About English Language. 28.04.2021

Курси англійської в Києві – правила вибору

Автор: Green Forest

Для тих, хто планує відвідувати курси англійської в Києві, але не визначився зі школою, пропонуємо поговорити про найбільш принципові моменти при виборі дійсно гідної мовної школи, а також про ефективні способи організації процесу навчання.

У цій статті ви дізнаєтеся, на що ж потрібно звертати увагу при виборі курсів англійської мови в Києві. Поради досвідчених викладачів. Читай, телефонуй, вчи.

Зміст

  1. Курси англійської мови в Києві: уроки, speaking-клуби, індивідуально
  2. Які бувають курси англійської мови?
  3. Які курси англійської в Києві вибрати: цілі, методики, форми, програми і не тільки
  4. Скільки коштують курси англійської мови?
  5. Курси англійської мови в Києві: як отримати практику

Курси англійської мови в Києві: уроки, speaking-клуби, індивідуально

Якщо ви вирішили відвідувати в Києві курси англійської мови, то швидше за все ви будете вивчати мову на уроках у групі. Вона вважається оптимальною, якщо включає до 12 осіб. В такому випадку викладач може приділити увагу кожному студенту.

Найчастіше найкращі курси англійської мови в Києві працюють за комунікативною методикою, яка передбачає розвиток таких видів мовленнєвої діяльності:

  • Speaking – розвиток усного мовлення: діалоги, обговорення, рольові ігри, дебати, перемовини;
  • Listening – розвиток навички сприйняття на слух: аудіювання (слухання) аудіозаписів, перегляд відео і фільмів англійською мовою тощо;
  • Reading – розвиток навички сприйняття і розуміння письмових текстів;
  • Writing – розвиток навичок вираження думки в письмовій формі.

Кожне заняття також включає вивчення граматики та лексики, плюс вправи для тренування правильної вимови звуків і інтонації мови.

Курси англійської в Києві – правила вибору - 1
Тепер ви знаєте, в якому вигляді найкращі курси англійської в Києві пропонують навчання

Уроки англійської проводять, як правило, українські педагоги, хоча практично кожна школа працює і з носіями мови. Вибір за студентом. Сучасні викладачі все частіше йдуть від нудних і одноманітних уроків, пропонуючи нестандартні та гібридні підходи, проводять заняття з англійської в формі уроку-гри, проекту, змагання тощо.

На сьогодні багато курсів працює за підручниками британських і американських видань на кшталт Longman, Oxford University Press, Macmillan або Pearson. Але для покоління digital natives (людей, які народилися і виросли в еру технологій та інтернету) подібні підручники не такі цікаві. Тому школи, які прагнуть йти в ногу з часом, розробляють свої інтерактивні підручники. Наприклад, як це зробили найкращі курси англійської в Києві Green Forest:

 

Якщо вам складно зробити вибір на користь тієї чи іншої школи, на допомогу приходить безкоштовний пробний урок. Кращі курси англійської мови в Києві пропонують подібну послугу. Пробний урок – це прекрасна можливість отримати уявлення про школу, її методику, викладачів, підручники, додаткові бонуси для студентів і т.д.

Говорячи про останні, одним з основних бонусів, які пропонує більшість шкіл, є організація speaking-клубів. Такі клуби дозволяють практикувати англійську мову в Києві з носіями, прокачати розмовну англійську і просто з користю провести час у приємній обстановці.

Ба більше, багато курсів відмовляється від традиційних уроків на користь speaking-клубів, аргументуючи тим, що так можна ефективніше розвинути навички спілкування. Однак ми все ж вважаємо, що розмовні клуби добре проводити, як додаток до регулярних занять на курсах. Як самостійний вид навчання, вони більше підходять для підтримки рівня знань після завершення курсу.

Ще один популярний варіант вивчати англійську мову – уроки індивідуально з викладачем. Вони ідеальні для тих, хто не може відвідувати заняття в певний час, хоче швидко розібратися в якомусь аспекті мови або просто некомфортно почувається в групі. При індивідуальному занятті ви самі визначаєте зручний час і тривалість заняття. Плюс, вся увага приділяється тільки вам. Але і вартість таких занять завжди значно вища за групові.

