Listening. 13.09.2009

Як вивчати англійську мову за допомогою Howcast?

Автор: Анна Мичка

Фуххххх.

Нарешті перші заняття-хвилювання пройшли. Тепер вже можна повертатися до звичних речей, а за разом і до блогу.

В рамках початку семестру мені хотілося б розказати усім тим, кому я ще не встигла «прожужати» вуха, про ще один чудовий сайт для вивчення англійської мови.

Ми з ним познайомилися роки два тому. І я була просто зачарована. Він ідеально підходив для показу тематичних відео на заняттях або просто перегляду роликів для покращення навичок мовлення і аудіювання. Відео створені досить короткими, але завершеними і повними.

Мова йде про www.howcast.com

Загалом, це сайт відеопарадник, тобто як і що можна зробити.



Спочатку на сайт «заливалися» відео виробництва виключно студії Howcast (створених на основі,так званих, порад від Wikiguide), але з часом з’явилася нова можливість: усі бажаючі тепер можуть завантажувати свої відеопоради для загального перегляду.





Я все ще залишаюся прихильником саме студії  Howcast, оскільки їхні ролики відрізняються особливою дотепністю, якістю, корисністю, гумором і звичайно ж скриптом (текстом) до відео (потрібно натиснути зелену стрілочку, щоб скрипт відкрився, нижче є ілюстрація), який ви можете переглядати водночас  із відео.
 

Всі відео розбиті на категорії, за якими ви можете або шукати пораду :) або відео для перегляду зі студентами на занятті. Поради бувають різні, від самих корисних до самих недоречних, але знайти можна все і на будь-який смак, чи за категоріями



чи за ключовими словами по пошуку.



Наприклад :


Ми обрали це відео:



Так можна скрип почитати:




Сьогодні Howcast пропонує вам переглядати відео on-line, користуватися RSS, а також Podcast (з усіма цими деталями ви можете ознайомитися на сайті Howcast).

      

Крім того, Howcast створили команду і продовжують запрошувати до співпраці «Emerging filmmakers”,  тобто «Новоявлених кіношників», молодих і талановитих, які створюють свої відео на професійному рівні за підтримки студії Howcast. Кожен бажаючий може стати учасником команди ( про умови також читайте на сайті).


Ну і нарешті… як можна завантажити відео, які не можна завантажувати :) (особливі піратські поради для викладачів) для перегляду зі студентами на заняттях.

Треба було лише знайти потрібне відео, скопіювати його посилання, вставити посилання у графу на сайті clipnabber і натиснути NAB. Або в мене щось не працює, або тепер цей сайт не може вже допомогти нам скачати відео :(, не знаю, але я знайшла інший спосіб,  завантажую через програмку Metacafe.

Інша можливість показати відео off-line це не закривати веб сторінку із потрібним вам відео після від’єднання від мережі, таким чином тягнути ноутбук на заняття і показувати відео. Існує ще можливість зберегти відео із брузера (в якийсь глибокій папці зберігаються тимчасові файли і якщо їх знайти то можна зберегти, принаймні в Opera така можливість була, однак я вам пояснити не зможу бо сама достоту не знаю к це робити, вибачайте. Раптом хтось знає як це робити - напишіть у коментарях або зніміть відео для розміщення на Howcast (хіхіхіхіхі) ))

Для викладачів,які працюють в офісах з Wi-Fi взагалі проблем немає, адже їм не потрібно зберігати відео взагалі, показали on-line  і бувай здоровий. А ще можна дати посилання cтудентам (залишити посилання на Domashka-online)  щоб вони дома самостійно опрацювали відео.


Підсумовуючи все вищевикладене, хочу сказати, що відео чудово пристосовані для вивчення англійської мови, достатньо короткі і змістовні, смішні (переважна більшість) , і мають скрипти (скопіювати скрипт можна натиснувши кнопочку Print під віконцем відео, вам відкриється окреме вікно із текстом, а далі ви вже самі знаєте... Copy/Paste ).



Все. Користуйтесь :)

P.S. Окреме ДЯКУЮ хочу висловити  1creador за програмку Snagit, завдяки якій ви можете бачити у цьому блозі гарні ілюстрації замість страшненьких screenshots.

 

Вам також може сподобатися:
Video
5 TED Talks англійською мовою від українських спікерів для різних рівнів
Зараз, коли Україна знаходиться у стані війни, надважливо говорити про нашу країну у всьому світі. TedTalks – це платформа, яка надає можливість запрошеним людям ділитися своїми думками та досвідом. І українці не є винятком. У цій статті зібрала для вас підбірку з 5 виступів українців англійською…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.