About English Language, Green Forest Life, Reviews. 02.04.2020

Школа англійської мови в Києві – минуле та майбутнє

Автор: Тетяна Огородник

Вирішивши вивчати англійську мову, далеко не кожна сучасна людина в першу чергу вирушить на пошуки своєї ідеальної мовної школи. Дивно, але при великому виборі різноманітних курсів та занять у Києві мало хто вибере найочевидніший шлях – просто прийти і записатися в школу англійської мови. Більшість людей відчуває в собі достатньо сил і мотивації, щоб вивчати мову самостійно. Завдяки безкоштовним матеріалами у вільному доступі на різних інтернет-ресурсах, мало не кожен може організувати власну школу англійської мови для себе любого просто у своєму телефоні або комп'ютері.

Зміст

  1. Вивчення англійської – школа або самонавчання?
  2. А в мовній школі такого не сталося б...
  3. Школи англійської в Києві: як вибрати кращу?
  4. Green Forest School – школа іноземних мов у Києві

Вивчення англійської – школа або самонавчання?

Вибір на користь школи англійської мови в Києві роблять ті, для кого хороший рівень читання, письма та розмови має важливе значення в кар'єрі та навчанні. Для них це не примха й не хобі, а необхідність. Самонавчання ж вибирають ті, для кого бажання вивчати англійську спонтанне. Такими ж стихійними будуть і заняття.

Напевно багатьом знайома ситуація: вирішивши з яких-небудь причин самостійно підтягнути свої навички в англійській мові, ви:

  • завантажуєте додаток-самовчитель. Багато хто не зупиняється на якомусь одному, і в результаті в смартфоні з'являється безліч програм із вивчення слів і фраз;
     
  • реєструєтеся на сайтах, де можна спілкуватися з іноземцями. Спілкування з носіями мови – хороший спосіб навчитися використовувати вивчені в додатках слова та фрази. Завдяки такій практиці підтягується розмовна англійська, оскільки ви вчитеся розмовляти природно, а не завченим текстом;
     
  • складаєте список найбільш часто вживаних слів і фраз. Важливо, щоб він завжди був на виду, щоб мати можливість якомога частіше повторювати лексику. У результаті квартира стає все більш схожою на клас у мовній школі: холодильник, шафи і стіни обвішані різноманітними стікерами зі словами і фразами, які потрібно знати в обов'язковому порядку;
     
  • починаєте дивитися англомовні фільми і серіали виключно в оригіналі. На початковому етапі рекомендується перегляд з субтитрами рідною мовою. Це дозволяє краще сприймати англійську на слух. У школах іноземних мов також часто вдаються до такого методу. Через деякий час, коли рівень вашого сприйняття стане високим, можна переключитися на субтитри мовою оригіналу. Так ви вивчите нові слові та дізнаєтеся, як вони правильно пишуться. Зовсім скоро субтитри можна відключити зовсім, тоді ви зможете насолоджуватися улюбленими шоу, не відволікаючись від картинки й акторської гри.

Це дуже захопливий процес, який заряджає ентузіазмом і мотивацією. Але заковика в тому, що це не навчання, а підготовка до нього. І небезпека полягає в тому, що вона затягує і забирає час, який можна було б витратити з більшою користю. На жаль, зробивши стільки кроків, мало хто усвідомлює, що тим самим відсуває на задній план те, заради чого все й починалося. Самонавчання може стати підступною пасткою, в яку дуже легко втрапити – зареєструвавшись у сотнях додатків і розвісивши по всій квартирі різноманітні картки, не вивчивши жодного слова англійською, багато хто відчуває себе поліглотами.

А в мовній школі такого не сталося б...

Чим більше часу люди витрачають на підготовку, тим швидше їх мотивація сходить нанівець. При її відсутності набагато важче знайти час і сили на заняття англійською мовою. З плином часу в людини з'являються справи, які, як їй здається, набагато важливіші, ніж вивчення 10 нових англійських слів.

