Grammar, Reading, Vocabulary. 07.02.2020

ТОП-5 мобільних додатків для вивчення іноземних мов

Автор: Марина Карлевіц
ТОП-5 мобільних додатків для вивчення іноземних мовСкільки разів ви купували безліч книг для вивчення англійської мови? Або завантажували мільйон додатків та думали, що от зараз почнете регулярно займатись своєю англійською? Кладучи руку на серце, скажу - я так робила тисячу й один раз. На щастя, з розвитком сучасних технологій можна вивчати іноземну мову та не перечитувати всі правила використання модальних дієслів, а також не писати велику кількість вправ від руки, як робила це я свого часу.
 
В цій статті я хочу поділитись з вами тими мобільними додатками, які допомагають мені вчити декілька мов одночасно. Одразу скажу, що додатків придумано стільки, скільки сортів мандаринів ви можете знайти перед Новим роком у бабусі на ринку. Знати та використовувати всі просто неможливо, саме тому я розповім лише про ті, що подобаються мені.
 

Drops

Що? Додаток для самостійного вивчення мови
Які мови можна вивчити? Англійську, іспанську, французьку, німецьку, арабську, фінську, корейську, польську та багато інший мов (у додатку пропонується вивчення 50+ мов) 
Додаток підходить для вивчення базового рівня, стандартного набору розмовних фраз, але не підходить для більш поглибленого вивчення.
Переваги: Є можливість самостійно обрати рівень вивчення з трьох доступних варіантів (Begginer, Intermediate, Advanced). Всі вправи розраховані на збільшення словникового запасу та подаються в інтерактивному форматі. 
Недоліки: Якщо є бажання вчити мову більш інтенсивно, то необхідно буде придбати підписку. Немає розділу для вивчення граматичних тем, застосунок пропонує тільки поповнення словникового запасу. 
Додаток доступний в App Store або в Google Play

 

Podcasts Coffee Break

Що? Подкасти від сервісу Coffee Break Languages
Які мови можна вивчити? Французьку, німецьку, китайську, італійську, шведську, іспанську.
Не додатками єдиними, як-то кажуть. Якщо ви любите слухати подкасти замість музики так само, як і я, то цей варіант саме для вас. Власне для зручності ви можете використовувати додаток для подкастів iOS або Android, де ви можете знайти окремі канали для кожної з мов. Наприклад, подкаст проекту для вивчення китайської виглядає так.
Переваги: По-перше, є великий вибір мов та тем, які можна вивчати. По-друге, теми з кожним випуском стають все складнішими та цікавішими, саме тому є сенс починати слухати його з самого початку. На сьогоднішній день використовую цей подкаст для того, щоб вивчати китайську і мені ну дуже подобається! Ведучі дають декілька фраз з певної тематики, не акцентуючи при цьому сильно увагу на граматиці, а сам матеріал засвоюється швидко та ефективно.

Недоліки: Подкасти - річ дуже індивідуальна, такий тип вивчення мови може підійти не всім візуалам (людям, які простіше сприймають інформацію через образи, а не через слух). Тому, слухати або не слухати - ось в чому питання, але спробувати варто однозначно.

Netflix

Що? Перегляд фільмів та серіалів в оригіналі. 
Які мови можна вивчати? Англійську, але при бажанні можна і інші :)
Мало кого сьогодні можна здивувати, сказавши, що перегляд фільмів та серіалів допомагає у вивченні іноземних мов. По-перше, покращується сприйняття мови на слух, по-друге, це можливість поповнити свій словниковий запас та зрозуміти, як саме все звучить у житті, а не в книжці. В основному, звісно ж, цей додаток використовують для вивчення англійської, тому що основна кількість серіалів американського або британського походження. Але я знаю людей, які використовують Netflix для вивчення двох мов одночасно. Як саме? Дуже просто! Достатньо ввімкнути серіал англійською, а субтитри зробити, наприклад, німецькими, або навпаки - і вуаля - ви вивчаєте дві мови одночасно!. Щоправда, про значний прогрес такого методу історія замовчує, але ж можна спробувати, правда?
Переваги: Netflix - це просто рай для тих, хто вивчає англійську та поціновувачів серіалів. Ну самі подивіться: необмежений доступ до бази серіалів та фільмів, ніякої реклами, можливість ввімкнути та вимкнути субтитри, а також збереження не просто останньої серії, на якій ви зупинились, а буквально на останній секунді, що значно полегшує життя. 
Недоліки: Netflix - платний додаток, адже необхідно поважати авторське право. Коштуватиме підписка 5-12 євро на місяць, перший місяць використання - безкоштовний. Ціна залежить від тарифного плану та кількості девайсів, які підключені до аккаунта. Є невеличка хитрість, щоб зекономити - аккаунт-шерінг - можна використовувати один аккаунт на двох з другом або партнером та оплачувати лише половину вартості. Додаток можна завантажити в App Store або в Google Play.

