Vocabulary. 18.09.2013
Homophones

Омоніми would and wood

Автор: Маша Миронова

Привіт всім! Чи знаєте ви, що існують спеціальні слова, які називаються «омофони»? Це не має нічого спільного з телефонами, якщо ви так думали. Омофони (омоніми) - це слова, які мають абсолютно однакову вимову, але різне значення. Наприклад, якщо ви напишете, що ви такий дощатий, люди вас неправильно зрозуміють, тому що ви не дошка з дерева, вам нудно, вам нецікаво.

Чи можете ви знайти інший приклад на малюнку? Я дам вам підказку – це теж має відношення до дерев… Є також слова, які мають майже однакову вимову, але звучать дещо по-різному. Наприклад, якщо ви говорите «Я хочу купити це» - це невірно, тому що ви мали на увазі «Я не буду цього купувати». Один звук може значно змінити ситуацію.

Щоб не нести дурниць і робити все правильно, давайте дізнаємося трохи більше про...

Would and wood

Вимовляються вони однаково. Тобто це homophones. На слух їх розрізнити неможливо, однак у контексті все зрозуміло.

Woodце дерево, деревина.

My house is made of wood.  


Wood це та noun та adjective. Як noun це деревина. Як adjective – зроблений із дерева. I have a wood chair. Хоча в такому разі частіше використовують wooden.

Ще говорять: to knock on wood. У нас теж є така приказка – постукай по дереву. We say it when we have good luck, and we want to continue having this good luck.

Наприклад:
-    Jane, how are your driving lessons?
-    Well, I haven’t crashed into anything yet, so that’s good!
-    Well, knock on wood!

Ну а з would зовсім інша історія. Це дієслово, це past tense of will. Його використовують скрізь де тільки можна: в conditional sentences, would like, would rather, would prefer, в reported speech, замість will щоб пропозиція звучала ввічливіше, і т.д.

Ось пара прикладів:
-    I wish you would stop singing so loudly!
-    He said he would call me.
-    If I had extra time, I would do so many interesting things!
-    I would like a cheese sandwich, please.
-    What would you rather have – a car or a motorbike?

 

А ви зможете відповісти на запитання на зображенні?


І на цей: What wood would you choose if you were planning to build a tree house?
See you on Wednesday! =)

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Character Features. A2-B1
А ви знаєте, які риси характеру притаманні вашому знаку зодіаку? Пропонуємо вам це дізнатися та вивчити лексику на тему “Character Features” у новому безкоштовному інтерактивному уроці Notes для рівнів A2-B1 – bit.ly/3UAo9Qp. На вас очікують 4 інтерактивних вправи та “Memory…
Video
Англійська в піснях. Imagine Dragons підтримали Україну в кліпі на пісню Crushed
Впевнені, ви вже чули про пісню Crushed by Imagine Dragons та їх кліп з історією Сашка з Миколаївської області І щоб ви точно розуміли, про що співають «дракони», та почерпнули щось нове для своєї англійської, наша викладачка Юля Кравченко зробила для вас відеорозбір цієї потужної пісні…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.