About English Language, Fun. 04.05.2020

Ненудні уроки англійської мови – 5 додатків для смартфона

Автор: Анастасія Бірюкова

Уроки англійської мови, чого тільки там не відбувається. Одні школи йдуть вже второваним, знайомим шляхом і використовують методики класичної освіти, інші йдуть в ногу з часом: співають і танцюють, грають в ігри, тільки б студенти запам'ятали чергове слово або правило і почали його застосовувати. Як показує практика, використовуючи сучасні методи навчання, люди швидше запам'ятовують інформацію, швидше долають мовний бар'єр.

Зміст

  1. Навіщо на уроці англійської мови використовувати смартфон?
  2. ТОП-5 програм для смартфона на уроці англійської мови
    2.1. Quizlet
    2.2. Kahoot
    2.3. Lyricstraining
    2.4. Learn English with TED talks
    2.5. Story Dice

Зараз урізноманітнити навчання допомагає технічний прогрес у вигляді ноутбуків, планшетів і смартфонів. Тому давайте разом подивимося й оцінимо ТОП-5 додатків для смартфонів. Ви зможете використовувати їх і самостійно, і з вашою групою.

Але перш ніж ми почнемо, я пропоную розібратися, як ваш девайс може бути корисний при вивченні іноземної мови?

Навіщо на уроці англійської мови використовувати смартфон?

Як ви використовуєте свій IPhone? Сидите годинами в Instagram, Facebook, Twitter? А ви знали, що можна використовувати свій пристрій більш ефективно? Просто встановіть додатки, спрямовані на навчання. Час – безцінний, непоновлюваний ресурс. Витратьте його на щось більш корисне, наприклад, на вивчення нової мови або навички. Тільки спробуйте – і ви не зможете зупинитися. Всі результати технічного прогресу створені для того, щоб полегшити життя людям. Студентам і викладачеві в цьому можуть допомогти додатки для телефону. Давайте розглянемо більш детально, як вони полегшують трудомісткий процес вивчення іноземної мови.

Навіщо на уроці англійської мови використовувати смартфон?
Уроки англійської мови в Києві: не втрачайте свого часу – займайтеся самоосвітою

8 переваг при використанні смартфона під час вивчення англійської:

  1. Екологічно
    Замість того, щоб роздруковувати тонни листів із завданнями або картки, можна встановити пару додатків і нічого не роздруковувати.
     
  2. Швидко
    Не потрібно постійно перегортати зошити в пошуку потрібно слова або правила, просто відкрийте Quizlet – і там все це вже буде.
     
  3. Підручно
    Де б ви не були, куди б не йшли – смартфон ви завжди носите з собою, а це значить, що англійською тепер можна займатися в будь-який час. Поки стоїте в заторі чи чекаєте когось, зайдіть в Kahoot і пройдіть невеликий 5-хвилинний тест.
     
  4. Весело
    Тепер більше не доведеться сидіти з телефоном на самоті і страждати в надії запам'ятати нове слово. Kahoot дозволить вам цікаво провести ваш час в колі родини або друзів і при цьому вивчати англійську мову. Спробувавши один раз, ви вже не зможете відірватися. Ноутбук або комп'ютер + смартфон + гарний настрій = веселий, пізнавальний урок англійської мови, який ви запам'ятаєте надовго. Читайте в наступному розділі, як використовувати Kahoot.
     
  5. Цікаво і захопливо
    Одне з великих переваг мобільних додатків – вони затягують вас у дивовижний, пізнавальний світ англійської мови, і ви просто не можете звідти вирватися, вам хочеться ще і ще. Тому що це не старенький професор, який монотонним повним смутку голосом розповідає вам про Present Continuous і його форми. Ви отримуєте інформацію маленькими порціями, швидко, наочно, тут же її закріплюєте і отримуєте максимальний результат за мінімально витрачений час.
     
  6. Безкоштовно
    Зараз з'явилося дуже багато безкоштовних додатків, які тільки бери і використовуй, а зекономлені гроші можете витратити на навчання іншим навичкам.
     
  7. Віддалено
    Ви можете використовувати додаток не тільки на уроці, а також вдома, на роботі, в метро, парку, загалом – всюди, де ви візьмете з собою телефон. Плюс для деяких додатків не потрібне підключення до інтернету.
     
  8. Зручно
    Замість того, щоб носити з собою роздруковані картки і шукати їх перед уроком по всій сумці – просто встановлюємо додаток і звільняємо місце в сумці.

Ще хочеться додати, що додатки допоможуть вам взаємодіяти з іншими студентами, стежити за вашим рейтингом або за часом, який потрібно на виконання завдань самостійно і в групі. Якщо вам цікаво, як це працює і яка від цього користь – ласкаво просимо до нас на урок англійської мови. В нашій школі англійської Green Forest ми використовуємо всі новітні досягнення науки і техніки, вам точно буде весело, корисно і цікаво.

Пропоную вашій увазі огляд деяких цікавих додатків, які ви можете використовувати просто зараз.

