About English Language. 30.04.2020

Уроки англійської онлайн – навчання з дому

Автор: Тетяна Огородник

Вивчити англійську мову – це начебто просто, але вдається не всім або далеко не з першої спроби. І справа навіть не в тому, що це важко, вимагає часу та зусиль. Щоб просто почати вивчати іноземну мову, спершу необхідно вирішити безліч завдань: обрати школу, відповідні курси, графік навчання тощо. І щойно ці питання вирішені, немов голови у Гідри, з'являються нові проблеми – знайти час, щоб відвідувати заняття, а також викроїти 1-2 години на те, щоб робити домашні завдання та практикувати мовні навички. Тому не дивно, що все більше людей робить вибір на користь уроків англійської онлайн. Не потрібно нікуди збиратися, витрачати час і гроші на дорогу. Достатньо мати комп'ютер із доступом в інтернет і обліковий запис у скайпі. Чи відрізняється англійська онлайн від навчання на звичних курсах? Чи підходить такий формат навчання всім? Які плюси та мінуси? Давайте з’ясуємо!

Зміст

1. Уроки англійської онлайн і заняття на курсах – у чому різниця?
2. Вивчення англійської онлайн – легше?
3. Наскільки ефективні уроки англійської онлайн?

Уроки англійської онлайн і заняття на курсах – у чому різниця?

Зробивши вибір на користь вивчення англійської онлайн, запам'ятайте одну просту річ – подібні уроки практично нічим не відрізняються від звичних занять. Вони теж вимагають часу, зусиль, мотивації та дисципліни. Навчання в мережі – це не самонавчання! Як мінімум тому, що вас навчає вчитель, який несе відповідальність за ваші успіхи, контролює навчальний процес і підтримує вас у прагненні вивчити англійську мову. Точно так само і у вас є зобов'язання не тільки перед самим собою, а й перед викладачем. Зважившись вивчати англійську онлайн, ви повинні дотримуватися таких правил.

  1. Вчасно «відвідувати» заняття. Як і на звичайних курсах, у подібних занять також є розклад і чіткі часові межі. Якщо урок запланований на 10 годину ранку, то саме в цей час ви повинні з'явитися в мережі та зв'язатися з викладачем.
     
  2. Бути присутнім до кінця уроку. У випадку з самонавчанням ви можете взяти перерву, коли вам захочеться. З онлайн-вивченням англійської так не вийде. Ви не може поставити урок на паузу та відволіктися на інші справи.
     
  3. Сконцентруватися на занятті. Вивчення англійської онлайн підходить не всім. Не кожен здатен повністю абстрагуватися в домашній обстановці, особливо якщо ви проживаєте не одні. Буває, що співмешканці не сприймають такі уроки серйозно, тому можуть відволікати вас під час заняття.
     
  4. Поважати вчителя. Побудова взаємин із викладачем – ще один важливий аспект навчання. На заняттях у стінах мовної школи набагато простіше вважати вчителя авторитетом, оскільки там він більш... реальний, ніж людина з інтернету. Якщо ви не уважні, не втягуєтесь у навчальний процес або відверто нудьгуєте на уроці, то отримаєте цілком реальне зауваження від викладача. А коли він знаходиться на тому боці екрану, то це не так вже й страшно. Тому зважившись на онлайн-вивчення англійської, пам'ятайте, що людина, яка навчає вас, – такий же викладач, як на мовних курсах, на які потрібно їздити.

Запам'ятайте, що онлайн-вивчення англійської – теж навчання! Те, наскільки серйозно ви до нього поставитеся, вплине на ефективність занять і на отримані результати.

Уроки англійської онлайн і заняття на курсах – у чому різниця?
Крім того, що ви вдома, уроки англійської онлайн нічим не відрізняються від занять у мовній школі

Вивчення англійської онлайн – легше?

На це запитання кожен повинен відповісти для себе сам. Те, наскільки легко чи складно вам будуть даватися уроки англійської онлайн, залежить від вашого ставлення до них. Якщо ви мотивовані, ставитеся до занять з належною серйозністю та відповідальністю, то вам усе вдасться.

Обираючи між навчанням онлайн і звичайними заняттями, ви повинні орієнтуватися не на те, що з цього легше. Тому що вивчення іноземної мови не може бути легким у принципі. Так, хтось набагато швидше напрацьовує навички, запам'ятовує правила та нові слова, комусь це дається важко. Одним із головних критеріїв, що визначають ваш вибір, є комфорт. Якщо вам подобається відвідувати заняття в школі, навчатися в групі з іншими людьми та безпосередньо контактувати з викладачем, то вивчення англійської онлайн, швидше за все, не буде вам до смаку. Якщо ж ви не хочете витрачати час на дорогу до курсів і назад, то дистанційне навчання створене спеціально для вас.

Ще одна суттєва відмінність і перевага такого формату навчання, що може дещо полегшити вивчення мови, – це можливість максимально проявити себе. Багато людей бояться говорити на публіці, соромляться висловлювати свої думки, особливо мовою, яку вони лише вчать. Побоювань вистачає: наявність акценту, не дуже багатий словниковий запас, боязнь осуду з боку інших. Дистанція між учителем і учнями на уроках англійської онлайн дозволяє відчувати себе вільніше та впевненіше, тому навіть найбільш сором'язливі люди охоче беруть участь у навчальному процесі, висловлюють свої думки та практикують мовні навички.

Отже, висновок такий, що дистанційне вивчення англійської мови в режимі онлайн – це складний процес, що вимагає часу, мотивації та зусиль. Але такий тип навчання також має деякі особливості, які можуть допомогти отримати нові навички:

  • ефективний розподіл часу (оскільки не потрібно витрачати його на те, щоб доїхати до школи);
  • навчання в комфортних для вас умовах;
  • неформальна обстановка сприяє залученню в навчальний процес;
  • відчуття свободи допомагає розкритися та проявити себе на заняттях.

Наскільки ефективні уроки англійської онлайн?

Усе, за що б ви не взялися, принесе саме ті результати, яких ви досягли самі. Це стосується не тільки вивчення англійської онлайн. Хоча такий формат навчання цілком може замінити звичне навчання. Водночас навчання в мережі може принести результати, на які ви й не розраховували. Це зумовлено низкою незаперечних переваг.

  1. Вчіться де та коли завгодно. Студенти самі вибирають навчальний графік, і під час заняття можуть бути як удома, так і в кафе, офісі, парку тощо. Обстановка – невимушеніше нікуди. А це тільки допомагає навчанню.
     
  2. Сучасні методи викладання. Якщо ви хочете поліпшити граматику, вимову та попрактикувати розмовну англійську, вивчення онлайн – саме те, що вам потрібно.
     
  3. Маса додаткових навчальних матеріалів. Уроки англійської онлайн проходять із застосуванням сучасних мультимедійних технологій. Крім підручників і посібників, під час занять також використовуються аудіо- та відеоматеріали.

Онлайн-уроки англійської – це сучасний і ефективний спосіб дистанційного вивчення іноземної мови, який приносить високі результати. Як і в разі будь-якого іншого навчання, ви зустрінетеся з деякими труднощами, але за правильного підходу до занять зможете легко їх подолати.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.