About English Language. 28.10.2020

Які мовні курси обрати: інтенсив VS стандарт

Автор: Олена Задворна

Обрати мовні курси серед усіх пропозицій – завдання не з легких. Школи пропонують різні варіанти вивчення англійської мови, в яких просто заплутатися, а в разі неправильного вибору – втратити бажання та мотивацію. Які ж курси іноземних мов обрати? Як визначитися між інтенсивними та стандартними мовними курсами, дистанційними та в класі? Розберемо, кому і який варіант підійде якнайкраще.

Зміст

1. Із чого почати вибір мовних курсів: ставимо мету
2. Коли зручніше вчитися на курсах англійської мови: визначаємо час
3. Які запитання слід поставити під час вибору мовних курсів
4. Обираємо мовний курс: плюси та мінуси
     4.1. Стандартний курс
     4.2. Інтенсивний курс
     4.3. Інтенсив вихідного дня
     4.4. Дистанційний стандарт
     4.5. Дистанційний інтенсивний курс
5. Замість висновків

Які мовні курси обрати: інтенсив VS стандарт
Студенти на мовних курсах у класі

Із чого почати вибір мовних курсів: ставимо мету

Для початку визначте, для чого вам потрібно вчити іноземну, чи є певні терміни, до яких треба підготуватися? Можливо, ви шукаєте курси, щоб поліпшити знання та підтримувати свій рівень або у вас попереду іспити й співбесіда на роботу мрії?

Коли зручніше вчитися на курсах англійської мови: визначаємо час

Обираючи мовні курси, визначтеся, скільки часу ви зможете витрачати на вивчення іноземної та самостійну роботу над домашніми завданнями. Заняття на курсах мови можуть проходити як у будні, так і на вихідних. Вечірні або ранкові групи? Усе це потрібно враховувати й зіставляти зі своїм графіком. Мовні курси мають підходити під ваш ритм життя та відповідати поставленій меті.

Які мовні курси обрати: інтенсив VS стандарт
Вибір курсів мови може бути нелегким, відведіть час для нього

Які запитання слід поставити під час вибору мовних курсів

  1. Який у мене рівень англійської?
  2. Скільки часу в мене є, щоб досягти поставлених цілей?
  3. Скільки часу я готовий витрачати на вивчення іноземної мови з викладачем?
  4. Як часто я хочу відвідувати заняття?
  5. Скільки часу я готовий витрачати на самостійну підготовку?
  6. Чи легко мені дається засвоєння нового матеріалу?
  7. Чи готовий я займатися на вихідних?
  8. Як далеко розташована школа?

Це далеко не всі запитання, на які варто відповісти, щоб не помилитися у виборі. Беріть той курс англійської, який підійде для різних цілей і потреб.

Обираємо мовний курс: плюси та мінуси

Які ж основні переваги різних мовних курсів? І чим відрізняється стандартний від інтенсивного?

Стандартний курс

Один рівень розрахований на 4 місяці. Студенти навчаються за 1,5 години тричі на тиждень. Передбачено відвідування студентами розмовних клубів і спеціальних курсів.

Кому підійде. По-перше, стандартний мовний курс дуже добре сприймається на початкових рівнях вивчення, оскільки вся інформація буде новою, для її засвоєння буде потрібно більше часу. По-друге, цей варіант підійде людям, основне заняття яких забирає більшу частину часу: студенти, офісні працівники, бізнесмени.

Переваги. Якщо у вас лише пара вільних годин на день – цей режим вивчення англійської вам ідеально підійде, не відбивши бажання покинути все через брак сил і часу. Також у вас залишиться більше часу на засвоєння матеріалу, самостійної роботи. Індивідуальна робота при цьому може бути орієнтована саме на ваші потреби та захоплення. Вивчайте додатково іноземний за серіалами, читайте спеціалізовану літературу з вашої професії, спілкуйтеся в соціальних мережах із носіями мови.

Кому не варто йти. Маєте перерву в роботі чи навчанні й вам потрібно терміново підтягнути рівень англійської? Ви любите робити все швидко та хочете досягти швидкого результату? У такому випадку цей курс, швидше за все, не для вас.

Інтенсивний курс

Один рівень триває 9 тижнів. Заняття проходять 4 рази на тиждень по 2 години.

Кому підійде. Інтенсивний мовний курс розрахований, в першу чергу, на людей, яким потрібно швидко отримати результат. Якщо у вас запланована поїздка до іншої країни, іспит або співбесіда, а англійська вам потрібна була «на вчора» – цей варіант ідеальний. Мовний курс прекрасно підійде людям, які вивчали англійську і хочуть швидко відновити забуте. Можете засвоювати нові знання на льоту й вам не подобається довго проходити одну тему? Тоді вам на інтенсив.

