About English Language. 27.02.2020

Як спростити вивчення неправильних дієслів англійської мови?

Таблиця неправильних дієслів – це те ж, що й таблиця множення в математиці – основа всіх основ. Вивчення неправильних дієслів англійської мови – те, з чим зустрінеться кожен, хто хоче вільно володіти англійською.

Як спростити вивчення неправильних дієслів англійської мови?
«Межі моєї мови – це межі мого світу», – Людвіг Вітгенштейн

Що таке неправильні дієслова?

Серйозне вивчення англійської мови рано чи пізно призведе до вивчення неправильних дієслів. В англійській мові дієслова поділяють на правильні та неправильні. Тут усе залежить від того, яку вони утворюють форму – дієприкметника чи минулого часу.

Неправильні дієслова отримали свою назву через те, що вони утворюють минулий час не за правилами. За останніми підрахунками лінгвістів, у розмовній англійській неправильні дієслова використовуються в 70% випадків. А значить, вивчення неправильних дієслів – це важлива частина засвоєння іноземної. Але чи є необхідність учити всі 470 неправильних дієслів? Насправді активно використовуються лише 180 з них. Але під час вивчення англійських неправильних дієслів практично кожен другий зустрічається з різними складнощами.

Поради з вивчення неправильних дієслів англійської мови

Найпоширенішим способом вивчити неправильні дієслова вважається звичайне механічне запам'ятовування. Але в результаті величезна частина вивчених слів просто забувається. Для легкого засвоєння необхідно використовувати нові, дієві стратегії, які перетворять запам'ятовування на ефективні, захопливі та прості заняття.

  1. Групування неправильних дієслів. У цій методиці неправильні дієслова потрібно групувати за способом їх утворення. Хоч вони формуються не за правилами, все ж мають деякі зразки. Сюди можна віднести збіг усіх форм або ж зміну кореневої голосної.
     
  2. Вивчення дієслів за допомогою віршів і пісень. Це прекрасний спосіб, де використовуються різні їх форми. Їх можна складати самостійно або ж шукати в інтернеті.
     
  3. Вчити неправильні дієслова потрібно з перекладом. У першу чергу, потрібно розібратися зі значенням кожного з дієслів, а тільки після цього запам'ятовувати їх форми. Тільки так можна впевнено використовувати слова.
     
  4. Ігри з неправильними дієсловами. Вони будуть корисні не тільки для дітей, а й для дорослих. До найефективніших ігор можна віднести використання карток. Це можуть бути як самостійно зроблені картки зі словом, транскрипцією і перекладом, так і електронні картки, де використовуються різні технології для запам'ятовування. Щоб перевіряти себе, можна також використовувати кросворди.
     
  5. Складання речень і історій. Щоб легко запам'ятати нове дієслово, необхідно вживати його в усному мовленні, на письмі або під час спілкування. Також можна вигадувати різні історії з неправильними дієсловами або, наприклад, описувати ваш день.

У нашому журналі ви можете знайти ще більше порад і таблиці неправильних дієслів, за допомогою яких їх можна простіше вивчити. Запам'ятовувати неправильні дієслова не так складно, як може здатися на перший погляд. Головне – мотивація та бажання навчитися чогось нового.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.