About English Language, Green Forest Life, Reviews. 11.03.2020

Де варто вивчати англійську в Одесі – лайфхаки та поради щодо вибору

Автор: Наталя Янчій

Поставили за мету вивчити англійську в Одесі? Легко: кількість шкіл англійської в нашому місті збільшується з кожним роком. Але яку з них вибрати, щоб отримати бажаний результат?

Пропонуємо ефективні лайфхаки та поради, які допоможуть визначитися з вибором школи англійської мови в Одесі.

Зміст

  1. Як вибрати школу англійської мови в Одесі?
    1.1. Ваші цілі
    1.2. Спрямованість школи англійської в Одесі згідно з метою
    1.3. Методика викладання
    1.4. Системи навчання та сучасні технології
    1.5. Навчальні матеріали
    1.6. Викладачі
    1.7. Принцип поділу на групи
    1.8. Графік, тривалість занять і тривалість курсу
    1.9. Система контролю відвідування та успішності
    1.10. Ціна питання та правила школи англійської мови в Одесі
    1.11. Репутація школи англійської мови в Одесі
  2. Чому варто відвідувати уроки англійської в Одесі в Green Forest?
    2.1. Місцезнаходження
    2.2. Як відбувається навчання в Green Forest в Одесі?
    2.3. Які курси є в Green Forest в Одесі?
    2.4. Як записатися в школу Green Forest в Одесі?
    2.5. Що потім?

Як вибрати школу англійської в Одесі?

Критерії вибору курсів англійської у кожного свої. Однак є низка моментів, які допомагають визначитися. Нижче ми розберемо чинники, які допоможуть вибрати відповідну школу англійської мови в Одесі.

Ваші цілі

Постановка цілей є першим кроком на шляху перетворення мрії на реальність

Тоні Роббінс, американський підприємець

Якщо ви твердо вирішили поліпшити рівень володіння англійською мовою, варто визначитися з метою в першу чергу. Статистика підтверджує, що люди, які ставлять перед собою мету й визначають свій шлях, досягають бажаного результату швидше.

Для чого ми вчимо англійську в Одесі? Ось список найбільш поширених цілей:

  • підтягнути оцінки в школі або вузі;
  • розвинути навички говоріння;
  • скласти ЗНО або міжнародні іспити (TOEFL, FCE, IELTS, etc.);
  • знайти роботу мрії;
  • відчувати себе впевнено під час подорожей за кордон.

Спрямованість школи англійської в Одесі згідно з метою

З цілями визначилися, саме час обрати спрямованість курсів. Це може бути:

  • комплексний курс англійської;
  • загальна англійська;
  • експрес-курс;
  • бізнес-курс;
  • розмовний курс;
  • технічна англійська та спецкурси;
  • курс для школярів/дошкільнят;
  • підготовка до ЗНО або міжнародних іспитів з англійської (TOEFL, FCE, IELTS, etc.).

Методика викладання

Вибір методів викладання залежить від низки факторів, включаючи вік студентів і рівень володіння англійською. Багато шкіл англійської в Одесі працюють за комунікативною методикою. Чому вона така популярна? Відповідно до цього підходу, на кожному занятті обов'язковим є розвиток чотирьох основних навичок – письма, говоріння, читання і розуміння на слух. Матеріал подається за принципом «від простого до складного», рідна мова не використовується.

Активно застосовуються дидактичні (навчальні) ігри: змагання, настільні ігри, лінгвістичні завдання, пісні, кросворди, а також онлайн-ігри. Без використання сервісів Kahoot і Quizlet Live, applications для смартфонів на зразок Taboo або Alias вже важко уявити сучасний урок. На заняттях заохочується імпровізація, живе спілкування, розвиваються уява і креативність. Для останнього впроваджуються нестандартні підходи на кшталт технології «перевернутий клас» (flipped classroom). Так ми можемо «перевернути» стандартний погляд на навчання, міняючи місцями презентацію теоретичного матеріалу і практичне відпрацювання навичок.

Все це сприяє активному залученню кожного студента, підвищенню мотивації та гарному результату навчання.

Системи навчання та сучасні технології

У попередньому розділі ми вже вказали, що сучасна методика викладання не обходиться без застосування інтерактивних технологій. Однак і сама система навчання вже далека від традиційних шкільних занять. Школи англійської в Одесі перетворюють свої уроки на інноваційний простір, де об'єднані передові технології і освітній процес. Заняття проходять інтенсивно й водночас весело. Підручник, методи, використовувані на уроці, програми, ігри – все це об'єднано в систему і направлено на досягнення конкретної мети уроку, теми, як, наприклад, у Green Forest.

Навчальні матеріали

Будь-який навчальний процес важко уявити без підручника, оскільки саме останній вносить в навчання певну систему і визначає тематику всього заняття. Поряд з уже звичними підручниками видавництв Pearson, Oxford University Press, Macmillan, і Longman кращі школи англійської в Одесі розробляють власні підручники.

