About English Language, Reviews. 11.03.2020

Як вибрати курси англійської у Львові: лайфхаки та поради

Автор: Наталя Янчій

Якщо ви вільно говорите англійською, шанси знайти високооплачувану роботу або вступити до престижного європейського університету значно підвищуються.

Так, кількість людей, які хочуть вивчати мову, збільшується з кожним роком. А це породжує появу величезної кількості курсів англійської у Львові, які обіцяють навчити вас легко й швидко. Але чи так це насправді? Звісно, ні. Навчання завжди вимагає самодисципліни, організованості, бажання вчитися тощо. Тому варто відповідально поставитися до вибору школи, в якій ви плануєте вчитися. Пропонуємо розглянути критерії, поради та лайфхаки, які допоможуть вибрати відповідні курси англійської у Львові.

Зміст

  1. Як правильно вибрати курси англійської у Львові?
    1.1. Що важливо для мене?
    1.2. Що кажуть інші?
  2. Чому варто записатися на курси англійської у Львові в Green Forest?
    2.1. Що далі?

Як правильно вибрати курси англійської у Львові?

Шкіл і курсів англійської у Львові величезна кількість. Вони можуть відрізнятися програмами, рівнем викладання, методиками, та й цілі навчання у студентів різні. Для того, щоб зрозуміти, які курси англійської у Львові вам підійдуть, потрібно визначити дві речі: по-перше, що важливо для вас самих, а по-друге, проаналізувати досвід інших. Як це зробити, розберемо детальніше.

Що важливо для мене?

Щоб правильно вибрати «свою» школу, почнемо з розстановки пріоритетів. Для цього намалюємо картинку ідеальних курсів. Якими вони будуть?

  • Зручне розташування

Пошук курсів англійської у Львові має починатися з визначення вдалого місця. З огляду на нашу завантаженість на роботі/університеті/школі, зручна локація – це must-have. Традиційно вважається, що найкраще, якщо заняття будуть проходити в центрі міста, тому і шкіл в цій частині міста багато.

  • Комфортні та світлі класи

Крім вдалої локації, наш комфорт під час занять також важливий. Завжди краще вчитися в просторих класах, обладнаних усім необхідним для навчання. Для цього варто дізнатися, яка матеріально-технічна база в розпорядженні у курсів англійської у Львові (відео- та аудіотехніка, проектори, ноутбуки, інтерактивні та магнітні дошки).

Комфорт самих класів має значення: чи достатньо вони теплі, світлі, чи є кондиціонер, чи зручні робочі місця.

Як правильно вибрати курси англійської у Львові?
Ласкаво просимо до офісу Грін Форест Львів

  • Навчальні посібники

Якщо школа хоче йти в ногу з часом, вона розробляє свої підручники. Наприклад, ми в Green Forest створили свою допомогу – Notes, яке включає інтерактивну онлайн-версію і традиційний друкований підручник. Усі матеріали відповідають сучасним трендам і адаптуються під інтереси студента. Ми значно розширили тематику, додали актуальні для нас теми, наповнивши контентом, який опускається в підручниках британських і американських видавництв.

Не завжди курси розробляють свої навчальні посібники. У такому випадку вони працюють за підручниками зарубіжних видавництв на зразок Longman, Pearson, Macmillan або Oxford University Press. Це також непоганий варіант. Якщо ж ви відвідали заняття, де викладають за підручниками російсько- або україномовних авторів (Голіцинський, Бонк), подібні курси англійської у Львові мають викликати запитання.

