About English Language, Vocabulary. 07.05.2020

Початкова англійська: 100 базових слів із перекладом

Автор: Ніна Кісь

Сьогодні англійська мова є найбільш затребуваною мовою у студентів. Англійська необхідна для багатьох сфер нашого життя, в тому числі подорожей і кар'єри. Володіння навіть початковим рівнем англійської мови значно полегшить спілкування під час подорожей. Ви вже не будете залежати від перекладача або розмовника, а значить – вам набагато легше буде будувати діалог з співрозмовником. Багатьох студентів лякає саме вживання англійської в ситуаціях, близьких до повсякденним: покупки, прогулянки або рішення проблем. Найважче – почати розмову. Однак навіть на початковому етапі вивчення англійської стає легше будувати бесіду, і мовний бар'єр стає все меншим.

Зміст

  1. Особливості початкового курсу англійської мови
  2. Ідеальний урок англійської для початківців
  3. 100 базових слів початкової англійської з перекладом
    3.1. Загальні фрази англійської мови
    3.2. ТОП-70 слів початкової англійської мови для повсякденних ситуацій
           3.2.1. У місті
           3.2.2. За покупками
           3.2.3. Здоров'я

Зараз набирає обертів такий напрям як бізнес-англійська та корпоративне навчання. Майже в кожному оголошенні про прийом на роботу в списку вимог до посади є пункт «знання англійської Intermediate+». І коли професійний рівень високий, а знання англійської немає – студент вирішується на вивчення мови. В основному, майже у кожного є мінімальні пізнання в англійській мові, це може бути ще програма школи або університету. Але якщо студент не мав досвіду у вивченні мови, він повинен буде насамперед освоїти початковий рівень англійської мови і далі просуватися у вивченні на рівні вище.

Початкова англійська: 100 базових слів із перекладом

Особливості початкового курсу англійської мови

Найважливіший курс із вивчення англійської – безумовно, є початковим етапом вивчення мови. Важливість цього курсу визначається низкою причин. По-перше, це старт, а яку основу матиме вивчення англійської мови, такий і результат буде видно в тому числі на найвищому рівні. По-друге, людина, яка тільки починає вивчати мову, емоційно нестабільна. Вона або натхненна та високо мотивована, або має велику кількість комплексів. Відповідно, слід усвідомлено ставитися до вибору школи або курсів, що пропонують навчання англійської з нуля. Також буде не зайвим і визначитися з конкретним викладачем, який буде працювати зі студентом-новачком. Він повинен бути не тільки фахівцем високого класу, але і психологом, щоб допомогти позбутися комплексів і труднощів, які можуть виникнути на початковому етапі вивчення англійської.

Під час вибору потрібно взяти до уваги кілька особливостей початкового курсу англійської мови.

  1. Формат занять

Досить легко помилитися з вибором формату навчання: групове, індивідуальне або ж Skype. Перш за все потрібно визначити мету вивчення мови, яка і допоможе у виборі формату. Для вивчення початкової англійської побудова мети вкрай важлива, правильна мета визначить подальшу роботу. Мета має бути конкретною, в іншому випадку буде важко організувати процес навчання. Зараз найбільш поширена мета – «просто для себе», відповідно, коли немає конкретних планів, студент буде вивчати англійську менш зібрано. Також бажано ставити дедлайни, які будуть дисциплінувати студента під час навчання. Якщо конкретних дедлайнів освоєння рівня немає, то можна вибирати будь-який із представлений варіантів. Якщо студент визначив для себе конкретну дату, до якої потрібно опанувати початковий рівень англійської – краще підійдуть індивідуальні заняття. Якщо ж студента більше цікавить боротьба з мовним бар'єром і немає конкретних дат – йому підійдуть саме групові заняття. Однак для студентів початкового рівня англійської групові заняття можуть бути складними тим, що менше уваги приділяється кожному з них.

  1. Навчальні матеріали для початкової англійської

Важливий момент: навчальні матеріали, які викладач використовує на заняттях. Зрозуміло, основу занять має складати тільки один підручник. Проте різноманітність завдань і навчальних матеріалів дуже важлива на заняттях. Крім основного підручника, рекомендується використовувати відео- й аудіоматеріали. Ідеальним варіантом основи буде підручник британських чи американських видавництв, який також буде підходити віковій групі студентів. Курси початкової англійської зовсім не передбачають, що дорослий студент буде вивчати алфавіт, розмальовуючи букви. Завдання, звичайно, будуть відповідати рівню знань, але також повинні бути цікавими й для вікової категорії студентів.