У Green Forest ми також використовували зарубіжні підручники. Однак нам хотілося створити ще більш сучасний і цікавий варіант, який би поєднував в собі друкований підручник і інтерактивну онлайн-платформу, саме для тих, хто не може жити без улюбленого смартфона. Так з'явився наш посібник Notes by Green Forest для всіх рівнів від Starter до Advanced. Два основні блоки – Communication і Grammar – діляться на юніти. Зміст кожного рівня відрізняється. Плюс, ми додали нові теми на кшталт політики, релігії та інші Hot topics, яких у британських підручниках не знайдеш. Ми вважаємо, що вивчати потрібно всі теми нашого повсякденного життя.

Навчальні матеріали
Підручник Notes by Green Forest інтерактивний і дуже зручний у використанні

Викладачі

Мало хто з нас володіє методикою викладання. При цьому всім хочеться відвідувати заняття у кваліфікованого педагога з певним досвідом. Як визначити рівень компетентності майбутнього вчителя? Існують звичні критерії: освіта (мовні ВНЗ), сертифікати на кшталт CELTA (підтверджує викладацьку кваліфікацію) або TOEFL, FCE, CAE, IELTS (підтверджують рівень володіння англійською мовою), курси та тренінги з підвищення кваліфікації, досвід викладання і т.д.

Однак варто також звернути увагу, як самі школи англійської в Одесі проводять відбір своїх вчителів. У великих мережевих закладах з останнім зазвичай справи йдуть краще. Крім відбору вчителів згідно з наведеними вище критеріями, такі школи проводять ще й навчання своїх викладачів. Для цього у них функціонує навчально-методичний відділ, методисти якого регулярно проводять тренінги та воркшопи для вчителів, відвідують заняття своїх викладачів і аналізують їх, працюють над підвищенням мотивації своїх педагогів. Всім нам (студентам) хочеться вчитися у вчителів не тільки з високим рівнем володіння англійською, а й з мотивацією, палаючими очима і любов'ю до викладання, правда?

Принцип поділу на групи

На курсах англійської зазвичай формують групи з урахуванням віку студентів, рівня володіння мовою і цілей. Вважається, що цей принцип дозволяє створити максимально сприятливі умови для навчання. Однак є і школи англійської в Одесі, які використовують безрівневі системи навчання. Такі школи найчастіше відносять до нетрадиційних, і в них розраховувати на значне поліпшення володіння мовою не варто. Швидше за все, на заняттях буде підтягуватися тільки розмовна англійська, або ж акцент буде робитися на граматику.

Кількість осіб у групі також впливає на якість навчання. Оптимальним вважається до 15 осіб. У такому випадку викладач зможе приділити увагу кожному студенту.

Графік, тривалість занять і тривалість курсу

Графік занять побудований на інтенсивності обраного вами курсу. Для стандартного загального курсу – це 2-3 заняття на тиждень по 1,5 години. Якщо ж ви вибираєте інтенсивну англійську в Одесі, доведеться виділити час на мінімум 4 заняття на тиждень тривалістю 1,5 або 2 години. За відсутності часу серед тижня можна відвідувати курси вихідного дня. Найчастіше вони передбачають відвідування 2-3 занять в суботу або неділю тривалістю дві години з невеликою перервою.

Залежно від інтенсивності занять курс може тривати від трьох місяців до року. Зазвичай навчальний рік ділиться на два семестри. Один рівень англійської можна пройти за рік або лише за семестр (інтенсивна англійська або експрес-курс).

Система контролю відвідування та успішності

Систематичне відвідування занять гарантує результат по закінченню курсу. Школи враховують цей факт і продумують систему контролю відвідуваності і успіхів в навчанні, корисну не тільки вчителю, а й самому студенту. Наприклад, наше додаток My Green Forest – це особистий кабінет учня, в якому він отримує доступ до інформації щодо успішності, а також новин школи, має можливість записатися на додаткові заняття, змінити графік, виконати домашні завдання і пройти тестування.

Показником успішності є хороші результати тестів і виконаних домашніх завдань. Є деякі школи, які відмовилися від домашніх завдань. Однак ми вважаємо, що вони бажані, адже допомагають краще закріпити те, що вивчалося під час уроку. Головне, щоб ДЗ були нестандартними, цікавими і творчими.

Ціна питання та правила школи

Перед початком навчання слід ознайомитися з правилами школи, які прописані в договорі. Варто заздалегідь дізнатися, як відбувається компенсація або відпрацювання пропущених занять, чи можливі «заморозки» пропусків. Важливо дізнатися, чи є система повернення грошей у разі припинення навчання або за інших форс-мажорних обставин. Важливо дізнатися, чи проводиться вступне тестування за додаткову плату або входить у загальну вартість курсу.