  • Нестандартні підходи і програми навчання, розроблені викладачами школи

Крім підручників, на уроках впроваджуються нестандартні методи. Наприклад, у Грін Форест Львів і інших філіях використовуються дев'ять передових підходів у викладанні англійської, серед яких CA, GDA, TBL, TTT, ESA, Suggestopedia, Dogme, GTM, ALA:

  1. Guided Discovery Approach (GDA): підхід відноситься до індуктивних. Це означає, що викладач, він же ментор, дає студентам приклади досліджуваних структур, направляє навчання, а самі студенти приходять до формулювання правил, працюючи в групах, парах;
     
  2. Task-Based Learning (TBL): урок включає кілька стадій. На першій рre-task (попередня) стадії учитель робить невеликий вступ, презентує тему та дає коротку інструкцію з того, що планується на уроці. На другий task-стадії студенти виконують складне комунікативне завдання. Під час рlanning-стадії учні готують короткий усний або письмовий звіт про те, як виконати завдання. Потім іде report, де вони презентують свій звіт. Далі йдуть аnalysis і рractice стадії, на яких відбувається уточнення моментів, пояснення і відпрацювання на практиці граматики і лексики;
     
  3. Test-Teach-Test (TTT): спочатку йде перевірка попередніх знань з теми, потім уточнюються і пояснюються моменти, де студенти зробили помилки. На завершення залишається production етап, де пропонуються цікаві та нестандартні завдання;
     
  4. Engage-Study-Activate (ESA): метод складається з трьох обов'язкових фаз: залучення, вивчення і активація. Фаза залучення включає завдання, спрямовані на те, щоб викликати емоції студентів: вчитель використовує картинки, відео та аудіозаписи, короткі тексти, реальні предмети й життєві ситуації. Фаза вивчення включає роботу з новим матеріалом. Основною вважається фаза активації, на якій студенти використовують всі мовні засоби, якими вони володіють в умовах реальної комунікації. Застосовуються рольові ігри, діалоги, дискусії, складання історій;
     
  5. Suggestopedia: метод включає кілька циклів – цикл подачі матеріалу, цикли його закріплення із застосуванням активних і пасивних вправ, ігор;
     
  6. Dogme: тут підручник не використовується, а студенти самі готують матеріали. Наголос робиться на спілкування;
     
  7. Grammar Translation Method (GTM): проходить відпрацювання граматики або лексики із застосуванням таких вправ, як заповнення пропусків або вставка пропущених слів;
     
  8. Active Learning Activities (ALA): передбачає активне залучення студентів до кожного виду діяльності за допомогою ігор, вікторин, симуляцій, дебатів, пошуку предметів по класу і т.д.

Також ми застосовуємо технологію «Перевернутий клас» (flipped classroom), коли «перевертається» стандартний погляд на навчання та змінюються місцями подача теоретичного матеріалу та практичне відпрацювання навичок.

Щоб кожен студент міг пристосувати навчальний процес під себе, Green Forest пропонує гібридну платформу. Її п'ятикомпонентна система засвоєння матеріалу включає практичні заняття в групі, роботу з інтерактивним підручником, тести, відеолекції занять, систему доступу до додаткових курсів і клубів. Подібний тандем викладач-розумні технології вже оцінили наші студенти, показуючи швидкий прогрес в оволодінні англійською.

  • Сильні викладачі, які регулярно підвищують свою кваліфікацію

Усі хочуть відвідувати заняття у сильного викладача. Проте не кожен з нас може визначити, наскільки досвідчений той вчитель, який проводить урок. Тому часто ми покладаємося на керівництво школи. Тут є один нюанс: керівники можуть економити на зарплатах і брати на роботу недосвідчених вчителів, студентів. Якщо ви все ж хочете мати гарантії, дізнайтеся, як курси англійської у Львові проводять відбір своїх вчителів і чи є у них навчально-методичний відділ. До слова, краще вибирати велику, або мережеву, мовну школу, тому що у тут уже точно сформований подібний відділ з найдосвідченіших викладачів і відпрацьована методика прийому на роботу.

Наприклад, у Green Forest у Львові весь викладацький склад проходить відбір і навчання.

У Green Forest у Львові весь викладацький склад проходить відбір і навчання
Процес прийняття вчителя на роботу

Після того, як ми прийняли викладача на роботу, наші методисти продовжують з ним працювати. Ми навчаємо нових вчителів, відвідуємо його/її уроки, проводимо аналіз, організовуємо регулярні тренінги та воркшопи.

Ми навчаємо нових вчителів
Типовий викладач Green Forest

У нашій школі функціонує Green Forest Teaching Centre by Nadia Diachuk – центр підготовки та супроводу викладачів. Як результат, наші вчителі постійно розвиваються, що позитивно позначається на якості навчання на курсах.