Ще одним мінусом самонавчання, якого можна уникнути, записавшись у школу англійської мови в Києві, є відсутність системи. Вивчення іноземної мови вимагає часу. У сучасної людини вільна хвилинка випадає не так вже й часто. Навіть якщо сьогодні вона витратила годину на те, щоб прочитати кілька сторінок англійською, немає ніякої гарантії, що завтра у неї буде на це час. У результаті, в додатку набігає сотня слів, які давно ніхто не повторював, а стікери без уваги висять на стінах, доки не опаде, як осіннє листя. Людина просто не займається, а без повторення все вивчене забувається дуже швидко. Доводиться починати все спочатку, і знання англійської мови довгий час залишаються на рівні «Hello, my name is Vova».

А в мовній школі такого не сталося б...
Переваги занять у школі англійської мови в Києві

Заняття в школах англійської мови в Києві структуровані та систематизовані. Навчальні години позначені, тому людині не потрібно ламати голову над тим, де їй знайти час. До того ж, в мовній школі немає місця компромісам. Займаючись самонавчанням, багато хто вважає, що у відкладанні немає нічого страшного. Адже якщо ти сьогодні не вивчив 10 нових слів англійською, значить, завтра це можна компенсувати, вивчивши 20. Але часто це працює? У школі іноземних мов – чим більше пропущених занять або незроблених домашніх завдань, тим складніше стає вивчення англійської мови.

Школа англійської мови в Києві забезпечує учнів ще одним таким важливим для навчання елементом як контроль. У школі англійської, чи то класичні заняття в класах і аудиторіях, чи то уроки в онлайн-школі англійської мови, у вас з'являються зобов'язання. Контроль охоплює такі аспекти:

  • домашні завдання;
  • правильна вимова англійських слів і речень;
  • перевірка пройденого матеріалу;
  • усна та письмова англійська мова;
  • оцінка отриманих знань;
  • процес навчання на самих заняттях.

І за самонавчання, і на заняттях в language school необхідно бути зосередженими і сконцентрованими. В обох випадках можна відволіктися, прослухати, щось випустити. Але, погодьтеся, коли уроки проходять з учителем, ймовірність цього набагато нижча, ніж коли ви самі по собі. До того ж, якщо вам щось незрозуміло, ви завжди можете попросити пояснити ще раз, і викладач обов'язково повернеться до проблемного питання.

Оцінка успіхів має важливе значення, якщо ви вивчаєте іноземну мову. І тільки в київській школі англійської мови вона може бути максимально об'єктивною. У навчальних закладах розробляються власні системи оцінювання. Вони можуть бути найрізноманітнішими. Їх якості приділяється багато уваги, оскільки від цього безпосередньо залежить навчальний процес і результати навчання. В останні роки пріоритетним напрямком є не стільки оцінка, скільки заохочення учнів. У школі англійської в Києві це можуть бути своєрідні бонуси у вигляді безкоштовних уроків, знижок на подальше навчання і т.д. Подібний підхід надає мотивацію і натхнення, тому мовні школи в цьому плані набагато більш ефективні, ніж самонавчання. При самостійному вивченні іноземної мови ви є і учнем, і викладачем, тому й оцінку даєте собі самі. Але чи буде вона до кінця справедливою – це вже питання вашої чесності з самим собою.

Наявність авторитету в особі викладача в школі англійської мови підвищує шанси на те, що ваші старання принесуть бажаний результат. Домашні завдання, які ви отримуєте після занять, – це своєрідний звіт про виконану вами роботу. У вас є список вправ, які необхідно виконати в чіткий термін. Усвідомлення того, що вашу роботу буде перевіряти вчитель, формує більш високий рівень відповідальності. Чого, на жаль, не можна сказати про самостійне вивчення англійської мови. Найчастіше поняття «домашнє завдання» при самонавчанні відсутнє в принципі. До думки про те, що непогано було б перевірити свої знання, людина приходить тоді, коли на смартфоні з'являються повідомлення від програми-самовчителя. І дуже часто вони залишаються без уваги.