Вибір способу навчання важливий. Але є й інші моменти, на які слід звертати увагу при виборі курсів. Про них ми поговоримо нижче.

Які бувають курси англійської мови?

Заняття можуть бути офлайн- і онлайн-формату, стандартні й інтенсивні, загальні та профільні, для дорослих і для дітей. Розглянемо ці види курсів докладніше.

Курси англійської в Києві – правила вибору - 3
Перш ніж дізнатися, які бувають курси англійської мови, якомога конкретніше визначте, для чого вам це потрібно та де ви будете використовувати іноземну

  1. Офлайн VS онлайн

За 2020 рік практично кожні курси англійської, які пропонували заняття в офісі школи, додали опцію онлайн-навчання. За методикою, завданнями та матеріалами дистанційні курси нічим не відрізняються від звичних. Новинка тільки в тому, що студенти займаються в будь-якому місці за допомогою інтерактивної платформи або програми для відеозв'язку (Zoom, Skype). Крім того, дистанційна англійська обходиться трохи дешевше за рахунок того, що не потрібно платити за оренду приміщення.

  1. Стандарт VS інтенсив

Курси можна обирати за щільністю занять. У стандартному семестрі заняття тривалістю до 1,5 години проводяться по 2-3 рази на тиждень (ідеальна схема – через день). В інтенсивному – 4 рази на тиждень по 2 години або 2 рази на тиждень (у вихідні) по 3,5-4 години.

  1. Загальна англійська VS профільна англійська

Загальна англійська включає в себе вивчення всієї граматики, а також найпопулярніших лексичних тем, які стануть у пригоді в спілкуванні кожній людині. Наприклад, сім'я, здоров'я, робота й навчання, подорожі, їжа тощо. Профільні курси відповідають конкретній меті: вивчити іноземну для роботи (ділова англійська, курси для маркетологів, юристів, фінансистів, IT тощо) або складання іспитів (IELTS). Тут дається вузькоспеціалізована лексика, яка відпрацьовується на реальних робочих ситуаціях разом із граматикою.

  1. Курси для дорослих VS курси для дітей

Англійська для дорослих – це курси для всіх, хто закінчив загальноосвітню школу. Групи діляться за рівнем володіння англійською. Дитячі ж курси навчають учнів, в основному, від 6 до 16 років. Тут групи діляться не тільки за рівнем, але ще й за віком, тож учні молодших класів вивчають англійську з однолітками, а не з випускниками.

Які курси англійської в Києві вибрати: цілі, методики, форми, програми і не тільки

Попит народжує пропозицію, тому школи і курси з вивчення англійської мови в Києві представлені досить широко. Ми зібрали основні критерії, які допоможуть вам визначити правильні курси.

 Визначаємо мету курсів англійської мови в Києві

Для опанування мови більш важливою є вільна допитливість, ніж страшенна необхідність.
Святий Августин

Перше, що потрібно з'ясувати, – з якою метою ми вивчаємо англійську:

  • переїзд до іншої країни;
  • подорожі;
  • здача ЗНО з англійської мови;
  • поліпшення оцінок у школі;
  • ведення ділового листування;
  • здача міжнародного екзамену (FCE, GMAT, IELTS, TOEFL);
  • оволодіння вузько професійною лексикою;
  • для спілкування з іноземними партнерами.

Виходячи з мети, ви обираєте курс англійської мови в Києві. Наприклад, ви багато подорожуєте, значить, вам потрібен курс для туристів. Якщо ж вам потрібна англійська для роботи, вас влаштує бізнес-курс англійської.

Також слід визначити терміни, протягом яких ви хочете досягти бажаного рівня і навичок. Скажімо, ви плануєте здати IELTS, і у вас є лише півроку. У такому випадку ваш вибір – курси IELTS або поглиблений курс англійської мови в Києві з підготовки до іспиту.

 Вибираємо методику вивчення англійської мови

Існує кілька основних методик освоєння іноземних мов.

