Green Forest Life. 27.01.2014

Приховані особливості шкіл англійської мови

Автор: Анастасія Брандт

Перед  тим, як придбати який-небудь не дуже дешевий товар ви, як правило, робите маленький (або не зовсім) research. Ви  читаєте про нього на усіляких сайтах, шукаєте відгуки людей, які ним користувались, питаєте поради у своїх друзів. Але у більшості випадків, навіть обравши те, що на ваш погляд підходить вам найбільше, під час подальшого використання ви знаходите у цьому товарі якісь свої приховані властивості, які вас не зовсім влаштовують.

Так само і з послугами, у нашому випадку з курсами англійської мови. Здається, що все, що вам потрібно знати про школу, лежить на поверхні (подано на сайті або у рекламній брошурі), але це не завжди так. Ви починаєте насправді розуміти всі особливості вивчення англійської на курсах лише тоді, коли ви вже провчились якийсь час.

Для того, щоб все ж таки зекономити ваші час та гроші, я хочу підказати вам, де шукати ці особливості і на що в першу чергу звернути увагу під час вибору курсів англійської мови.

Тестування і пробне заняття

Запис на курси англійської мови починається саме з цих двох пунктів. Якщо 2 –го (пробного заняття) може і не бути взагалі, то ваш рівень знання англійської хтось точно повинен визначити.  Питання тільки якою ціною. =) В більшості шкіл англійської тестування безкоштовне, але є й  такі заклади, де за це потрібно заплатити. Ну а безкоштовне пробне заняття – взагалі рідкість.  На більшості курсів ви не можете поміняти викладача або групу після першого заняття, куди вас записали – там і навчайтеся, все інше – ваші особисті проблеми.

 

Кількість годин навчання на тиждень

Дуже часто на сайтах пишуть, що 1 заняття триває 2 години, але не уточнюють, які саме години. Адже в освітньому секторі дуже часто замість звичайних астрономічних годин (60 хв)  вживають поняття академічної години (45 хв). Так, замість обіцяних 2 годин  ви отримаєте всього 1,5 звичайних години навчання.  Ну а на тиждень це може вилитися в 1 – 2 години.

 

Вартість за 1 год навчання

Ціна навчання є однією з вирішальних ознак при виборі курсів. Загальна вартість курсу може здаватись найнижчою, але коли діло доходить до вартості за 1 год навчання картина змінюється.  Для того, щоб самостійно визначити скільки ж коштує та година, необхідно точно знати скільки триває 1 заняття (див. вище) та скільки занять проходить на тиждень. Також можна довіритися наприклад сайту englisher.com , де все вже розраховано.

Тривалість курсу/рівня/семестру

Часто студенти плутають такі поняття як курс, семестр, рівень. Це і не дивно, тому що кожна школа може називати різні речі одним і тим же словом.  Але, якщо знати значення всіх цих слів, то розібратися все ж таки можна. Рівень – це рівень володіння мовою, як правило їх є 6: Elementary (A1), Pre Intermediate (A2),  Intermediate ( B1),  Upper Intermediate ( B2 ),  Advanced (C1), Fluent (C2). Семестри в кожній школі розподіляються по своєму, цей показник залежить від методики викладання. Ну а курс може бути загальним, інтенсивним, для бухгалтерів тощо. Один рівень не завжди можна пройти за один семестр. Звідси і плутанина: ви йдете на курси, оплачуєте навчання і збираєтесь пройти один рівень за один семестр, а виявляється, що в цій школі один рівень розбитий на два підрівні і цілий рівень доведеться вчити аж два семестри.

Додаткові заняття

В більшості шкіл як правило  є Speaking Club, можлива наявність  Video Club або  Grammar Club, а також занять по Skype.  Все це звісно ж тільки додає балів обраній вами школі, але, зверніть увагу, чи входять ці клуби у вартість вашого курсу.  Думаю, що ніхто не проти декількох додаткових безкоштовних занять англійською мовою протягом тижня, якщо звісно у вас є на це час.

Для того, щоб остаточно розібратися з наведеними вище особливостями, пропоную вам ознайомитися з порівняльною табличкою деяких київських шкіл станом на 2014 рік:

 

Школа

Тестування / Пробне заняття

К-ть год навчання на тиждень / Тривалість курсу

Вартість 1 рівня / 1 год навчання

Додаткові заняття

British Council

50 грн / немає

4 год / 2,5 міс.

4500 грн / 113 грн

немає

American English Center

безкоштовне / немає

4 год / 2 міс.

1195 грн / 37 грн

розмовний клуб - для 1,2 рівня - безкоштовно, 3-6 рівень - за додаткову плату, відео клуб - безкоштовно

New York Language School

 

безкоштовне

4,5 год / 4,5 міс.

2205 грн / 27 грн

Speaking Club, Movie Club, Grammar Club - безкоштовно

Oxford Klass

безкоштовне / немає

4 год / 3,5 міс.

4550 грн / 81 грн

немає

Oxford School

безкоштовне онлайн / за додаткову плату

4,5 год / 4 міс.

2500 грн / 43 грн

розмовний клуб - безкоштовно

International House

безкоштовне / немає

6 год / 1,2 міс.

3140 грн / 87 грн

немає

Green Forest (відгуки)

безкоштовне

5,5 год / 4,5 міс.

2500 грн / 27 грн

Speaking Club, Pronunciation Club, TOEFL Club, French Club, Singing Club та багато інших - безкоштовно

 

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
Come and Learn Online – відкриті граматичні уроки англійської, за які платять вам
Ми знаємо, як всі скучили за нормальним життям. Тому ми вирішили повернути його частинку - наші Come and Learn - відкриті онлайн уроки англійської. І якщо ви зараз в безпечному місці, маєте Інтернет і трішки вільного часу - приєднуйтесь! 28.03, 19:00 для рівнів elementary / pre-intermediate Тема: 20…
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Green Forest Life
Music Therapy - безкоштовні музичні уроки англійської
Що би не відбувалося в світі, музика - це ліки. А англомовна музика - це ще й чудовий інструмент для практики та вдосконалення навичок англійської. Якщо ви любите музику і англійську, приєднуйтесь до уроку Music Therapy від Green Forest. Що на вас чекатиме: розбір відомої англомовної пісню  нова…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.