цікавий додаток, що дає можливість попрацювати над аудіюванням, проте цього разу для середніх та старших рівнів. Додаток дає доступ до ресурсів з BBC Learning English, ESL Podcasts та VOA. Ви маєте можливість послухати аудіо онлайн або ж завантажити його собі на потім. Також до кожного аудіо є текст та невеличкий список слів. Матеріали оновлюється досить часто, тому матимете нагоду слухати про останні цікавинки в світі англійською. Також зверніть увагу на розділ відео: тут знайдете кілька навчальних відеокастів. Додаток є лише для i-техніки. Для власників андроїду пропоную схожий додаток з BBC ресурсами. 

Завантажити на Itunes та 6 minute English BBC Google play
  

6. Drops: Learn Spanish, English & French words fast! by PLANB LABS OU
Тип: додаток для вивчення слів 
Рівні: початкові 
Додаток виглядає мега-стильно, тому вивчати слова з ним не тільки корисно, але й приємно. Безкоштовно можна вивчити 1000 слів, за більшу кількість лексики доведеться заплатити. Усі слова поділені на категорії, тому можна вибрати саме ту категорію, яка вас цікавить. Ще одна фішка додатку - те, що за один раз у вас є всього 5 хвилин на навчання. Після того у вас є 2 варіанти: почекати 10 годин і отримати наступні 5 хвилин або ж заплатити. 
Додаток пропонує крім англійської вивчати ще кілька європейських мов. 
На жаль, версію для андроїду не знайшла. Завантажити на Itunes.
  

7. Vocabulary Builder from Magoosh by Magoosh
Тип: робота зі словами
Рівні: старші + 
Якщо ваша ціль – збільшити словниковий запас, то це дійсно цікавий додаток. Розробники пропонують поділити слова на три категорії: General/GRE Words, SAT Words, TOEFL/English Learner Words. В кожній категорії слова розподілені на рівні за складністю: common, basic, medium, hard. Мушу зазначити, що навіть рівень basic пропонує досить складну лексику для вивчення, можна спокійно починати з нього. Отже, програма пропонує до кожного слова кілька можливих значень або ж варіант “I’m not sure”. Вам потрібно обрати один з варіантів. Якщо вибір правильний, то слово вважається вивченим. Якщо обрати неправильний варіант або ж ‘I’m not sure’, то ви побачите значення слова, приклад, а також ще кілька разів його побачите протягом тренувальної сесії. Програма пропонує зареєструватися, але це не обов’язково. 

Завантажити на Itunes та Google play

  

8. English Arena – Learn English Grammar & Vocabulary with Erudite by Erudite
Тип: практика слів та граматики
Рівні: початкові та середні
Цей додаток мені більше подобається саме у плані граматики. Для вивчення граматичних тем він не підійде, а от для відпрацювання – просто супер! Для початку у вас є 3 доступні теми: Simple Present, Simple Past, Simple Future. Щоразу вам пропонують обрати правильну форму дієслова, щоб закінчити речення. Чим швидше та правильніше ви відповідаєте, тим більше зірочок отримаєте, а за зірочки можна відкривати нові рівні. Також дуже зручним є те, що програма дає підказки, а саме правила використання того чи іншого часу. Також вона дає можливість по після проходження тесту переглянути усі відповіді. На жаль, додаток для Android я не знайшла, сподіваюся, що це лише тимчасово. Завантажити на Itunes.

  

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
10 каналів та ботів у Telegram для вивчення англійської мови
Сьогодні ми використовуємо гаджети будь-де і будь-коли для спілкування, знайомств, роботи та навчання. Однак нещодавно я зрозуміла, що витрачаю багато часу на безцільне та безкорисне використання свого смартфона і замислилася, як я можу це змінити. Задавшись цим питанням, я знайшла Телеграм-канали для…
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. How to talk about pros and cons. B2-C1
Які ще синоніми ви знаєте до “pros and cons”? Дізнавайтеся більше у новому безкоштовному уроці Notes на тему How to talk about pros and cons для рівнів B2-C1. Якщо ви хочете чітко та аргументовано говорити про плюси та мінуси будь-чого, переходьте за посиланням – https://bit.ly/3uZx43W.…
Video
One TV show for your English - серіал Avatar: The Last Airbender
А ви дивилися мультфільм “Аватар: Останній захисник” на Nickelodeon? Декілька днів тому вийшов ремейк від Netflix, який буде цікавим як відданим фанатам, так і новим глядачам. Якщо ви не дивилися цей мультфільм раніше, це хороша нагода подивитися скорочену версію у вигляді мінісеріалу. …
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.