  • Ейдетика. Суть методики полягає в запам'ятовуванні слів за допомогою створення асоціацій.
  • Комунікативна методика. Наголос робиться на розвиток навичок говоріння, аудіювання, читання та письма одночасно в процесі живого спілкування. Активно використовуються ігри, діалоги, дискусії, максимально наближені до реальних.
  • Метод Олександра Драгункіна. Акцент робиться на граматиці. Автор методики використовує паралелі з рідною мовою і використовує власну транскрипцію.
  • Метод Ігоря Шехтера. Курс навчання складається з трьох циклів по 100 годин занять. Між циклами має бути перерва в 1-3 місяці. Акцент робиться на розмовній мові з мінімумом складної граматики. Домашніх завдань немає.
  • Метод Іллі Франка. Акцент на збільшення лексичного запасу за рахунок читання оригінальних текстів з дослівним перекладом рідною мовою. Ця методика не сприяє розвитку мови, а лише поповнює пасивний словниковий запас.
  • Авторські методики школи. Найчастіше такі методики є вузькопрофільними, застосовуються у всіляких антишколах. Подібні школи не завжди популярні серед студентів, але можуть бути вельми цікаві, якщо допоможуть вирішити конкретний запит.

Вибір методики залежить від кожної людини і його індивідуальних особливостей. Нетрадиційні методики не завжди підходять для кожного, вони актуальні тільки в тому випадку, якщо підійдуть індивідуально для ваших цілей. Кращі курси англійської в Києві засновані на комунікативній методиці.

 Визначаємо потрібну форму навчання на найкращих курсах англійської в Києві

Вивчення іноземної мови можна розділити на кілька форм:

  • навчання в школі або ВУЗі;
  • відвідування курсів англійської в Києві, приватних мовних центрів, навчання з репетитором;
  • дистанційне навчання і вивчення по скайпу;
  • інтерактивний курс англійської в Києві, де розроблені інтерактивні програми, що об'єднують традиційне відвідування занять із самостійним навчанням;
  • самостійне вивчення англійської за допомогою фільмів, відеоуроків, пісень, YouTube-каналів, мобільних додатків;
  • стажування за кордоном, участь у програмах au-pair, Work&Travel.

Сьогодні використання тільки однієї форми навчання нерентабельне. Ідеально, якщо ви будете поєднувати одразу кілька. Наприклад, записатися в Києві на курси англійської мови, самостійно вивчати за допомогою фільмів та брати участь у стажуванні за кордоном. Це дозволить вам зняти будь-які перепони і навчитися вільно спілкуватися.

 Знайомимося з програмою навчання

Під час вибору курсів ознайомтеся з програмою навчання.

  • Класична програма, яка ідеально навчає граматиці. На тепер неактуальна. Може принести результат, якщо вам потрібен базовий курс англійської мови в Києві.
  • Поділ за рівнями. Навчання відбувається за принципом поділу на рівні. Ви відвідуєте найкращі курси англійської в Києві від Beginner до Advanced. Для визначення рівня ви виконуєте тест. Цей тип програми є найбільш поширеним і ефективним, оскільки студент може приділити достатню кількість часу всім аспектам мови.
  • Безрівневі програми. Цей навчальний курс англійської мови вибирають ті студенти, у яких немає часу на всебічне вивчення мови. Однак ця програма не дозволить вам досконально вивчити мову. Ви навчитеся лише підтримувати усне спілкування з іноземцями.

Курси англійської в Києві – правила вибору - 2
Підказуємо, як вибрати найкращі курси англійської в Києві за методикою і програмою

 З'ясовуємо тривалість навчання

Тривалість навчання варіюється від декількох тижнів (інтенсивний курс англійської в Києві) до декількох років. Якісний поглиблений курс англійської мови передбачає заняття по дві академічні години тричі на тиждень. Кожна школа також пропонує заняття вихідного дня. Зазвичай курс навчання ділиться на семестри. Проходження одного семестру займає в середньому від 4 до 6 місяців. Усе залежить від програми, яку ви обираєте, і бажаної інтенсивності.

