Fun, Grammar, Reading, Vocabulary. 27.11.2013

Шокотерапія коміксами - підтягни свою англійську!

Автор: Анна Синенченко

О, ця чудова пора новорічних свят! Довгоочікуваний відпочинок і море часу для байдикування. Звичайно ж, у кожного з нас в запасі є як мінумум одна книженція (само собою зрозуміло, англійською мовою =)) на той самий день, «коли я буду вільний від всіх і вся».  Адже так хочеться поєднати «приємне з корисним».

Щось мені підказує, що якщо постане вибір між «а чи не подивитися мені останню довгоочікувану серію" SuperNatural \ Game of Thrones \ The Big Bang Theory "...» і прочитанням роману на сторінок так 350 ... Як не крути, а ситком набагато крутіше . Тут тобі і розмовна мова, і нові цікаві ідіоми, і національний гумор. І все це щастя всього за 40 хвилин.

Але ми підемо ще далі! А як щодо того, щоб поповнити свій список ефективних методів вивчення англійської ще одним жанром - коміксами. Так, так, саме ними - так просто, але в нашому випадку дуже продуктивно. І не потрібно іронізувати: комікси - це далеко не завжди кривава різанина, інопланетні зомбі, нецензурщина, примітивні фрази і вульгарні картинки.

Тож не дивно, що близько 40% всієї літератури Японії (а за нею слідом і Америки) - не що інше, як комікси. Вони всюди: у дітей - пізнавальні та навчальні книги-розмальовки, у жінок - любовні романи і детективи, у сильної половини людства - історії про різні види спорту, риболовлі і т.п. Японці переконані, що комікси не просто веселе проведення часу, це, в першу чергу, загадка для розуму.

Впевнена, у кожного з вас є цілий перелік улюблених британських \ американських серіалів. Майже всі з них, як ви вже здогадалися, побудовані на коміксах. Що нам заважає зайнятися англійською з ще більшим захопленням, гортаючи сторінку за сторінкою свого улюбленого серіалу ?!

Все ще сумніваєтеся? Ось тоді, будь ласка, переконливі аргументи «за» прочитання коміксів, так би мовити, топ-10:

1) Активно поповнюємо свій словниковий запас (лексика діалогів - дуже часто вживаються емоційно забарвлені фрази розмовної мови).

2) Можемо вибрати комікс для будь-якого рівня знання англійської (для початкового - з підказками, дефініціями, завданнями на розуміння, для просунутого - зі складними лексикою і граматичними конструкціями, а також цікавими додатковими коментарями).

Для початкового і середнього рівня підійде, наприклад, усіма нами улюблений "Garfield": reallifeglobal.com

Words to Know:
We're out of - we have no more - не мати
Appoint - assign a job - призначати
Cut down - lessen the amount - скорочувати
Overreactive - занадто реагує (на щось)

Для більш просунутого рівня - "What we should have been taught in our senior year of high school": www.comicsenglish.com


3) Тренуємо різні граматичні правила (Conditional Sentences: Type 2, Past Habits: Used to, і інші жахи).


4) Повторюємо вивчені ідіоми і фразові дієслова (зустрічаються чи не на кожній сторінці, але завдяки картинкам легко зрозуміти сенс, навіть незважаючи на багатозначність слів).

Раджу дуже корисний і цікавий сайт «непереможних» фразових дієслів: learnwithcomics.blogspot.com

CARRY ON (1) = continue

Еxamples:
• Carry on talking, please. I 'm listening, I' m all ears!
• If you carry on eating sugar every day, your teeth will soon decay.


5) Зустрічаємо велику кількість цікавих і незвичних (тому що рідко вживаються в класичній літературі) вигуків (висловлюють почуття, емоції), звуконаслідуванів (людини, тварин та ін.), скорочень і ін.

6) Піднімаємо собі настрій, починаємо розуміти гумор британців / американців, а також їх культуру.

7) Розвиваємо ерудицію, фантазію і зорову пам'ять (тому що інформація, пов'язана із зоровим образом, набагато краще відкладається в пам'яті) (при бажанні можна знайти всі сезони улюблених ситкомів і фільмів).

 

8) Вибираємо будь-яку тематику і жанр (комедії, жахи, пригодницькі історії, детективи, бойовики, наукова фантастика, історії про супергероїв, історичні розповіді, пародії, гумористичні історії - чому не різноманітність  класиці яку полюбляєш ?!).

9) Можемо завжди знайти в зручному форматі і безкоштовно (як у формі журналу або роздруківки, так і завантажити на улюблений девайс) всі випуски вподобаного коміксу і стежити за новинками.

Найсвіжіші комікси на різну тематику (від «Прокляття Мумму» до «Декстера», від «Люди-Ікс» до «Ходячих мерців»): www.pdfmagazines.org.

P.S .: розширення .cbr = comic book reader file (після скачування файл можна просто перейменувати в дозвіл .zip, а потім розпакувати).

10) Можемо долучити до англійської і молодше покоління (крім вивчення простих фраз, можна ще й картинки порасфарбовувати), а також самим згадати дитинство і улюблені мультяшки.

Наприклад, старі-добрі «Качині історії» з дядечком Скруджем:

Так, ми не американці, ми не звикли до такого виду літератури, але погодьтеся, крім наших стовпчиками виписаних нових слів, карток, списаних з двох сторін, подкастів та ін., є ще один (!) додатковий ефективний спосіб вивчення англійської в задоволення. Enjoy!

Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.