Важливо, щоб педагог володів не тільки високим рівнем англійської, а й мотивацією. Студентам подобається, якщо у викладача горять очі, він любить свою роботу і з радістю ділиться знаннями. Кращі курси англійської дбають не тільки про своїх студентів, а й розробляють систему мотивування вчителів, що сприяє ще більш якісному навчанню самих студентів.

  • Методика викладання

Більшість із нас вже знає, що курси англійської мови у Львові працюють за комунікативною методикою. Сама назва нам підказує, що акцент робиться на розвиток навичок спілкування. І це все? Звичайно, ні. Методика орієнтована на розвиток чотирьох основних навичок – не тільки говоріння, а й читання, письма, розуміння на слух. Матеріал подається за принципом «від простого до складного». Варто відзначити, що рідна мова не має використовуватися на занятті.

Сучасний урок англійської вже важко уявити без всіляких дидактичних (навчальних) ігор: змагання, переговори, настільні ігри, пошук захованих предметів по картах, лінгвістичні завдання, пісні, кросворди і т.д.

Однак молоде покоління і digital everything чекає ще більшого використання ґаджетів. Тому хороші курси англійської застосовують на уроках круті онлайн-ігри та сервіси. Наприклад, Грін Форест Львів використовує Kahoot, Quizlet Live, applications для смартфонів на зразок Taboo або Alias.

  • Співвідношення ціни та якості плюс бонуси

Курси англійської мови у Львові ціни за навчання формують залежно від тривалості занять, інтенсивності навчання, кількості осіб у групі, часу (ранок, день, вечір), спрямованості уроків (бізнес-англійська, підготовка до іспитів) і навіть репутації самих курсів. Коли ми шукаємо курси англійської, нас цікавить результат, а саме якість викладання, а у хорошого викладача має бути відповідна зарплата.

Щоб визначитися, потрібно звернути увагу на порядок внесення оплати й порахувати вартість однієї години заняття. Як правило, оплачують курс помісячно, одразу за весь період навчання або по семестрах. Майбутніх студентів може відштовхнути оплата за семестр. Однак такий варіант може виявитися більш бюджетним, а самі студенти більш мотивованими пройти семестр до кінця. Наприклад, оплата за семестр стандартного курсу англійської у Львові в Green Forest – 4600 грн. Це 3 заняття на тиждень по 1,5 години. Порахувавши вартість однієї години, ми отримуємо заняття за 60 грн – ще один плюсик до нашої мотивації.

Додаткові «плюшки» для студентів на кшталт безкоштовних speaking clubs, занять по Skype, кіноклубів – це те, що приваблює нових студентів і сприяє більш ефективному навчанню.

  • Робота над підвищенням мотивації до навчання

Кращі курси іноземної мови – це місце, де об'єднуються передові технології та освітній процес. Методичний відділ працює не тільки над розробкою програм, але і організацією веселих і корисних у вивченні англійської заходів. Самі заняття проходять весело, в невимушеній манері та при цьому ефективно. Наприклад, Грін Форест Львів регулярно проводить свята, лекції, розіграші, покази фільмів, лабораторії на зразок Lviv Improv Lab. Одним із останніх заходів був Big Speaking Club English Week. Щоб дізнатися більше, підпишіться на нашу сторінку Green Forest Lviv Events.

Green Forest Lviv Events
Green Forest Lviv Events

А ще ми любимо гостей. Найактивніші студенти різних філій Green Forest можуть приїхати до нас на екскурсію. Наприклад, як це зробили наші учні з Києва. Крім прогулянок прекрасними вулицями, відвідувань столітніх будинків, тематичних ресторацій і оригінальних музеїв, вони відвідали і кращий офіс Green Forest у Львові.

  • Форс-мажори і готовність курсів англійської у Львові йти назустріч своїм студентам

Після того, як ви визначились із львівськими курсами, варто вивчити правила школи (вони прописані в договорі). Звертаємо увагу на низку моментів:

  • компенсація пропущених занять;
  • «заморозки» пропусків;
  • відпрацювання пропущених занять;
  • наявність вступного тестування (безкоштовне або платне);
  • порядок внесення оплати;
  • система повернення грошей.

