About English Language. 15.04.2020

Як швидко вивчити англійську – онлайн-заняття чи звичні уроки?

Автор: Тетяна Огородник

Вирішивши вивчати щось нове, кожен із нас відчуває сильний емоційний підйом. У голові спливає безліч картин того, які блискучі перспективи на вас чекають, щойно ви опануєте нову навичку. Але варто дійсно взятися за справу, наприклад, за вивчення іноземної мови, ви неодмінно перетнетеся з безліччю питань, які варто швидше вирішити, щоб навчання було максимально комфортним. Тому багато хто замислюється про те, щоб вчити англійську онлайн, адже це один із найбільш зручних форматів. І в нього дійсно маса плюсів:

  • доступ до матеріалів, що дозволяє швидко вивчити англійську онлайн;
  • можливість навчатися з будь-якого місця (аби був доступ до інтернету);
  • збереження часу та коштів, які могли б бути витрачені на дорогу до мовної школи та назад;
  • шанс максимально підвищити розмовні скіли, адже саме на них курси англійської мови онлайн роблять основний наголос.

Незважаючи на всі переваги, все ж далеко не кожна людина робить вибір на користь дистанційного навчання.

Зміст

1. Кому підходять курси англійської мови онлайн?
2. Цілі англійської онлайн: вивчити нове та поліпшити наявні навички
3. Особливості занять на курсах англійської мови в режимі онлайн

Кому підходять курси англійської мови онлайн?

Заради справедливості треба сказати, що дійсно вивчити англійську онлайн вдається лише тим, хто має високий рівень відповідальності та самоорганізації. Такий формат навчання багато в чому «розв'язує руки», оскільки дозволяє студентам самостійно вирішувати, коли та скільки вчитися. З одного боку, це велика перевага, але з іншого – дає можливість лінуватися і відкладати на потім. Тому перш ніж записатися на курси англійської мови онлайн, запитайте себе, наскільки серйозно ви налаштовані на навчання.

Також варто зауважити, що дистанційне навчання підійде швидше дорослим людям, аніж дітям. Школярі та дошкільнята навряд чи поставляться до уроків з усією відповідальністю. На це є кілька причин.

  1. Домашня обстановка сприяє відпочинку, тому після школи та виконання домашніх завдань діти навряд чи з ентузіазмом поставляться до того, щоб вивчати англійські слова онлайн.

     
  2. Багато батьків використовують комп'ютер у якості нагороди для дитини. Зробив уроки? Молодець, тепер можеш пограти в гру. Крім того, ввімкнути на комп'ютері мультфільм – один зі способів відволікти або заспокоїти малюка, коли він вередує.

     
  3. Дітям дуже важко довго сидіти на місці та фокусувати увагу на новому матеріалі. А вдома, до того ж, так багато того, що може відволікти від занять. Тому ідея, що ваш малюк зможе вивчити англійську онлайн, іноді може зазнати невдачі.

Але це не означає, що школярі не можуть навчатися дистанційно. Навчання через інтернет – прекрасна альтернатива для учнів старших класів. Такий формат може стати додатковою підготовкою до іспитів у разі вступу до ВНЗ.

Цілі англійської онлайн: вивчити нове та поліпшити наявні навички

Бажання вивчати іноземну мову, як правило, не виникає спонтанно. Найчастіше воно пов'язане з роботою чи навчанням, оскільки володіння англійською – це ефективний інструмент, що дозволяє піднятися кар'єрними сходами або отримати освіту за кордоном. Тому, як і у випадку зі звичними заняттями в стінах мовної школи, ви повинні чітко визначитися, які онлайн-курси англійської мови підійдуть саме вам. Це можуть бути заняття для людей з нульовим, початковим, середнім і високим рівнем. Позначте свої цілі й оберіть той напрямок англійської, який допоможе вам у їх реалізації.

Навчання онлайн дозволяє вивчити англійську граматику, поповнити словниковий запас, підняти розмовний рівень, а також поліпшити навички письма та читання. Крім того, це хороший спосіб більш поглиблено вивчати професійну мову, наприклад, у медичній, фінансовій, економічній сферах, а також в області готельно-ресторанного бізнесу. Також курси англійської мови онлайн можуть бути сфокусовані на такому специфічному аспекті як ведення ділового листування, перемовин, складання офіційних документів і листів. Багато мовних шкіл також пропонують програми, спрямовані на підготовку до міжнародних іспитів, таких як TOEFL, IELTS. Сучасні методи викладання, електронний формат навчальних посібників, а також безліч додаткових матеріалів дозволяють ефективно проводити заняття дистанційно. Отримані результати такі ж високі, як і на традиційних уроках:

  • поліпшення розмовних навичок;
  • підвищення рівня письмової англійської;
  • поповнення словникового запасу ідіомами, сленгом, специфічними термінами та поняттями;
  • коригування мовлення, завдяки чому воно звучить природніше;
  • вивчення складнішої лексики та граматичних конструкцій.

По завершенню навчальної програми ви отримаєте відповідні сертифікати, які зможете надати під час проходженні співбесіди на вакансію в іноземній компанії або претендуючи на студентську програму в закордонному навчальному закладі. Незважаючи на те, що ви навчалися дистанційно, отримані сертифікати й дипломи нічим не відрізняються від аналогічних документів, які видаються після закінчення звичних курсів. Вони дійсні та можуть виступити в якості вагомих аргументів під час прийому на роботу або навчання.

Цілі англійської онлайн: вивчити нове та поліпшити наявні навички
Чіткі цілі допоможуть ефективно та швидко вивчити англійську в режимі онлайн

Особливості занять на курсах англійської мови в режимі онлайн

Головна відмінність дистанційних уроків від звичних занять – на них не потрібно їздити. Щоб підготуватися до заняття, досить мати гаджет із виходом в інтернет. Ну і, звичайно, велику роль відіграє ваше бажання та рішучість – без цього ніяк не вийде вивчити англійську онлайн.

Уроки проходять за попередньою домовленістю з викладачем і відповідно до розкладу. Якщо з'явилося бажання прогуляти, пам'ятайте, що дистанційні заняття оплачуються так само, як і будь-які інші. Те, що онлайн-курси англійської мови коштують грошей, для багатьох є хорошим стимулом справно відвідувати заняття, виконувати домашні завдання та практикувати розмовні навички. Але якщо ваша мотивація будується тільки на цьому, швидше за все, вам не вдасться вивчити англійську в онлайн-режимі. Вам потрібно більше контролю та дисципліни, а також більш тісний контакт з учителями й іншими студентами. На звичних заняттях цим аспектам приділяється більше уваги, ніж на дистанційному навчанні. Як вже говорилося вище, навчання через інтернет дає більше можливостей для самостійної роботи, без нав'язливого контролю з боку викладача. Якщо вам підходить такий формат, то додаткові умови у вигляді дороги до школи, присутності інших учнів і обмежених часових меж будуть вам тільки заважати. Крім того, що онлайн-заняття можуть проходити де й коли завгодно, вони нічим не відрізняються від традиційних уроків і вимагають:

  • вашої присутності;
  • попередньої підготовки до уроку;
  • уважності;
  • залучення до навчального процесу;
  • поваги до викладача.

Щоб навчання проходило більш ефективно, під час уроку ви можете робити нотатки в блокноті та ставити запитання викладачеві, якщо вам щось було незрозуміло. Це дозволить швидко вивчити англійську онлайн.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.