Топ-5 додатків для смартфонів на уроці англійської мови

Я вас трохи розчарую тим, що тут ви не знайдете інформації про Duolingo або LinguaLeo.

Вони більше підходять для самостійного вивчення мови, ніж вивчення його на уроці англійської мови. Ми розглянемо ті додатки, які ви можете використовувати як на уроці, так і вдома. Поїхали.

Quizlet

Quizlet – додаток, створений 10 років тому, щоб допомогти одному студенту при підготовці до тесту з французької лексики, зараз допомагає більш 300 млн студентів щомісяця при вивченні нових слів, фраз, термінів.

Рекомендований рівень: від Beginner до Advanced.

Допомагає поліпшити: запам'ятовування лексики.

Як працює: заходите в Google Play або App Store, завантажуєте, реєструєтеся. Вибираєте навчальний модуль, який запропонував вам ваш учитель, або ж який ви знайшли або зробили самі. Відкриваєте його, вибираєте режим картки – заучування, правопис, тест, підбір або гравітація – і приступаєте до вивчення.

Quizlet працює в режимі карток. Плюс можна створити свою діаграму. Більше не потрібно буде закривати пальцем кожне слово на картинці в підручнику, ця програма зробить все за вас. Також Quizlet надає план, коли і що потрібно завчити або повторити. Режим заучування заснований на платформі помічника, який використовує машинне навчання, порівнює тисячі анонімних навчальних сеансів, розуміючи, як люди запам'ятовують новий матеріал, допомагає нам заучувати матеріал швидше й ефективніше.

На уроці англійської мови в Києві ваш учитель може запропонувати зіграти в Quizlet.Live. Гра, яка допоможе закріпити лексику, вивчену на уроці, бути більш сконцентрованим і працювати в команді.

Також Quizlet добре підходить для проведення уроків англійської мови по скайпу.

Kahoot

Одна з найяскравіших програм для залучення студентів до процесу навчання. Місія Kahoot зробити вивчення незабутнім досвідом. Їх платформа, заснована на іграх, використовується мільйонами людей по всьому світу: вчителями, школярами, працівниками підприємств і просто людьми, які люблять веселе навчання. Швидко створюйте разом з Kahoot квізи, ігри в будь-який час в будь-якому місці. Також в ньому є вже створені гри. Kahoot розроблений не тільки для навчання англійської мови, але також і інших предметів. Ви можете грати в нього в режимі «live» з запитаннями, на які треба відповідати, використавши при цьому проектор або смартфон. На ньому ви будете вже бачити запитання з можливими варіантами відповідей. Kahoot можна задіяти не тільки на уроках англійської мови, але також в компаніях, на різних заходах і навіть вечірках. Якщо з beginners ви можете заучувати слова, граматику за допомогою цієї гри, то уроки англійської мови з intermediate ви зможете урізноманітнити ще й обговоренням.

Kahoot
Kahoot, як вишенька на торті, доповнить будь-який урок англійської мови

Рекомендований рівень: від Beginner до Advanced.

Допомагає поліпшити: запам'ятовування лексики, граматики, розвиває реакцію.

Як працює: заходите на Kahoot.com, реєструєтеся, вибираєте вподобану гру або створюєте свою, підключаєте (якщо ви граєте вдвох чи втрьох) інші пристрої, для цього всі гравці повинні зайти в своїх смартфонах на Kahoot.it і ввести Game Pin, який висвітиться на головному екрані. Усе. Можна навчатися і проводити весело час.

Під час гри створюється атмосфера суперництва, яка стимулює студентів вивчити нові слова або правила на наступний раз, якщо на цей вони забули. Також за допомогою Kahoot можна закріплювати пройдений матеріал або навіть писати тести. Так студенти будуть одразу бачити їх результат і не потрібно буде витрачати час на перевірку. В кінці уроку англійської мови ви можете обговорити, одразу повторити те чи інше правило. Також студенти можуть використовувати його вдома в колі сім'ї або ж з друзями як альтернативу перегляду фільму.

Lyricstraining

Ви любите слухати музику і до курсів раз у раз вчили англійську за піснями? Тоді вам точно сподобається цей додаток. Із Lyricstraining співайте, слухайте улюблену музику і вчіть англійську одночасно. Додаток розбавить урок англійської мови і наповнить його рухом, музикою, танцем. Скажіть, адже вдома ви теж любите співати і танцювати, хоча б коли ніхто не бачить? У нас є прекрасна можливість поєднати приємне з корисним. І в цьому нам допоможе Lyricstraining. Let's go.

Lyricstraining
Співайте і вчіться одночасно

Рекомендований рівень: від Beginner до Advanced.

Допомагає поліпшити: запам'ятовування нової лексики, сприйняття англійської мови на слух.

Як працює: переходите за посиланням, реєструєтеся, вибираєте вашу улюблену пісню і починаєте навчання. Що вам потрібно буде зробити: слухати пісню і додавати пропущені слова, які ви будете бачити внизу кліпу. Тобто дивитеся кліп, слухаєте пісню плюс внизу будуть видні слова з пісні з пробілами, в які потрібно буде написати або вибрати зі списку правильний варіант слова чи фрази. Використовуйте ваші улюблені пісні з користю і задоволенням.