Якщо при самонавчанні ви ніяк не підтвердите, що придбали нові знання, то сертифікат або диплом, виданий вам по закінченню школи англійської мови в Києві, стане вагомим аргументом. Цей документ стане в пригоді вам під час прийому на роботу чи навчання.

Як бачимо, сучасні методи самостійного вивчення іноземних мов поступаються київським школам англійської мови. Ніякий додаток не може забезпечити той рівень якості занять, який надає мовна школа. Зробивши вибір на користь київських шкіл англійської мови, ви отримуєте:

  • ефективну систему навчання, розроблену самою школою англійської;
  • заняття у зручний для вас час;
  • домашні завдання, необхідні для закріплення пройденого в мовній школі матеріалу;
  • об'єктивну оцінку знань;
  • професійних і кваліфікованих викладачів, які працюють у київських школах англійської мови;
  • сертифікат про пройдене в школі англійської мови навчання.

Школи англійської мови в Києві ставлять перед собою чітке завдання – забезпечити студентів цікавими й ефективними заняттями, які дадуть бажаний результат. Для досягнення цієї мети викладачі вживають всіх необхідних заходів, а учні школи англійської мови присвячують свій час виключно урокам.

Школи англійської в Києві: як з усіх вибрати кращу?

Вивчення іноземних мов – затребуваний запит. З кожним роком все більше людей різного віку прагнуть поліпшити свій рівень володіння англійською мовою. Багато мовних шкіл у Києві пропонують свої послуги, тому знайти цікавий курс не складно. Знайти, звичайно, не проблема, а от вибрати з усього різноманіття найбільш ефективні уроки набагато важче, ніж здається спочатку.

Перше, на що необхідно орієнтуватися при виборі школи англійської мови в Києві, це ваша власна мета. Чітке уявлення про те, навіщо вам вивчати іноземну мову та якого результату ви хочете добитися, значно спростить завдання. Хочете ви більш комфортно почуватися під час закордонних поїздок або того вимагає ваша професія – все це має важливе значення. Найбільш поширеними причинами, за якими люди записуються в школу англійської мови в Києві, є:

  • часті поїздки та відрядження за кордон;
  • підготовка до міжнародних іспитів з англійської мови;
  • вступ до лінгвістичних ВНЗ;
  • робота, яка передбачає певний рівень володіння англійською мовою;
  • власне бажання підвищити наявні мовні навички.

Виходячи з вашої мети, ви зможете більш точно вибрати, яка саме мовна школа вам потрібна: школа розмовної, ділової англійської або курси, де наголос робиться на граматику, читання і правопис.

Після того, як ви визначилися з метою, можна робити наступний крок – дізнатися ваш рівень англійської мови. Більшість шкіл англійської мови в Києві пропонує перед записом пройти тест. За його результатами вам порадять відповідний курс.

Школи англійської в Києві: як з усіх вибрати кращу?
Комфортне навчання в школі англійської мови в Києві

Міжнародна система виділяє 7 рівнів англійської мови:

  1. Початковий рівень (Beginner). Передбачає вивчення англійської мови практично з нуля. У київських мовних школах студенти вчать англійську, починаючи з алфавіту, найпростіших фраз, слів і правил. Також для прочитання пропонуються нескладні англомовні тексти. Володіючи початковим рівнем англійської мови, людина може як ставити прості запитання, так і відповідати на них. Як правило, на цьому етапі навички обмежуються питаннями на кшталт «Як тебе звати?», «Де ти живеш?», «Скільки тобі років?» тощо. Також, як правило, люди з початковою англійською можуть без проблем рахувати від одного до ста.
     