Що кажуть інші?

Вище ми розібралися з тим, що важливо для нас. Однак варто дізнатися і думку колишніх або нинішніх студентів. Останні – інсайдери, які найбільш чітко зможуть описати процес навчання, відповісти на запитання, що цікавлять, і поділитися тією інформацією, яку адміністратори не розкажуть. Де ми можемо знайти відгуки на курси англійської мови у Львові? Розберемо нижче.

  • Відгуки в інтернеті

Відгуки реальних людей ми можемо знайти в Google або на спеціальних сайтах зі збору відгуків на кшталт Enguide.ua або Englisher.com.ua. Студенти також можуть залишати відгуки на сторінках школи в Facebook. Соцмережі – прекрасне джерело попередньої інформації про школу. Відвідайте сторінки курсів англійської у Львові в Facebook і Instagram, зверніть увагу на наявність підписників, а також коментарі під постами.

  • Рейтинги й оцінки

На базі відгуків і оцінок студентів у Google сайти Enguide.ua і Englisher.com.ua складають рейтинги. У цілому, їм можна довіряти: щоб залишити відгук або поставити оцінку, потрібна верифікація. Але не забуваємо, що існують і куплені відгуки або залишені ботами.

  • Думка знайомих

Позитивний імідж курсів англійської у Львові базується на задоволених клієнтів. У нашому місті іноземні мови вивчають активно, тому знайти знайомих, які відвідували курси, не складе труднощів. Запитайте думку та враження про школу англійської у Львові у родичів, друзів, подруг, колег, сусідів і т.д.

Чому варто записатися на курси англійської у Львові в Green Forest?

Усі студенти націлені на позитивний результат навчання англійської мови. Тому до вибору курсів ми підходимо комплексно, з урахуванням і своїх інтересів, і думки інших. Ми впевнені, що Грін Форест Львів відповідає всім вашим очікуванням. І ось чому:

  • Green Forest – частина найбільшої мережі шкіл англійської мови в Україні;
  • щороку в Green Forest навчається понад 20 000 студентів;
  • у нас функціонує власні навчально-методичний та маркетинговий відділи, які щодня працюють над досягненням спільної мети: наші студенти мають отримати найбільш якісний продукт за прийнятною ціною;
  • підручник, розроблений нашими методистами, і гібридна платформа Notes by GF сприяють ще більш ефективному і якісному навчанню;
  • кращі викладачі та кращі офіси (до речі, не один, а цілих чотири у Львові).

Що далі?

Ми впевнені, що ви вже поспішаєте записатися на курси Грін Форест у Львові. Нижче план дій:

  • пройдіть тестування у нас на сайті, реєструйтеся онлайн або замовте дзвінок;
  • виберіть зручний для себе графік і подумайте, чи підходить вам локація офісу (вул. Театральна, 6, оф. 3);
  • приходьте на пробне заняття;
  • підпишіть договір і внесіть оплату за семестр;
  • ознайомтеся з гібридною платформою і підручником;
  • ознайомтеся з додатком My Green Forest;
  • запишіться на безкоштовні додаткові спецкурси, розмовні клуби з носіями мови та заняття по Skype;
  • якщо виникли запитання, поставте їх нашим адміністраторам.

А ще продовжуйте розвивати англійську щодня. У цьому вам допоможуть наші сторінки в соцмережах. Підпишіться на Green Forest у Facebook і Instagram, включаючи Green Forest Lviv Events.

Крім цього, на нашому YouTube-каналі розміщено багато корисних відео з порадами. Наприклад, в навчальному відео нижче наш викладач Катя Ярема пояснює одну з найпоширеніших помилок: як правильно сказати «прийти першим» англійською.


Не забувайте про статті в Green Forest Journal на нашому сайті. Щотижня ми публікуємо поради, додаткові матеріали та статті для тих, хто вивчає англійську.

Хочете дізнатися більше? Замовте дзвінок просто зараз.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.