About English Language. 23.08.2023

Уроки англійської мови для початківців: цікаві варіанти навчання

Вивчення іноземної з нуля – процес тривалий, але не обов'язково важкий. Щоб уроки англійської мови для початківців не набридли, необхідно вносити різноманітність у процес навчання. У сучасних мовних школах заняття інтерактивні та побудовані так, щоб студенти не втрачали цікавість і водночас не втомлювались. Але й додаткова практика, яку кожен обирає для себе індивідуально, не завадить.

Зміст

1. Які уроки англійської мови слід шукати початківцям
2. Чим можна урізноманітнити й доповнити заняття

Як для досвідчених студентів, так і для початківців уроки англійської мови давно вийшли за межі класичних підручників – сьогодні можна знайти різні варіанти навчання з урахуванням ваших інтересів і рівня знання мови.

У цій статті ми навели приклади, як початківці на уроках англійської мови можуть вивчати лексику. А далі розповімо, якими можуть бути заняття для новачків, а також поділимося ідеями, як урізноманітнити навчальний процес. 

Які уроки англійської мови слід шукати початківцям

Новий старт – це завжди певний стрес, тому ваші перші заняття з іноземної мають бути максимально простими та приємними. Розгляньмо опції лінгвістичних шкіл, на які варто звернути увагу, адже вони спрощують вашу адаптацію та навчання.

1. Інтерактивна платформа для навчання

Неправильно думати, що це просто забаганки балуваних студентів. Інтерактивна платформа дозволяє значно економити час як викладачеві, так і клієнтам курсів. На ній є і розклад занять із можливістю доєднатись до курсу англійської онлайн, і вказівки щодо домашнього завдання з необхідними посиланнями, і доступ до електронного підручника.

Спробувавши сам інтерактивний підручник, ви точно не захочете повертатись до паперових аналогів, PDF-файлів і численних роздруківок. Кожен урок містить відеопояснення теми, зручні схеми й таблиці. Час на виконання завдань мінімізується, адже вам не потрібно переписувати речення, ви просто обираєте правильний варіант, вписуєте слово чи фразу, об’єднуєте чи переставляєте певні елементи фрази / речення кількома кліками тощо.

Завдяки засобам гейміфікації процес виконання домашніх завдань не викликає негативних емоцій і зайвих хвилювань. А ще вам не потрібно чекати, поки викладач перевірить вашу роботу (якщо це не есе чи усне завдання), адже система перевіряє відповіді автоматично й показує правильні варіанти.

Якщо школа пропонує також застосунок, то ви зможете готуватися до уроків і виконувати домашку взагалі в будь-який зручний для вас час просто в телефоні. Такий функціонал просто не залишає вам шансів на пасивність і мотивує вчитися, адже це дійсно цікаво, займає просто мінімум вашого часу та не вимагає від вас зайвих зусиль.

Уроки англійської мови для початківців: цікаві варіанти навчання - 1

На заняттях з інтерактивними елементами студенти почуватимуться природно й менш напружено

2. Комунікативна методика викладання

Навіть для початківців фахівці радять проводити заняття з англійської з використанням комунікативної методики. Так у студентів сумнозвісний мовний бар’єр навіть не встигне з’явитись, адже з перших же занять вони вчитимуться використовувати іноземну у своєму усному мовленні.

До того ж, розмовні класи дозволяють дійсно ефективно вчити лексичні та граматичні конструкції. Для багатьох людей працює правило: ту чи іншу конструкцію ви запам’ятаєте як слід лише після того, як самі використаєте її кілька разів на практиці.

Студенти на таких заняттях одразу працюватимуть над правильною вимовою, яку потім не доведеться ставити заново, а також навчаться починати й підтримувати діалоги та групові дискусії, відстоювати й аргументувати свою точку зору.

3. Система супроводу викладачів

Здавалося б, навіщо студентові цікавитись, як мовна школа працює зі своїми викладачами? Насправді ж дуже важливо, щоб вчитель був не лише кваліфікованим, а й розвивався у своїй професії.

Якщо у школи є власний teaching centre, це означає, що викладачі регулярно вдосконалюють свої навички, проходять різноманітні тренінги, вивчають і практикують найбільш ефективні тренди, зокрема, у викладанні студентам на початкових рівнях.

Також система супроводу фахівців забезпечує контроль їхнього викладання, роботу над помилками. Якщо вчитель не відповідатиме очікуванням студентів, вони зможуть висловити свої зауваження під час проведення опитування від адміністрації, які точно будуть враховані.

Чим можна урізноманітнити й доповнити заняття

Аби швидко прогресувати в навчанні, ви можете додатково відвідувати спікінг клуби чи інші розмовні заходи від шкіл іноземної, тренуватися за допомогою застосунків, а також почати споживати більше англомовного контенту, зокрема освітнього. Зупинимось на кожному з цих пунктів.

1. Розмовні клуби

Як правило, курси іноземної пропонують щотижневі спікінг клуби своїм студентам у якості корисних бонусів. Часто їх проводять носії мови, проте це не обов'язкова умова успішного заняття. Щодо формату, то вони можуть відбуватися як офлайн, так і онлайн. Кожен спікінг клуб присвячений певній темі, яка оголошується заздалегідь, щоб у вас була можливість підготуватися за бажання. 

Учасники діляться на групи за рівнем знання іноземної: як і на уроках англійської мови, тут будуть початківці з такими ж навичками, що й у вас. Брати участь у розмовних клубах можуть навіть студенти рівнів Beginner і Elementary. Тож не бійтеся практикуватися.