  2. Елементарний рівень (Elementary). Цей рівень надає можливість отримати більш сильні навички. Вивчення мови в київських школах англійської на елементарному рівні передбачає і закріплення матеріалу, отриманого на першому етапі. На цьому етапі виходять навички коротких оповідань про себе, свою родину, улюблені страви, хобі, домашніх вихованців і т.д. Крім того, в мовних школах основний акцент ставиться на вивчення граматики, модальних дієслів, прикметників, іменників і різних форм запитальних речень.
     
  3. Нижче середнього (Pre-Intermediate). На цьому рівні школи англійської мови знайомлять студентів з більш складною структурою речень. Навчальний потенціал людей з такими навичками англійської вищий, вони більш впевнено розмовляють і виконують більше практичних вправ.
     
  4. Середній (Intermediate). Щоб освоїти англійську мову на цьому рівні, студенти київських шкіл вивчають більш складну лексику і вчаться складати специфічні речення. Вони будуються за допомогою більш двох складових, а також за допомогою дієприкметникових зворотів. У мовних школах викладачі приділяють підвищену увагу прямій і непрямій мові, дієсловам і прийменникам, логічному та грамотному порядку розташування слів у реченнях і т.д.
     
  5. Вище середнього (Upper Intermediate). Рівень дозволяє впевнено спілкуватися і практично повністю розуміти співрозмовника. Заняття в школах вивчення іноземної мови сфокусовані на практичних заняттях, а теорії відводиться зовсім мало часу. Володіння таким рівнем відкриває широкі можливості в сферах освіти й бізнесу.
     
  6. Просунутий (Advanced). Освоєння англійської мови в київських школах на даному рівні передбачає тренування усної англійської мови з метою зробити її швидкою. Уроки в мовній школі проходять з більш глибоким аналізом і розглядом раніше пройдених тем, а також охоплюють професійні та специфічні теми: різні жанри літератури, складні технічні процеси, медицину, юриспруденцію і т.д.
     
  7. Суперпросунутий (Mastery). Людина з таким рівнем англійської мови може сама успішно викладати в київських мовних школах. Вона володіє всіма нюансами і вільно спілкується на будь-які теми. Мовні школи в Києві пропонують курси, на яких кожен зможе максимально підвищити свої навички в англійській. Пройшовши навчання, ви зможете проходити складні вузькопрофільні співбесіди англійською мовою, а також успішно складете іспити для вступу в іноземний ВНЗ.

Зручний графік занять є одним з пріоритетних критеріїв при виборі школи англійської в Києві. У цьому випадку все залежить особисто від ваших уподобань і можливостей. Багато шкіл іноземних мов пропонують такі форми навчання:

  • ранкова – студенти відвідують заняття в період з 8:00 до 11:00;
  • денна – заняття проводяться в першій половині дня;
  • вечірня – як правило, уроки проходять в період з 18:00 до 21:00.

Групи вихідного дня і літні школи англійської мови користуються в Києві великою популярністю. Це найбільш актуально для дітей, оскільки вони можуть відвідувати заняття у вільний від уроків час. Але і для багатьох дорослих такий формат навчання є одним з найбільш комфортних.

Зробивши вибір на користь школи англійської мови в Києві, ви робите його також на користь групових занять. Кількість учнів у них може бути різна, але, як правило, воно не перевищує 15 осіб. Є думка, що найкращих результатів можна досягти, займаючись з викладачем індивідуально. Така форма вивчення англійської мови має свої плюси, але і групові заняття не варто списувати з рахунків. По-перше, залучення в навчальний процес стає більш цікавим, якщо ви отримуєте більше людського контакту. У вас розширюються можливості для практики з людьми, у яких навички володіння англійською мовою схожі на ваші. До того ж, є змагальний дух, який також позитивно впливає на мотивацію і, як наслідок, на темп освоєння нових правил, слів і фраз в англійській.