  1. Частота і тривалість уроку англійської для початківців

Як довго триватиме урок і як часто студенти будуть збиратися для вивчення мови – також важливо для досягнення високих результатів. Якщо студент ставить запитання викладачеві про необхідну частоту занять на тиждень, то відповідь – щодня. Зрозуміло, з напруженим графіком студента, який працює, вкрай важко виділити час протягом дня. Однак дуже важливо мати можливість займатися англійською регулярно, особливо для студентів початкового рівня англійської. Не обов'язково щодня виконувати граматичні вправи, це цілком можуть бути кросворди та ігри на відпрацювання лексичного матеріалу.

Особливості початкового курсу англійської мови
Особливості вивчення початкової англійської

Ідеальний урок англійської для початківців

Зрозуміло, уроки англійської мови для студентів, які вивчають англійську з нуля, мають свої особливості, і ви обов'язково повинні враховувати їх у процесі навчання. Щоб бути впевненими в продуктивності занять, необхідно визначити вимоги для початкового уроку англійської мови. Якщо студент не мав раніше досвіду вивчення мови, то визначити вимоги до навчального процесу з вивчення англійської буде досить важко. Саме тому вимоги, викладені в цій статті, зможуть допомогти студенту вибрати відповідні курси, які будуть продуктивними саме для нього.

  1. Чітка структура заняття

Правильна побудова занять найбільш важлива в досягненні бажаного результату по завершенню курсу. Якщо заняття мають правильну структуру, студенту початкового рівня англійської набагато легше дається вивчення матеріалу. Починати уроки слід з легкої розминки, вона так і називається Warm Up, що дозволить студенту поступово перейти до суті теми заняття. Якщо ж одразу занурюватися в роботу над матеріалом уроку, то студент може просто не зібратися з думками і не бути готовим до сприйняття інформації. Це особливо важливо при навчанні студентів стартового рівня, адже без мовної бази досить-таки важко одразу вникнути в саму суть. Ідеальним варіантом роботи над вивченням початкового англійського буде методика PPP (Presentation Practice Production).

  1. Різноманітність матеріалу

Вкрай важливо зацікавлювати студента на початковому етапі вивчення англійської: якщо студент зацікавлений – він буде працювати з високою продуктивністю. Зрозуміло, підручник – це основа, відповідно до якої і будуватися програма навчання. Проте дуже важливо на заняттях також використовувати додатковий матеріал. Він допоможе викладачеві будувати заняття цікавіше – і студенти будуть залучені в процес. Матеріали можуть бути представлені не тільки в друкованій формі, але також у форматі відео та аудіо (фільми, музика). Також можна використовувати додатки на смартфоні або іншому ґаджеті. Все більшої популярності набуває використання додатків в ігровій формі. Після годин роботи, а іноді й протягом робочого дня студенти хочуть трохи відволіктися і з задоволенням користуються ігровими додатками на відпрацювання лексики та граматики. Однак початкові уроки англійської мови не мають ґрунтуватися тільки на додатках.

  1. Уникайте вживання рідної мови

Навіть на курсах початкової англійської вживання російської чи української буде небажаним. І це зовсім не примха курсів або школи, насправді повне занурення в мовне середовище прискорить процес сприйняття англійської мови в рази. Мовне середовище для студентів, які не живуть в англомовних країнах, дуже важливе, оскільки немає можливості чути англійську мову протягом дня. Саме тому початкові уроки англійської мови мають виключати вживання російської чи української, щоб у студентів принаймні на заняттях була можливість мовної практики. Прийнято вважати, що для студентів, які вивчають англійську з нуля, буде вкрай важко сприймати інформацію мовою оригіналу, однак цей міф легко зруйнувати. Викладач з креативним підходом завжди зможе пояснити лексичний або граматичний матеріал за допомогою картинок, карток або відео.

  1. Викладач

Викладач, який працює зі студентами на початковому етапі вивчення мови, повинен мати такі характеристики: досвід, креативність, організованість, гнучкість. Досвід є однією з найголовніших вимог до вчителя, які висувають студенти. Проте креативність і організованість викладача не менш важливі для продуктивної роботи студента. І нарешті – гнучкість. Студент, який тільки починає вивчення мови, часто відчуває себе скутим і закомплексованим. Викладач повинен звертати увагу на те, наскільки важко студенту сприймати конкретну тему, і більше уваги приділяти саме їй. Програма – це база, однак сліпо йти за нею на початковому етапі вивчення англійської не слід.

100 базових слів початкової англійської з перекладом

Коли студент починає вивчення англійської мови, одне з його перших запитань: «Коли я зможу спілкуватися англійською?». Зрозуміло, швидкість засвоєння і сприйняття матеріалу, а також час, який студент витрачає на навчання, у всіх різні. Жоден викладач не зможе назвати конкретну дату, коли студент зможе швидко говорити англійською мовою, не знаючи темп його роботи і рівень мотивації. Однак уже після завершення початкового етапу вивчення англійської студент буде володіти певним словниковим запасом. Це лексичний мінімум, необхідний для певного рівня.