Переваги. Для кращого ефекту у вивченні іноземної всі фахівці радять займатися якщо не щодня, то якомога частіше. Якщо розмовляти щодня англійською, повторювати правила, застосовувати на практиці нову лексику, наш мозок звикає і виробляє корисну звичку. Із кожним уроком прогрес буде все більше помітний, а говорити буде легше. Адже наш мозок влаштований так само, як і м'язи: якщо тренуватися щодня, то важко буде тільки перші дні. У вас буде шанс поставити викладачеві запитання, виправити свої помилки та не дати собі розслабитися. Знання накопичуються, як снігова куля. А кому не подобається постійно спостерігати за своїм швидким прогресом?

Кому не варто йти. Вам потрібен час для засвоєння матеріалу? Чи не можете щодня знаходити час і сили для роботи з викладачем і на самостійну роботу? Швидше за все, інтенсивні курси мов – не для вас і вам варто обрати стандартну програму чи курс вихідного дня.

Інтенсив вихідного дня

Курс передбачає повне занурення в англійську на вихідних. Заняття проходять по 4 години в суботу та неділю.

Кому підійде. Мовний курс підійде студентам, офісним працівникам і підприємцям, які в будні дні не можуть знайти часу для занять із викладачем. Але інтенсивний варіант розрахований на людей, яким потрібен швидкий результат і максимальне занурення у вивчення. Ви готові присвятити вихідні заняттям?

Переваги. Ви не будете відволікатися на відвідування занять у будні дні, але результат буде настільки швидким, як і за звичайного інтенсиву. Заняття по 4 години допоможуть повністю зануритися у вивчення теми, розібрати все за один урок, не відкладаючи частину матеріалів на наступний раз. Кожна тема буде ретельно опрацьовуватися, а навички – доводитися до автоматизму.

Кому не варто йти. Якщо ви не налаштовані витрачати кожні вихідні на навчання та вважаєте за краще відпочити або кудись поїхати. Адже одні пропущені вихідні – це 8 годин практики і нових матеріалів. Інтенсивний мовний курс вихідного дня може не підійти людям, які не хочуть робити довгі перерви в заняттях.

Дистанційний стандарт

Дистанційні заняття будуть проходити в такому ж режимі, як і звичайний стандарт. Ви займаєтеся по 1,5 години тричі на тиждень, але вам не треба їхати для цього до школи. Головне – доступ до інтернету.

Кому підійде. Заняття в школі доставляють незручності через дорогу? А може, ви фрілансер, який не звик бути прив'язаним до місця? Або у вашому місті немає відповідних курсів мови? Тоді цей варіант вам точно підійде.

Переваги. Стандартні заняття з викладачем онлайн нічим не поступаються заняттям у класі з єдиною відмінністю – ви можете займатися там, де вам зручно, і не бути прив'язаними до місця розташування школи. Вчитися ви можете як вдома, так і з офісу або навіть із іншої країни. А заощаджений на дорозі час ви зможете витратити на додаткове вивчення матеріалу самостійно.

Кому не варто йти. Якщо домашня або офісна атмосфера не налаштовує на роботу, навколо всі відволікають, а інтернет може зникати – цей варіант мовних курсів не найкращий для вас.

Дистанційний інтенсивний курс

Вчити іноземну можна з будь-якої точки, де є доступ до інтернету. Інтенсив онлайн також не відрізняється за кількістю занять і часу від інтенсиву в мовній школі. Навчання проходить або на вихідних по 4 години на день, або 4 рази на тиждень по 2 години.

Які мовні курси обрати: інтенсив VS стандарт
Курси англійської мови можуть проходити онлайн

Кому підійде. Людям, які звикли брати від життя все й не бути прив'язаними до певного місця. Хочете швидко вивчити мову, є бажання і час вчити часто й багато, але немає можливості відвідувати школу? Тоді це для вас.

Переваги. Займайтеся інтенсивно онлайн вдома або в подорожі, не знижуючи ритм життя. Вихідні можна провести і вдома з користю, займаючись іноземною на онлайн-курсах. Не втрачайте дорогоцінного часу та швидко досягайте результату.

Кому не варто йти. Дистанційний мовний курс – це прекрасна можливість швидко підтягти рівень знань, але онлайн-навчання може стати проблемою через поганий доступу до інтернету або інтенсивність занять, до яких потрібно постійно бути готовими, незалежно від того, де ви перебуваєте. Для досягнення хорошого результату в цьому випадку потрібна хороша самодисципліна, мотивація та відповідна обстановка, яка не буде відволікати.

Замість висновків

У вивченні нової мови головне пам'ятати, що без мотивації та вашого особистого прагнення жодна школа й викладач не здатні зробити диво та навчити вас розмовляти іноземною. А допомогти з мотивацією та натхненням під час пошуку мовних курсів можуть відео з Ted.

Який спосіб вивчення буде ефективним – залежить тільки від вас, вашого стилю та ритму життя. У школі Green Forest ви можете підібрати для себе варіант, який підходить саме вам.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.