Fun, Vocabulary. 14.04.2012

Мова знаків англійською: At the Hotel

Автор: Ірина Омельченко,  Іра Омельченко
At the hotel

Кожен подорожуючий спершу має визначитись з місцем проживання у країні, до якої завітає або вже завітав. Добре, якщо є друзі чи знайомі, у яких можна зупинитися. Та все ж, переважна більшість оселяється в готелях різного типу сервісу та акомодації. А там, повірте, є стільки оригінальних позначок та знаків, які висвітлюють корисну нам інформацію.

Отже, наступний випуск блогу Sign Language присвячується цікавим знакам та надписам, які ми можемо зустріти в готелях усього світу.

По-перше, існують різні назви для місць, в яким подорожуючі можуть зупинитися. Ось, наприклад:

Hotel

               Downtown Kansas City, MO

Motel

              Las Vegas

Inn

 

Bed and breakfast signage

              Croatia

Bad and breakfast signage means that here you also can have a rest for night with breakfast altogether. Даний знак означає, що тут на вас чекає ночівля зі сніданком.

Room charges sign

 
If you don’t know about the prices for rooms in the hotel, you can find room charges sign and check what you need. Якщо вам цікаво дізнатися ціни на номери в конкретному готелі, то ви можете знайти таку табличку, де будуть виставлені всі ціни.

Executive Lounge

 
In all European and American hotels travelers can find such a place which is called executive lounge, where you have a possibility to talk to the administrator. У всіх європейських та американських готелях можна знайти такий надпис, який означає, що тут можна поспілкуватись з адміністратором готелю.

Be cleaning pause use

              Shanghai, China

This not really grammatically correct signature means that a cleaning lady is cleaning inside. Цей не зовсім правильний з точки зору граматики надпис означає, що в цей момент в номері є прибиральниця.

Do not disturb

 
This standard signature that takes place in every hotel all over the world means that people inside the room want to be alone. А цей, всім відомий надпис, означає, що люди в номері просять їх не турбувати.

Shower & day rooms sign

                Japan

A sign for shower rooms & day rooms just supposed to be for shower rooms where people can take a shower. Даний знак вказує на місце, де можна прийняти душ за 5$.

Swimming pool

If you are fond of swimming, find such a signature and enjoy yourself. Якщо вам подобається ніжитися в басейні, то вперед – знайдіть місце з таким надписом і насолоджуйтесь.

Guest parking only

 
You can park here only if you are hotel guest. Тут говориться про те, що тільки гості готелю можуть залишати тут свої машини.

No smoking

Smoke free area

 
This is smoke free area! It is against the law to smoke in this hotel!  Часто в готелях можна побачити такі знаки, які насправді забороняють куріння в них!

Old hotel door

             Bournemouth hotel

This signature on the door wishes you to have a safe journey home. Даний надпис на дверях мило бажає гостям вдало дістатися додому.

 
Oh English, you win again!

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.