Зустрічається і більш конкретне запитання: «Знання якої кількості слів вимагає початковий рівень англійської?». Відповісти на це запитання однозначною кількістю буде неможливо, адже рівень володіння мовою – це не тільки знання слів, а й уміння їх вживати. Слова лексичного мінімуму мають відображати повсякденні ситуації, з якими студент може часто стикатися. Знання лексики з основних тем необхідне для повноцінного життя людини в англомовному середовищі. Незважаючи на те, що немає певної кількості слів, які визначають початковий рівень англійської, ми виділили 100 базових слів, необхідних для початкового етапу вивчення мови.

Загальні фрази англійської мови

Перш за все студент повинен знати загальні слова і фрази. Фрази, які підв'язані до певної ситуації, проте це ті слова, які є вкрай важливими, оскільки вони використовуються щодня, навіть по кілька разів на день. Почнемо з вітання.

  1. hello – привіт
  2. hi – привіт
  3. bye – бувай

Ці слова більше підходять для неформальної бесіди. Як вітати іншу людину більш офіційно? Формальне вітання в англійській мові складається з двох слів: слова «good» і часу доби (ранок, день, вечір). В англійській мові проміжок часу, коли використовується назва конкретного часу доби, чітко визначено:

  • ранок починається о 5:00 і триває до 12:00. У цей проміжок часу ми вітаємо одне одного словами «Good morning»;
  • з 12:00 починається день і триватиме він до 17:00. Вітатися слід так: «Good afternoon»;
  • і, нарешті, «Good evening» – з 17:00 до 19:00. Далі йде нічний період.

Також часто зустрічаються абревіатури «a.m.» і «p.m.». У проміжку часу з півночі й до дванадцятої години дня використовуємо «a.m.». У проміжку часу з полудня і до півночі – «p.m.».

  1. Початкова англійська: 100 базових слів із перекладом - 2good – хороший, добрий
  2. morning – ранок
  3. afternoon – день
  4. evening – вечір
  5. goodbye – до побачення
  6. night – ніч

В англійській мові, якщо ми зустрічаємо когось вночі, ми вітаємо цю людину словами: «Hi», «Hello», а також «Good evening». Фраза «Good night» означає «добраніч». Ознайомившись зі словами вітання та прощання, переходьте до нового етапу вивчення лексики початкової англійської мови – знайомства.

  1. to be (am , is, are) – бути, існувати
  2. I – я
  3. you – ти, ви
  4. he – він
  5. she – вона
  6. it – воно, це
  7. they – вони
  8. we – ми
  9. name – ім'я

Дієслово «to be» є основою англійської мови, саме тому кожен студент початкового етапу вивчення англійської повинен його знати, а також розбиратися в його формах. Це дуже важливе дієслово для того, щоб відрекомендувати себе або назвати предмет. Якщо в українській мові ми пропускаємо дієслово «бути, існувати», коли говоримо про себе, то в англійській мові воно необхідне..

«To be» має в теперішньому часі три форми: «am», «is», «are». Форму «am» дієслово «to be» приймає після займенника «I» – «I am Ann». Форму «is» дієслово приймає в третій особі однині – «he, she, it». І форма «are» відповідає за множину.

Початковий курс англійської мови також передбачає знання питальних слів. Питальні слова допоможуть правильно побудувати запитання для уточнення спеціальної інформації: місця, часу події. За допомогою питальних слів ми можемо дізнатися ім'я співрозмовника, запитати, звідки він родом.

  1. who – хто
  2. what – що
  3. when – коли
  4. where – де
  5. how – як

Питальні слова дуже легко запам'ятати: всі вони, крім слова «how», починаються з літер «wh». Знаючи питальні слова, ви можете поцікавитися, як справи у співрозмовника: «How are you?». А також задати спеціальні питання: «What is it?» (Що це?) або «Where is she?» (Де вона?).

Крім цього, навіть на початковому рівні англійської необхідно мати в словнику прислівники, якими ми можемо відповісти на запитання: «Як справи?». Це основні сім слів, знаючи які, ми зможемо підтримати бесіду і відповісти на запитання про наш настрій.

  1. Початкова англійська: 100 базових слів із перекладом - 3fine – прекрасно
  2. good – добре
  3. ok – нормально
  4. super – супер
  5. tired – втомлений
  6. bad – поганий, погано
  7. thank – дякувати

ТОП-70 слів початкової англійської мови для повсякденних ситуацій

Навчившись використовувати в розмові загальні фрази англійської мови, ви можете сміливо переходити на вивчення більш специфічної лексики. Найпопулярніші теми для вивчення початкової англійської: «У місті», «За покупками», «Здоров'я».

Повсякденні ситуації – ті події, з якими ми стикаємося щодня. Це ті ситуації, вміння орієнтуватися в яких необхідно навіть для студентів початкового рівня англійської мови. Вам точно потрібно буде запитати дорогу до конкретного об'єкта, як зробити покупки або розповісти про свій фізичний стан або проблеми.

