About English Language. 28.04.2020

Як правильно вибирати курси іноземних мов

Автор: Анастасія Бірюкова

Як ви думаєте, чи є щось спільне між вибором курсів іноземних мов і вибором продуктів харчування? Чесно, я думала, що нічого спільного немає, до сьогоднішнього дня. Якщо вам цікаво, читайте далі. Школа Green Forest на прикладі покаже вам, що спільного у цих двох понять, яку користь ми отримуємо, співвідносячи їх.

Але спершу хочеться зазначити, що життя нас постійно ставить нас перед вибором. Коли доходить до вибору курсів іноземної мови, тоді ми покладаємося на долю випадку або досвід наших друзів чи знайомих, а не на власну інформацію та роздуми. До вибору курсів іноземної мови варто підходити відповідально, з розумом і любов'ю, ніби ми обираємо собі чоловіка або дружину. Неправильний вибір може нам зіпсувати половину нашого життя або навіть усе. Тому давайте разом розглянемо, як потрібно вибирати мовні курси.

Зміст

  1. Як правильно вибирати курси іноземної мови
  2. На які деталі потрібно звернути увагу при виборі курсів іноземної мови
  3. Чому ви досі не знайшли свої курси іноземної мови
  4. Що спільного між вибором мовних курсів і вибором продуктів харчування
  5. Бонус: відповіді на ваші запитання від мовних курсів Green Forest

Як правильно вибирати курси іноземної мови

Не можна сказати, що ці мовні курси погані, а ці курси хороші. Всі ми різні, у всіх свої уподобання, темперамент, цілі, всім нам потрібна англійська з різних причин. Тому є курси інозе, які вам підходять, а є ті, які вам не підходять.

Як правильно вибирати курси іноземної мови
Ми допоможемо вам вибрати відповідні мовні курси

Все ж існує низка критеріїв, за якими слід вибирати ті чи інші мовні курси. Необхідно звернути увагу на такі пункти:

  • місце розташування мовних курсів;
  • ціна;
  • можливість займатися з носієм мови;
  • дні проведення занять на курсах іноземної мови;
  • в якій половині дня вони проводяться;
  • чи є можливість відвідувати курс іноземної мови по вихідних.

На цьому весь список критеріїв не закінчується, він тільки починається. Але всі перераховані вище критерії є другорядними, і, як завжди, головне ми не беремо до уваги. Щоб досягти максимально ефективного результату під час навчання на тих чи інших курсах іноземної мови, пропонуємо вам на початковому етапі вибору мовних курсів звертати увагу на такі пункти.

  1. Ваша мета на мовних курсах. Так, саме з мети все і починається. Адже якщо ви не знаєте, куди ви йдете, то ви здивуєтеся, що прийдете не туди. Мало позначити свою мету як вивчення англійської мови або вивчення граматики. Важливо її написати або уявити у себе в голові дуже чітко, конкретно, з часовими межами. Пропишіть кількість часу, протягом якого ви повинні її досягти. Також хорошим стимулом буде, якщо ви вигадаєте в разі досягнення або повного провалу відповідно невеликий приз або покарання.

    Наприклад: «Я хочу так розмовляти англійською, щоб при відвідуванні іншої англомовної країни я міг поспілкуватися з персоналом готелів, ресторанів запросити дівчину на побачення, вміти пожартувати і викрутитися з непередбачуваної ситуації. Всьому цьому я хочу навчитися за 5 місяців. Якщо я все це вивчу за 5 місяців, тоді я лечу до Лондона на 5 днів, а якщо не вивчу, то повинен випити п'ять сирих яєць, які я терпіти не можу».

    Ми бачимо, що тут дуже чітко прописано те, що людина хоче вивчити, а також кількість часу, протягом якого вона повинна це зробити, і що станеться в разі успішного або провального результату.
     
  2. Метод вивчення. Природно не всім нам потрібна розмовна англійська, деяким потрібно готуватися до іспитів або вчити специфічні слова в сфері важкої промисловості, – від цього, тобто від вашої мети, будуть залежати і методи вивчення англійської мови. Буде це супернаворочений метод, стандартний класичний або змішаний – вибирати вам. При виборі методу головне відштовхуватися від своєї мети, а також темпераменту: ви більше рухлива людина або спокійна, флегматик або холерик. Різні методи мають на увазі різний ступінь активності. Поставте собі запитання, чи зможете ви висидіти на уроці всі 90 хвилин і повторювати постійно за вчителем або вам потрібно більше рухливості й активності? Виходячи з цього, вибирайте відповідні мовні курси.
     