‣ Розраховуємо вартість навчання

Розрахунок вартості навчання ведеться індивідуально і залежить від дуже багатьох чинників:

  • загального числа занять і їх тривалості;
  • інтенсивності навчання;
  • наявності комбінованих занять і спілкування з носіями мови;
  • кількості осіб в групі і так далі.

Кожна школа пропонує бонуси для студентів. Наприклад, безкоштовні speaking-клуби, кіноклуби, вчити другу іноземну мову, корисні матеріали для студентів.

Якщо ви поставили собі за мету вивчити англійську в Києві недорого, то це цілком реально. Найкращі курси англійської в Києві часто проводять акції та радують своїх студентів приємними бонусами. Часто надаються знижки при оплаті одразу за весь курс, діють сімейні знижки, для постійних клієнтів з другого року навчання, на заняття в ранковий час або денні курси англійської мови в Києві.

 Підписуємо договір

Підписуючи договір, зверніть увагу на всі пункти, особливо на умови відшкодування коштів при пропуску занять. Обов'язково поцікавтеся, чи видають дипломи або сертифікати після закінчення навчання.

Також не забудьте з'ясувати, за яким принципом відбувається підбір викладачів, чи є у них профільна освіта й міжнародні сертифікати, такі як TOEFL, CELTA, IELTS.

Скільки коштують курси англійської мови?

До вартості курсів входить зарплата викладачам, навчальні матеріали, оренда офісу, кількість занять у семестрі. Якщо ви хочете заощадити, то краще обирайте не найдешевші курси в місті, а онлайн-навчання в перевіреній школі з хорошими відгуками. Для наочності подивіться, скільки коштують курси англійської мови в школі Green Forest онлайн та офлайн.

 На яку ціну орієнтуватися?

Кожна школа надає інформацію про вартість навчання по-різному: за годину, заняття, місяць або семестр. Для об'єктивної картини радимо вам розраховувати ціну за годину навчання, а також дивитися, скільки занять і додаткових спецкурсів включено в семестр.

Наприклад, дистанційний курс у Green Forest коштує 5300 грн. Це 4 місяці занять, 3 уроки на тиждень по 1,5 години. Так, одна година обходиться в 71 грн. До вартості входить онлайн-підручник, користування інтерактивною платформою і мобільним додатком для контролю навчання, розмовні клуби з нейтів спікерами, а також граматичні та лексичні спецкурси. Не забуваємо про оплату праці викладачів, які проходять підготовку в Teaching Centre і постійно підвищують свою кваліфікацію. Отже, ціна цілком себе виправдовує.

‣ Які бонуси може запропонувати школа?

Як правило, адміністратори курсів англійської не беруть гроші за перше (пробне) заняття. Деякі школи цим і обмежуються, деякі ж пропонують додаткові заняття, які не потрібно оплачувати: розмовні та інші тематичні клуби, тренінги з лексики та граматики, вебінари, індивідуальні консультації з викладачем. Вони входять до ціни, тому вона буде вищою за вартість курсів без таких бонусів. Але при цьому останні можуть пропонувати такі спецкурси та відпрацювання окремо – за ціною заняття, що в цілому виявиться ще дорожче.

Курси англійської мови в Києві: як отримати практику

Ні для кого не секрет, що вивчення англійської мови вимагає практики. Не чекайте великих результатів одразу. Найкращі курси англійської в Києві не навчать вас без зусиль з вашого боку, тому:

  • повторюйте не менше шести разів нову фразу або слово;
  • час від часу повертайтеся до нової інформації;
  • розширюйте коло знайомств і практикуйте спілкування англійською якомога частіше;
  • підберіть програму вивчення англійської за кордоном (волонтерство, au-pair, Work&Travel – для дорослих; FLEX – для дітей);
  • проведіть літо з користю в мовному таборі або подивіться цікаві пропозиції шкіл на період канікул у рідному місті.

Вибір надійних курсів вивчення англійської мови – це основа успіху вашого навчання. Дотримуйтесь наших рекомендацій і приділіть вибору більше часу, і хороший результат не змусить себе довго чекати.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.