На розмовних клубах ви поповните свій словниковий запас і закріпите вивчену на курсах лексику та граматику, не даючи їй забутись. Також ви навчитеся розуміти іноземну мову на слух і за потреби зможете підкоригувати свою вимову. Як бонус – розширите список тем, на які ви можете вільно говорити. Оскільки розмовні клуби передбачають комунікацію в групі, ви звикнете стежити за ходом розмови, грамотно ставити запитання та відповідати на них або ж переводити діалог в дещо інше русло в межах визначеної теми.

Уроки англійської мови для початківців: цікаві варіанти навчання - 2

Не перевантажуйте себе додатковими мовними активностями, проте не забувайте і про систематичність

Деякі школи не обмежуються спікінг клубами та пропонують інші івенти, які проводяться з метою якісно покращити вашу англійську мову, крім уроків для початківців. Це можуть бути, до прикладу, movie clubs – кіноклуби. Перегляд англомовних фільмів в оригіналі – це приємне дозвілля та прокачка знань водночас. Стрічки для новачків підбираються з відповідною лексикою, обов'язково використовуються субтитри. Після перегляду учасники обговорюють лексику, звертають увагу на сленг и особливості мови, розбирають незрозумілі моменти та, звісно, діляться враженнями від сюжету, гри акторів тощо.

2. Сайти та застосунки з уроками англійської мови для новачків

Практика в інтерактивній або навіть ігровій формі – це правильний вибір не лише для дітей, але й для дорослих. Це швидко, цікаво та дієво. Використання застосунків і навчальних платформ – оптимальний варіант практики граматики, вивчення слів, складання різноманітних перевірочних тестів, виконання челенджів.

Відомі платформи для навчання на курсах та для домашньої практики:

  • Memrise – курси з сучасною та живою лексикою, простий формат навчання, який дозволяє вчити слова з цікавістю;
  • Duolingo – щоденні заняття в ігровому форматі дозволяють тренувати граматику та поповнювати словниковий запас;
  • Oxford Practice Grammar – сайт із вправами для практики граматики англійської мови.

Уроки англійської мови для початківців: цікаві варіанти навчання - 3

Застосунки з простими уроками англійської мови для початківців – ефективний спосіб щодня практикувати іноземну

У застосунках зручно те, що ви можете самостійно встановити рівень складності, та й загалом вивчати мову у вільний час і оптимальний спосіб. Їх можна використовувати як самостійний інструмент вивчення іноземної, так і в якості додаткового ресурсу на уроках англійської мови для початківців. Щоб навчання приносило максимальний ефект, практикувати знання необхідно регулярно. Достатньо обрати хоча б один застосунок або сайт, але виконувати завдання щодня.

Якщо англійська вам потрібна на вчора, новий короткий онлайн-курс від Booyya – My Name is Bond – саме для вас https://bit.ly/3lYEKKI. У ньому зібрані базові та найважливіші фрази в англійській мові. Пройшовши цей курс, ви:

  • навчитеся правильно та доречно вітатися;
  • знайдете, що сказати при першій зустрічі;
  • без проблем зможете зав'язати small talk;
  • дізнаєтесь, як чемно та грамотно попрощатися.

3. Практика слухання за допомгою YouTube і подкастів

Як новачкам, так і студентам із вищими рівнями іноземної дуже корисно тренувати свою навичку сприйняття мови на слух. Небанальний, але теж дієвий спосіб вивчати іноземну мову – дивитися відеоуроки. YouTube пропонує великий вибір навчальних відео від шкіл англійської та професійних викладачів.

Уроки англійської мови для початківців на цій платформі – гарне доповнення до основного навчання на курсах, яке дозволяє закріпити знання й отримати додаткові навички, та й взагалі з користю провести час.

Популярні канали для новачків:

Вебінари – також ефективне доповнення до ваших уроків англійської мови для початківців. Вони проводяться в режимі реального часу, протягом зустрічі можна поставити запитання спікеру в текстовому чаті. Записи, як правило, зберігаються в YouTube. Теми для таких зустрічей можуть бути найрізноманітнішими: від розбору простої лексики та граматики до порад із підготовки до міжнародних іспитів. Ви можете дивитися вебінар із будь-якої точки світу, участь в ефірі може бути платною та безкоштовною. Знайти вебінари англійською можна на сайтах навчальних центрів і шкіл іноземної мови.

До скарбнички сучасних і зручних форматів навчання можна додати також подкасти. Творці спеціальних освітніх подкастів для рівнів Beginner або Elementary, як правило, записують свої аудіо в повільному темпі, наповнюють їх нескладною лексикою і граматикою. Головна перевага такого способу навчання – можливість слухати епізоди в будь-якому місці в зручний час.

Найкращі подкасти з уроками англійської мови для початківців:

  • Voice of America: Learning English – короткі записи та додаткові тематичні матеріали допоможуть новачкам поповнити свій словниковий запас, вивчити та повторити граматику;
  • Learn English Podcasts от British Council – подкаст із різним тематичним контентом, транскрипцією слів саме для тих, хто лише починає навчання та погано орієнтується у вимові слів, а також перевірочними тестами.

Слухати епізоди можна на будь-якій зручній для вас платформі: на спеціальних сайтах, у додатках Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, SoundCloud і багатьох інших.

Отже, підбирайте для себе заняття, які вам буде зручно та приємно відвідувати, а також не забувайте про цілу низку нескладних способів, за допомогою яких можна досить швидко підвищити свій рівень іноземної.

А щоб швидко вивчити 100 найважливіших та найактуальніших фраз для спілкування з іноземцями в подорожі чи на вечірці, проходьте короткий онлайн-курс від BooyyaАнглійська на вчора – https://bit.ly/319sCgh

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.