Urban Dictionary

Що? Словник.
Які мови можна вивчати? Англійську.
Якщо ви вже непогано знаєте англійську та не хочете звучати так само нудно, як тітоньки в аудіозаписах до книжок 80-х років, то можете починати вивчати сленг. Цей додаток працює і як словник, на той випадок, коли ви почули якусь фразу в серіалі, а її переклад не вкладається в жодні рамки логіки, і так само, як додаток для вивчення чогось нового. Найбільш цікаві вирази можна зберігати, а також можна обирате випадкове слово дня. Іноді це дуже кумедно, та й де ще ви зможете дізнатись про значення слів “trumpencestance” або “hedgehog’s dilemma”?
Щоб дізнатись їх значення просто зараз, завантажуйте додаток в App Store або Google Play. Але обережно! - цей додаток може викликати залежність :)

 

DW Learn German 

Що? Додаток для самостійного вивчення мови
Які мови можна вивчати? Німецьку.
Як я вже казала - не англійською єдиною. Одне з моїх найголовніших хобі - вивчення іноземних мов, і як можна було зрозуміти з написаного вище, на даний момент я вивчаю ще й німецьку. Ну, як вивчаю, намагаюсь підтримувати свій рівень. Цей додаток - просто скарб. За сюжетом додатку, молодий хлопець на ім’я Ніко приїздить до Німеччини для вивчення німецької та потрапляє в різноманітні життєві ситуації, де йому необхідно вирішувати свої проблеми, використовуючи німецьку. І у вас є гарна нагода вивчати німецьку разом з нашим головним героєм.
Переваги: Перед початком використання додатку, ви можете пройти тест на визначення рівня володіння мовою або ж почати з самого початку. Теми занять розподілені за рівнями та пов’язані між собою єдиною сюжетною лінією. Кожний урок виглядає приблизно так: спочатку ви дивитесь невелике відео та намагаєтесь зрозуміти з контексту, що відбувається, після цього відбувається детальний розбір правил і для закріплення необхідно вивчити деякі фрази та потренувати вимову. Ви ж не хочете розмовляти ось так, вірно?

Завантажуйте додаток в App Store або Google Play і будете знати німецькою щось окрім Hande hoch та ein-zwei-drei.

Trainchinese 

Що? Додаток для самостійного вивчення мови та словник.
Які мови можна вивчити? Китайську.
Якщо раптом серед читачів є ті, хто вивчає китайську, або ж тільки думає про те, щоб почати, то цей додаток саме для вас. Гадаю, я нікого не здивую, якщо скажу, що китайська дуже сильно відрізняється від звичних нам мов - англійської, німецької тощо, саме тому і додаток для нього існує окремий.
Переваги: Додаток можна використовувати і в якості словника, і для вивчення конкретних фраз, правил та речень. Із зручного, можна використовувати як рукописний спосіб вводу, якщо не знаєте, як читається ієрогліф, і за допомогою піньінь (у народі - латиниця), якщо не знаєте, як ієрогліф виглядає. Більше того, додаток підкаже вам, як його правильно прочитати і в якому порядку написати. Вивчені фрази можна зберігати в окремі списки та періодчно повертатись до повторення.
Недоліки: Є як платна так і безкоштовна частина даного додатку. З власного досвіду можу сказати, що безкоштовної версії більше ніж достатньо, але якщо захочеться більш інтенсивного та продуктивного навчання, то неодмінно реєструйтесь та офомлюйте підписку. Вартість від 12 долларів за 3 місяці, користувачі отримують доступ до додаткових функцій, такі як аудіо-тренери та тренери з письма.
Додаток доступний як в App Store, так і в Google Play.

Сподівюсь, що ці додатки стануть вам у нагоді, а вивчення іноземних мов буде для вас чимось радісним та класним, саме таким, яким воно і має бути :)

Вам також може сподобатися:
Grammar
Past Continuous – правила застосування та приклади побудови речень у минулому тривалому часі
Past Continuous – минулий тривалий час, що вказує на певну дію в минулому впродовж певного періоду. Цей час є широковживаним в англійській мові, тому ніяк не можна пропустити вивчення цієї теми. У цій статті ми поглянемо на правила Past Continuous, а також порівняємо минулий тривалий час з іншими…
Grammar
Безкоштовний відеоурок англійської мови з викладачем: Used to vs Past Simple
Як думаєте, який варіант правильний: I (used to spend OR spent) time at home watching TV. But last year, I finally started travelling. Щоб ви добре розбиралися в темі "Used to vs. Past Simple",  старша викладачка Green Forest Оля Янкова пояснить для вас всі нюанси і різницю між цими…
Grammar
Passive voice and active voice (пасивний та активний стан) – таблиця відмінностей та правила вживання
Passive voice (пасивний стан) часто насторожує студентів при вивченні англійської мови. Але слід відмітити, що з використанням passive voice мовлення виглядає більш потужно та виразно, тому, гадаємо, його варто знати та використовувати. В цій статті ми розглянемо головні аспекти вживання passive voice,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.