Методологія вивчення іноземних мов має свої тенденції, і кращі школи англійської в Києві ретельно стежать за ними і впроваджують у навчальний процес. Якісно розроблена система навчання передбачає максимальне залучення кожного слухача в обговорення теми, виконання тієї чи іншої вправи, ведення дискусій англійською тощо. Чим більше інновацій буде використано, тим кращими будуть результати.

На завершення можна сказати, що найкраща школа англійської мови в Києві має такі характеристики:

  • зручний графік навчання;
  • сучасні методи подачі матеріалу;
  • цікаві заняття, в яких беруть активну участь всі студенти;
  • диференційоване навчання залежно від рівня англійської мови;
  • заняття, що проводяться в найбільш зручний для студентів мовної школи час (ранкова, денна та вечірня форми навчання, групи вихідного дня та літня школа англійської);
  • професійні викладачі.

Green Forest School – школа іноземних мов у Києві

Школа англійської мови «Грін Форест» чудово поєднує в собі всі ці переваги. Вона є однією з найбільш великих мереж мовних шкіл в Україні, філіали якої розташовані в Києві, Харкові, Дніпрі, Львові та Одесі. Головні принципи, яких дотримується київська школа англійської мови Green Forest:

  • гібридний підхід до вивчення іноземної мови;
  • новітні методики ведення занять і подачі матеріалу;
  • найбільш актуальні й ефективні навчальні матеріали та книги в Україні;
  • індивідуальний підхід до студентів, заснований на їх навичках володіння іноземною мовою.

Переваги Green Forest School оцінило безліч учнів – щороку в школах англійської мови навчається більше 20 000 студентів. Вони охоче діляться відгуками про курси англійської Green Forest та розповідають про свій досвід навчання.

Досягти якісних результатів освоєння мови нам дозволяє гібридний підхід до налаштування навчального процесу. Він включає в себе 5 основних компонентів:

  • цікаві практичні заняття в групах;
  • вивчення англійської мови за допомогою інтерактивного підручника;
  • тести, що дозволяють ефективно оцінити рівень володіння англійською мовою;
  • надання аудіо- і відеоматеріалів на лекціях;
  • відкритий доступ до спецкурсів і клубів школи, на яких студенти можуть поліпшити навички розмовної або ділової англійської мови.

У школі англійської мови «Грін Форест» викладають 300 кращих фахівців України з високим рівнем підготовки. Працюючи в тандемі з розумними технологіями, вони гарантують, що тисячі учнів отримають необхідні знання, і їх навички володіння англійською будуть постійно поліпшуватися.

У роботі зі студентами ми використовуємо сучасні й актуальні навчальні посібники в Україні. До них відноситься підручник з англійської Notes, розроблений вчителями та методистами школи англійської Green Forest. Навчальні матеріали створюються на базі власного видавництва. Також на курсах у київській школі англійської мови нашим учням будуть запропоновані відео- та аудіоматеріали, розроблені та реалізовані співробітниками нашої власної студії.

Ще однією перевагою, що дозволяє мовним школам Green Forest School щороку випускати ту кількість студентів, яким не може похвалитися жодна інша київська школа англійської мови, є оптимальне співвідношення якості і ціни. Вартість занять варіюється залежно від обраного курсу, але в середньому ціна становить 60 грн/год.

Ми також створили комфортні умови для проведення занять у режимі онлайн. Додаток Green Forest забезпечує кожного учня особистим кабінетом, через який у нього є доступ до:

  • електронної версії навчальних матеріалів у режимі онлайн;
  • домашніх завдань;
  • тестів;
  • новин школи англійської мови «Грін Форест».

Так школа англійської в режимі онлайн контролює графік навчання, робить записи про успішність учнів і повідомляє про додаткові заняття.

Стати учнем київської мовної школи Green Forest може кожен охочий. Ми прагнемо всім дати цей шанс. Все, що вам потрібно зробити, взяти участь в одному з наборів на курси різних рівнів, які київська школа англійської мови проводить 5 разів на рік. Будемо раді бачити вас серед студентів школи англійської «Грін Форест» у Києві!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.