  3. Відчуття. Уявіть, ви вже поставили собі мету, записали її, визначилися з вашим темпераментом, пройшли тест на рівень володіння іноземною, дізнались трохи про методи вивчення англійської мови, тепер залишилося знайти відповідні мовні курси. Ви шукаєте в інтернеті, питаєте у друзів, дивитесь відгуки про курси англійської – і ось ви підібрали кілька шкіл. Вирішили сходити туди і дізнатися більш детальну інформацію. Ви заходите в приміщенні обраних мовних курсів і відчуваєте якийсь дискомфорт, люди вам не вселяють довіри, ви сумніваєтеся, що це не те місце, де б ви хотіли б перебувати. Якщо вас турбують такі почуття, то не варто вибирати ці мовні курси. Адже з кожним вашим відвідуванням цих курсів ви будете почувати себе дискомфортно.

    Як правильно вибирати курси іноземної мови
    Вивчаємо англійську на курсах іноземних мов із задоволенням

     
  4. Розташування мовних курсів – один з ключових чинників, особливо якщо ви живете в мегаполісі, коли на пересування витрачається дуже багато часу. Ми завжди намагаємося зробити наше життя більш комфортним. Ми намагаємося знайти роботу ближче до дому, щоб витрачати менше часу на поїздки. Це стосується і мовних курсів. Адже якщо ви знайдете мовні курси, шлях до яких займає більше години, то, швидше за все, через пару занять ви просто перестаньте туди їздити. З'являться більш важливі справи, ви будете постійно запізнюватися з роботи. Тому вибирайте мовні курси з максимально комфортним для вас місцем розташування.
     
  5. Ціна. Вартість курсів іноземної мови також є одним із критеріїв вибору. У кожного є свій бюджет на місяць, якого ми повинні дотримуватися. Не дуже розумно буде йти на курси іноземної мови, за які ви заплатите п'ять тисяч гривень на місяць, коли бюджет у вас тільки сім. Є два варіанти, якщо вам підходять ці курси: накопичити або знайти інші курси за більш доступною ціною. Щодо ціни мовних курсів, існує думка, що лоукост-школи англійської мови не дають тих знань, що школи за вищою ціною. Це стереотип! Можна знайти доступну школу іноземної мови, в якій ви отримаєте ті ж знання, а може, навіть і краще, ніж в елітній школі.

На які деталі потрібно звернути увагу при виборі курсів іноземної мови

Перераховані вище пункти дуже важливі при виборі курсів іноземної мови. Вони є головними критеріями, від яких варто відштовхуватися і які потрібно в першу чергу брати до уваги. Звичайно, існують і інші не менш важливі критерії, але ці п'ять є базою, від якої ми рухаємося далі й переходимо до деталей. Це можна порівняти з вибором сорочки. Спочатку ви дивитеся на неї в цілому: який крій, з чого вона зроблена, який силует створює, – далі ви починаєте розглядати деталі: ґудзики, шви, внутрішній бік.

Отже, переходимо до деталей. На що ще потрібно звертати увагу при виборі мовних курсів?

  1. У який час проводяться заняття? Вранці, в обід або ввечері. Чи є можливість вибирати час заняття? Можливо, на цих мовних курсах адаптивний графік, що означає можливість відвідувати заняття, коли вам зручно, в будь-який день і в будь-який час, без закріплення за певною групою.
     
  2. Що буде з заняттям, якщо ви не прийдете? Воно згорає, або переноситься, або його можна відпрацювати з іншою групою. Також варто поцікавитися, що буде з заняттям, якщо вчитель з поважних причин не зміг на нього прийти і не зміг попередити заздалегідь. Швидше за все, такі заняття будуть відпрацьовуватися в якийсь інший день.
     
  3. Кількість осіб у групі. Найоптимальніша кількість 12-15. Може бути і менше, це теж хороший варіант. А можливо, і більше, що не зовсім зручно як для учнів, так і для вчителя.
     
  4. Чи необхідно купувати додаткові матеріали? Цим теж варто поцікавитися для подальшого планування свого бюджету.
     
  5. Бонуси. Можливо, крім звичайних занять, мовні курси також можуть надавати безкоштовне відвідування розмовних клубів, заняття по Skype, інтерактивну онлайн-платформу, на якій ви зможете виконувати домашні завдання і самостійно вивчати англійську.
     
