Grammar. 27.09.2016

5 безкоштовних осінніх онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)

Автор: Вікторія Інзіна

‘Never stop learning’ сказав хтось поважний та розумний. Ніхто й не став би сперечатись, але чи все завжди так легко? Вам кортить вивчити щось нове та цікаве, проте не вистачає вільного часу? Чи може ви завжди мріяли навчатись за кордоном, але щось завадило вашим планам? Вихід є! Стати слухачем найбільших та найвідоміших вузів світу онлайн! У сучасному світі інтернету можна покращити свої навички та підняти рівень знань навіть не виходячи з дому. В тому числі, рівень своєї англійської. Отже, для всіх тих, хто готовий займатись онлайн, я підібрала корисні та цікаві курси з усього світу. Ось п’ять із них, що починаються вже у жовтні!

1) Назва курсу: Build English Skills for Business

Що можна покращити: Speaking, Writing, Vocabulary
Курс складається з 5 окремих тем:

Необхідний рівень англійської: Upper-Intermediate, Advanced
Початок курсу: 26 вересня (приєднатись до курсу можна ще тиждень після його початку) 
Тривалість: 5 тижнів 

Як ви вже напевно здогадались із назви, цей курс стане у нагоді тим, кому доводиться спілкуватись англійською на роботі, у бізнесі, вести ділове листування, переговори, робити презентації тощо. Університет Вашингтону обіцяє приділити увагу всім аспектам ділової англійської, поповнити ваш словниковий запас, покращити навички спілкування англійською, раз і назавжди розібратись із різницею між formal та informal letters. Курс містить відео із лекціями, перевірочні тести та матеріали для самостійного опанування. 

 

2) Назва курсу: English Composition II
Що можна покращити: Writing
Необхідний рівень англійської: Upper-Intermediate, Advanced
Початок курсу: 10 жовтня 2016
Тривалість: 8 тижнів
Часто трапляється, що студенти, навіть володіючи англійською на високому рівні, намагаються оминати написання творів та листів, вважаючи їх неважливими або нецікавими. Проте, рано чи пізно, всі вони починають відчувати нестачу практичних знань у цій сфері. Якщо ви опинились серед таких людей або попереду на вас чекає серйозний екзамен із неминучою письмовою частиною, то цей курс може вас зацікавити. Його творці, а саме університет штату Арізона, обіцяють не тільки покращити саму навичку письма, але й навчити критично мислити.

 

3) Назва курсу: Master Intermediate Grammar
Що можна покращити: Grammar
Курс складається з 4 окремих тем:

Необхідний рівень англійської: Intermediate
Початок курсу: 10 жовтня (приєднатись до курсу можна ще тиждень після його початку)
Тривалість: 4 тижні
Приблизно кожна третя людина, що вивчає англійську, відчуває невпевненість щодо свого рівня граматики. Цей курс, створений університетом Каліфорнії, спрямований допомогти вам нарешті опанувати всі ці «перфекти», «сімпли» та інші підступні аспекти англійської граматики. Весь курс складається із чотирьох окремих частин, перша з яких називається Perfect Tenses and Modals і обіцяє внести ясність у стосунки із такими конструкціями як Present Perfect, Present Perfect Progressive, Past Perfect, Past Perfect Progressive, а також розповсюдженими модальними дієсловами, такими як can, must тощо. 

 

4) Назва курсу: Лекції із практичної граматики англійської мови
Що можна покращити: Grammar
Необхідний рівень англійської: Beginner, Elementary
Початок курсу: будь коли
Тривалість курсу: 12 годин
На відміну від інших запропонованих курсів жовтня цей - не є англомовним ресурсом. Проте цей факт робить його доступним для тих, хто лише почав вчити англійську, адже курс спрямований саме на таку аудиторію. Кожна лекція присвячена базовій граматичній темі, як наприклад, дієслова to be та to have, порівняльні форми прикметників тощо. Наприкінці кожної лекції на вас чекає невеликий тест, щоб стежити за прогресом у навчанні, а також один фінальний екзамен наприкінці курсу. 

 

5) Назва курсу: English for the workplace 
Що можна покращити: Speaking
Сайт
Необхідний рівень англійської: Pre-Intermediate
Початок курсу: 31 жовтня
Тривалість курсу: 4 тижні
Цей курс від British Council також розроблений для тих, хто володіє англійською на відносно невисокому рівні. Він спрямований на тих студентів, хто планує тим чи іншим чином користуватись англійською на роботі, адже багато людей вивчають мову саме заради бажаного підвищення чи кращого місця роботи. Курс обіцяє навчити вас правильно складати резюме, спілкуватись з іноземними колегами та навіть підготувати вас до співбесід англійською.  Також у вас буде можливість ділитись своїми думками із іншими учасниками курсу. І все це  - за допомогою відео, аудіо та наближених до реального життя сценаріїв робочих ситуацій. 

 

Усі представлені у статті курси можна пройти абсолютно безкоштовно. Проте якщо ви хочете отримати сертифікат, що офіційно підтверджує здобуті вами знання, за нього потрібно буде заплатити. Тут все залежить лише від ваших потреб. Із власного досвіду можу сказати, що незважаючи на дистанційну форму навчання, це майже не відчувається, адже більшість відео із лекціями зроблені у цікавій формі та максимально мотивують вас стежити за тим, що відбувається. Разом з тим, процес є абсолютно серйозним та структурованим, після лекцій майже завжди є перевірочні тести, а у завдань та проектів – обмежений час, за який їх необхідно зробити. Отже, якщо ви маєте декілька вільних годин на тиждень, то у вас є шанс вже у найближчі місяці отримати нові знання від ведучих освітніх закладів планети. Бажаю успіху! 

Вам також може сподобатися:
Grammar
Безкоштовний відеоурок англійської мови з викладачем: Used to vs Past Simple
Як думаєте, який варіант правильний: I (used to spend OR spent) time at home watching TV. But last year, I finally started travelling. Щоб ви добре розбиралися в темі "Used to vs. Past Simple",  старша викладачка Green Forest Оля Янкова пояснить для вас всі нюанси і різницю між цими…
Grammar
Passive voice and active voice (пасивний та активний стан) – таблиця відмінностей та правила вживання
Passive voice (пасивний стан) часто насторожує студентів при вивченні англійської мови. Але слід відмітити, що з використанням passive voice мовлення виглядає більш потужно та виразно, тому, гадаємо, його варто знати та використовувати. В цій статті ми розглянемо головні аспекти вживання passive voice,…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.