Learn English with TED talks

Якщо ви хочете вивчати англійську в Києві та при цьому залишатися в курсі всіх новинок, останніх розробок у вашій сфері або вам набридло вкотре розбирати тему про сім'ю, їжу і тварин – ласкаво просимо у світ TED.

TED – це унікальна платформа, на якій люди діляться своїми знаннями, винаходами, спостереженнями в надії зробити цей світ кращим. Тут ви знайдете і 5-хвилинні натхненні ролики, і півгодинні розповіді про те, скільки і які мікроби живуть на нашому тілі. Тут зібрані виступи на будь-які теми. Добре, ви скажете, але як же вчити англійську, використовуючи TED? Все дуже просто. National Geographic Learning разом з TED спеціально для нас розробив додаток: Learn English with TED talks. У ньому нам надаються відео і завдання до них. Тепер можна не тільки дивитися корисні виступи, але ще і вчити нові слова, граматику і розмовну мову. Плюс дуже зручно, адже всі виступи можна скачати і слухати чи дивитися дорогою на роботу.

Learn English with TED talks допоможе вашим студентам поглянути на світ з іншого боку, спонукати до дії, змусити говорити. Адже тут піднімаються питання, на які можна дискутувати годинами.

Learn English with TED talks
Пізнавальний урок англійської мови intermediate

Рекомендований рівень: від Pre-intermediate до Advanced.

Допомагає поліпшити: лексику, граматику, розмовну мову, сприйняття англійської на слух.

Як працює: переходите за посиланням зверху, реєструєтеся, на пошту вам приходить лист, в якому вкладене посилання для скачування, клікаєте на нього та встановлюєте додаток. Вам будуть надані кілька уроків англійської мови, вибираєте той, який підходить вашому рівню, і починаєте навчання.

Мінус Learn English with TED talks в тому, що воно платне. Спочатку вам надаються чотири демо-уроки, потім потрібно буде переходити на платну версію. Але ви завжди можете використовувати TED education як безкоштовний ресурс.

Story Dice

Ми вже вивчили нові слова за допомогою Quizlet, закріпили в Kahoot, вивчили пісню разом з Lyrics training, надихнулися на нові дії з TED, але щось явно ми забули, дуже важливе, без чого не можемо обійтися під час вивчення англійської мови. Звичайно, поговорити. З цим нам допоможе Story Dice.

Story Dice – це кубики з картинками. Можна вибрати від 1 до 10 кубиків. Перемішайте їх і почніть створювати свою, нову, захопливу історію. У вашому розпорядженні двісті сорок картинок і мільйони нерозказаних історій.

Story Dice
Створіть свою історію на уроці англійської мови

Рекомендований рівень: від Beginner до Advanced.

Допомагає поліпшити: розмовні навички.

Як працює: переходите за посиланням, завантажуєте, відкриваєте, вибираєте кубики, з допомогою яких хочете розповісти історію. Є кілька категорій: Зоряні війни, таємниця, діти, звичайний режим. Вибирайте до 10 кубиків в кожній категорії або змішуйте кілька. Далі застосовуєте свою фантазію. Ви можете самі створити історію, використовуючи слова, які вже вивчили. На уроці англійської мови можна зіграти в «Hot Potato», придумати кожен по одному реченню з наданими картинками і словами. Можете вивчати англійську зі своєю дитиною за допомогою цього додатка.

Якщо ви хочете урізноманітнити ваш урок англійської мови, зробити його яскравішим, додати емоцій, а емоційна інформація запам'ятовується швидше і краще, використовуйте ці додатки, вони обов'язково допоможуть. Якщо ви тільки почали вивчати англійську або вже вчите – можете використовувати ці всі Quizlet, Lyricstraining і т.д. вдома, на вулиці, в метро, разом з рідними, друзями, колегами по роботі.

Зробіть навчання більш насиченим, ефективним, цікавим, швидким, яскравим і незабутнім. Використовуйте свій девайс із більшою користю, встановіть TED або Story Dice вже зараз – і ваша англійська не змусить себе чекати, вона буде поліпшуватися і поліпшуватися. Допоможіть собі вивчити англійську, використовуйте програми для смартфона.

А якщо це все звучить хитромудро і незрозуміло – не лякайтеся. Приходьте до нас на заняття. У Green Forest ми використовуємо ці та інші програми. Ми робимо все можливе і навіть трохи більше, щоб допомогти нашим студентам розчистити дорогу і провести за руку до заповітної мрії. У своїх відгуках про курси Green Forest наші клієнти діляться позитивним досвідом використання різноманітних застосунків та онлайн-інструментів.

P.S. Якщо хочете дізнатися ціну на уроки англійської мови в Green Forest, зателефонуйте нам. Використовуйте свій час ефективно.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.