  6. Мова проведення занять. Зазвичай мовні курси поділяються на три типи:
    - навчання повністю англійською мовою;
    - навчання російською або українською мовами;
    - початковий рівень – навчання російською або українською, більш високі рівні – англійською.

Чому ви досі не знайшли свої курси іноземної мови

Скажіть, за яким принципом ви обираєте черговий смартфон? Спочатку вивчаєте його параметри чи дивитесь на зовнішні характеристики? Чи купуєте ви смартфон тільки тому, що він недавно вийшов, і його рекомендують усі блогери та YouTube-канали? Чи важливо, щоб він був синього кольору або коричневого? Ви будете просто по ньому розмовляти, «зависати» в інтернеті й слухати музику або, можливо, смартфон вам потрібен для роботи? Буває так, що ви купили смартфон, покористувалася їм тиждень, а потім в ньому розчарувалися. Вам доводиться купувати інший або чекати, поки він вийде з ладу, і втрачати час, гроші, енергію.

З курсами іноземної мови та ж історія. Спочатку потрібно детально все вивчити, сходити на пробний урок, і тільки потім приймати рішення, вчитися на цих мовних курсах чи ні, допоможуть вони вам у досягненні вашої мети чи ні. А якщо йдеться про курси іноземних мов у вихідні, тут потрібно все сто разів зважити. Подумайте про те:

  • чи зможете ви відвідувати курси іноземної мови по вихідних, а не облишите їх, щоб поспати;
  • чи зможете ви приділити мовним курсам іноземної на вихідних достатньо уваги або у вас кінець тижня розпланований для сім'ї, хобі та зустрічей із друзями;
  • чи є у вас є діти, хто зможе з ними бути, коли ви на заняттях.

Чому ви досі не знайшли свої курси іноземної мови
Шукаємо разом мовні курси англійської

Про все це потрібно заздалегідь подумати. Крім цього, ви не знайдете свої курси іноземної мови якщо:

  • у вас немає мети або ваша мета неправильно визначена;
  • ви покладаєтеся на рекомендації своїх знайомих. Можливо, вашому найкращому другові підійшли певні курси англійської, але це не означає, що вони підійдуть і вам, адже все дуже індивідуально;
  • вибираєте відвідувати мовні курси іноземної на вихідних, хоча ви знаєте, що вихідні – це час для сім'ї, зустрічей, відвідування нових заходів. Не вибирайте курси іноземної мови по вихідних, якщо у вас вони розплановані, краще виберіть півтори години часу вранці або ввечері, коли ви точно знаєте, що нікуди не потрібно буде поспішати.

Що спільного між вибором мовних курсів і вибором продуктів харчування

У магазині: сьогодні будемо їсти червону ікру або чорну? А де вона зроблена, чи є там ще щось, крім ікри? А скільки грамів? Як щодо сиру, з якого молока він був зроблений, де він був зроблений, скільки років був витриманий або це молодий сир? Скажіть, ви коли-небудь замислювалися, як ви вибираєте продукти, чи звертаєте ви увагу на дату виготовлення, місто виробника, кінцеву дату споживання, з чого вони були зроблені і т.д.? Звертаючи увагу на всі ці нюанси, ви в першу чергу дбаєте про своє здоров'я, в другу чергу, ви хочете придбати максимально хороші, якісні, екологічні продукти за прийнятну ціну. Те ж і з мовними курсами. Якщо ви не звертаєте увагу на певні нюанси, то ваше навчання може бути довгим, неефективним, нецікавим, коротше кажучи, суцільною мукою. Зазвичай люди витрачають від одного місяця до десятків років, щоб знайти підходящі курси іноземної мови. Поки вони шукають, йде час, енергія, гроші. Краще було б вибрати одні відповідні мовні курси, досягти свою мету і нарешті вивчити англійську мову. У цій статті ми розберемо, як правильно вибирати курси іноземної мови, щоб отримати від них максимальну користь.

Бонус: відповіді на ваші запитання від школи Green Forest

Ви вже знаєте, як вибирати мовні курси, від чого відштовхуватися, що є фундаментом – і зараз вашій увазі надається деяка корисна інформація про Green Forest. Спочатку ми розповімо вам про перші п'ять фундаментальних пунктів, на які потрібно звертати увагу при виборі курсів іноземної мови і як вони співвідносяться з Green Forest.