У місті

Лексика за темою «У місті» використовується студентами щодня, а значить, вона необхідна на початковому етапі вивчення англійської. Важливо розуміти, як називаються різні міські будівлі й об'єкти. Це потрібно для того, щоб студент зміг пояснити, де він знаходиться.

  1. chemist’s – аптека
  2. bank – банк
  3. library – бібліотека
  4. hospital – лікарня
  5. zoo – зоопарк
  6. café – кафе
  7. cinema – кіно
  8. shop – магазин
  9. museum – музей
  10. park – парк
  11. post office – пошта
  12. market – ринок
  13. stadium – стадіон
  14. theatre – театр

Після цього можна переходити до вивчення напрямків.

  1. go – йти
  2. turn – повертати
  3. walk – прогулюватися
  4. get – діставатися
  5. to – до
  6. right – праворуч
  7. left – ліворуч
  8. straight – прямо
  9. across – через
  10. go past – пройти повз
  11. street – вулиця
  12. near – поруч
  13. here – тут
  14. can – могти
  15. sorry – вибачте
  16. excuse me – прошу вибачення

Володіючи цим набором слів, ви зможете дізнатися дорогу до конкретного місця, а також зрозуміти, коли вам пояснюють напрямки. Розглянемо діалог, знаючи такі слова:

– Excuse me! How can I get to the supermarket?
– Go straight, turn right.
– Thank you!
– Then go past zoo and here you are.
– Oh, thank you. Bye!

ТОП-70 слів англійською мовою для повсякденних ситуацій
Найнеобхідніші фрази для тих, хто тільки починає вивчати англійську

За покупками

Нарешті навчившись розбиратися в напрямках і місцях, ми можемо переходити до вивчення безпосередньо ситуативної англійської. Раз на тиждень точно, а то й щодня ми ходимо за покупками. Нам необхідно купувати продукти харчування, одяг і предмети, необхідні для побуту. Для цього потрібно знати лексичний мінімум за темою «У магазині» вже на початковому рівні англійської. Крім відділів супермаркету, також потрібно вміти рахувати англійською, щоб вказати точну кількість необхідного продукту.

  1. department store – універмаг
  2. shopping center – торговый центр
  3. grocer’s shop – продовольчий магазин
  4. butcher’s shop – м'ясна лавка
  5. bakery – випічка
  6. fishmonger’s – рибна лавка
  7. clothes – одяг
  8. bag – сумка
  9. trolley – візок
  10. basket – кошик
  11. change – решта
  12. receipt – чек
  13. pay by – платити, оплачувати чимось
  14. price – ціна
  15. fresh – свіжий
  16. one – один
  17. two – два
  18. three – три
  19. four – чотири
  20. five – п'ять
  21. six – шість
  22. seven – сім
  23. eight – вісім
  24. nine – дев'ять
  25. ten – десять

Давайте розглянемо діалог із супермаркету:

– Hello!
– Hello! Where is the butcher’s shop?
– It is near the fishmonger’s. Go straight and then turn left.
– Thank you! Bye!
– Bye!

Здоров'я

Не менш важлива сфера нашого життя – здоров'я та самопочуття. Маючи навіть початкову англійську мову, ви повинні вміти розповісти про стан свого здоров'я. Як купити продукти – студент уже знає, але щоб купити ліки, потрібно вміти розповісти про свої проблеми зі здоров'ям. Слова, які допоможуть вам пояснити, що вас турбує:

  1. health – здоров'я
  2. ache – біль
  3. pain – хворіти
  4. head – голова
  5. tooth – зуб
  6. back – спина
  7. ear – вухо
  8. eye – око
  9. stomach – живіт
  10. doctor – лікар
  11. have – мати
  12. need – потребувати
  13. help – допомагати
  14. want – хотіти
  15. sick – хворий

Закріпіть знання та розуміння 100 базових та найпотрібніших фраз в англійській мові з інтерактивним онлайн курсом "Англійська на вчора" від booyya.com - https://bit.ly/3fngrDA. 7 уроків, 80 хвилин і ви навчитеся як представитися, замовити їжу, запитати дорогу та попрощатися англійською.

Звичайно, в повсякденній англійській мові зустрічається набагато більше слів, які також необхідні для вивчення. Так, наприклад, тема «Shopping» може бути доповнена і розширена новими словами, які дають зрозуміти безпосередньо найменування продуктів, а також опис якості продуктів.

Однак знаючи навіть ці 100 слів, характерних для початкової англійської, ви зможете привітатися та познайомитися зі своїм співрозмовником, дізнатися місцезнаходження об'єкта, розповісти про своє самопочуття і зробити покупки в супермаркеті.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.