Бонус: відповіді на ваші запитання від школи Green Forest
Отримуйте задоволення на мовних курсах

  1. Мета. Ви поставили перед собою мету: розговориться, скласти іспит або навчитися писати ділові листи. Все це ви зможете опанувати на мовних курсах у Green Forest. Завдяки сучасній, оригінальній системі навчання ви з легкістю досягнете вашої мети. П'ятикомпонентна система вивчення матеріалу дозволить вам вдосконалювати англійську мову комплексно:

    - заняття в групі;
    - самостійна робота з інтерактивним підручником;
    - відеолекції занять;
    - доступ до додаткових спецкурсів і клубів.
     
  2. Метод вивчення. А ви знали, що наша комунікативна методика викладання англійської створена на основі дев'яти сучасних підходів викладання (CA, GDA, TBL, TTT, ESA, Suggestopedia, Dogme, GTM, ALA). Це означає, що до вивчення англійської мови ми підходимо комплексно, ви зможете поліпшити свої навички розмови, письма, читання, сприйняття мови на слух. Також у нас є центр підготовки викладачів, де кожен проходить тренінг, вивчаючи дану методику викладання.
     
  3. Внутрішній відгук. Це неможливо передати словами. Це потрібно відчути. Уявіть: ви відчиняєте двері, заходите в приміщення, яке просякнуте вашим улюбленим ароматом, затишком, теплом, турботою, професіоналізмом, цікавістю, духом нових подвигів і звершень. У цій атмосфері ви будете вивчати англійську мову.
     
  4. Місцезнаходження мовних курсів. Школа Green Forest є однією з найбільших в Україні. Вона представлена в 5 містах: Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів. Якщо говорити про Київ, то наші відділення знаходяться біля таких станцій метро: Площа Льва Толстого, Університет, Палац Спорту, Позняки, Лівобережна, Контрактова, Палац Спорту. Можете вибрати те місце розташування, яке вам підходить.
     
  5. Ціна. Оптимальне співвідношення ціна / година навчання, в середньому, становить 60 грн за годину. Ціна за курс – 5400-5500 грн, якщо говорити про Київ. В інших містах може відрізнятися.

А тепер поговоримо про деталі.

  1. Час проведення занять. Вибирайте зручний для вас час, адже ми проводимо заняття в різний час доби. Можливий запис на ранкові, денні і вечірні заняття, тож у вас немає обмежень за часом. Хочете замість пробіжки влаштувати урок англійської мови – тоді вам підійде ранковий курс; ви «сова», любите поспати вранці, а ввечері не можете знайти собі заняття – тоді приходьте до нас. Проведіть Business Lunch разом з Green Forest і обговоріть недавні події у світі, записуйтеся на денний курс.
     
  2. Відпрацювання занять. Якщо ви пропустили заняття в Green Forest, то відпрацьовуєте його самостійно за допомогою матеріалів, які ви знайдете в особистому кабінеті. Учитель залишає матеріали з заняття і домашнє завдання протягом 24 годин після заняття. Відпрацювання з іншими групами не передбачене, але ви можете записатися на безкоштовне заняття по Skype і поставити запитання з пропущеної теми в індивідуальному порядку.
     
  3. Кількість осіб у групі. Максимальна кількість – п'ятнадцять. Це оптимально для мовних курсів, адже вчитель зможе всім приділити увагу, і ви будете почувати себе комфортно.
     
  4. Матеріали. Входять у вартість курсу, вам не доведеться купувати їх додатково. Варто зауважити, що школа Green Forest розробила свій смарт-підручник Notes, який адаптується під потреби, інтереси студента, наповнюється власним контентом, розповість вам про останні новинки і події в світі, наданий як в онлайн-версії, так і в друкованому варіанті.
     
  5. Бонуси. Крім основних занять, студенти Green Forest також безкоштовно можуть відвідувати розмовні клуби з носіями англійської мови, заняття по Skype, спецкурси на граматичні та лексичні теми. Також ви можете контролювати своє навчання через додаток My Green Forest. Тут буде все: домашні завдання, зміни в графіку проведення занять, успішність, запис на додаткові заняття.
     
  6. Мова проведення занять. Звичайно, заняття проводяться англійською мовою.

Якщо ви ще думаєте займатися на курсах іноземних мов вранці або ввечері, приходьте до нас на безкоштовну консультацію, ми допоможемо вам обрати мовний курс, який підходить саме вам.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.