Щодо оплати занять, найбільш поширеними бувають такі варіанти: за повний курс наперед, по семестрах або щомісяця. Перед початком навчання прорахуйте вартість однієї години занять і порівняйте її в різних школах. Наприклад, у Green Forest оплата проводиться за семестр, вартість може здатися великою, але тільки на перший погляд. Прорахувавши ціну за одну годину, ми побачимо, що це приблизно 60 грн – оптимальне співвідношення ціни за годину навчання.

Всі ми любимо подарунки, бонуси і знижки: підручники у вартість всього курсу, додаткові заняття, тренінги, speaking clubs, Skype-заняття, додаткові матеріали, веселі свята й заходи. Школи прагнуть радувати своїх клієнтів, головне – не забути дізнатися про програму лояльності й усі бонуси заздалегідь.

Репутація школи англійської мови в Одесі

Репутація школи формується на базі відгуків задоволених студентів, рейтингів в інтернеті, кількості студентів, які хочуть навчатися саме в тій чи іншій школі, появі мережі школи і т.д. Крім того, відкритість школи і бажання познайомити з усіма фішками на першому занятті також говорить про впевненість у своїх силах. Зверніть увагу, чи проводять курси дні відкритих дверей, чи передбачено безкоштовне пробне демо-заняття. Подібні заходи можуть дати уявлення про школу, методики, викладачів і їх професіоналізм, вміння взаємодіяти зі студентами.

Щодо відгуків і рейтингів, Google збирає відгуки й оцінки. На сайтах Enguide або Englisher можна знайти відгуки реальних студентів, на базі яких згодом створюються рейтинги шкіл. Хорошим джерелом інформації про школу є сторінка в Facebook. Крім порад із вивчення мови, опису курсів, фото- і відеозвітів заходів, ми можемо знайти відгуки студентів, які вже вивчали англійську в Одесі, відвідуючи ці курси.

Чому варто відвідувати уроки англійської мови в Одесі в Green Forest?

Школа Green Forest в Одесі посідає перше місце за запитами в Google. Згідно з рейтингами, Facebook, Enguide, Englisher і Google ставлять нас на перші місця. У нас 14 філій у п'яти містах України. Ми навчаємо 14000 студентів щороку. Нас люблять студенти і рекомендують знайомим, що видно у відгуках про Green Forest. Нижче ми розберемо, чому вивчати англійську варто саме з нами.

Місцезнаходження

Зручне місце розташування курсів – must-have для студентів. Тому вчити англійську в Одесі найприємніше в новому офісі Green Forest у самому центрі міста. Наші студенти відзначають, що зручна локація, затишні та світлі класи, весела і доброзичлива атмосфера – це те, чому до нас хочуть повертатися знову.

Як відбувається навчання в Green Forest в Одесі?

Крім використання комунікативної методики, ми застосовуємо дев'ять сучасних підходів викладання: CA, GDA, TBL, TTT, ESA, Suggestopedia, Dogme, GTM, ALA. Процес навчання відбувається за системою «два викладачі», а також концепції «перевернутий урок» на базі сучасної гібридної онлайн-платформи та власного інтерактивного підручника Notes by Green Forest.

Як відбувається навчання в Green Forest в Одесі?
Як проходять заняття з англійської в Одесі в школі Green Forest

Наш стандартний урок – це:

  • communication (говоріння і спілкування) – розмовна практика в парах і групах під менторством носія мови на актуальні теми і спеціальні Hot Topics, навчальні ігри, дискусії, завдання з використанням гаджетів;
  • grammar – лексичні та граматичні вправи, проектна робота, аудіо- та відеоматеріали, тести.

Більш того, наш методичний центр Green Forest Teaching Centre by Nadia Diachuk активно працює над впровадженням ще більш цікавих підходів, методик і додаткових авторських спецкурсів.

Які курси є в Green Forest в Одесі?

Нашим студентам ми пропонуємо такі курси:

  1. Стандартна англійська в Одесі: розрахований на 4 місяці по 3 заняття (2 Communication Classes + 1 Grammar Class) на тиждень. Уроки можуть проходити вранці, вдень або ввечері. Усі плюшки та бонуси включені.
  2. Інтенсивна англійська: розрахований на проходження одного рівня за 9 тижнів по 4 заняття на тиждень. Студент вибирає уроки вранці, в денний час або вечірній плюс безкоштовні бонуси, спецкурси й інші плюшки.
  3. Інтенсив вихідного дня: розрахований на 9 тижнів по 2 заняття в суботу або неділю на 15.00 тривалістю чотири години. Бонуси та плюшки включені.
  4. Літні програми: час занять, тривалість потрібно уточнювати в адміністратора.

Як записатися в школу Green Forest в Одесі?

Перед стартом навчання слід пройти тестування у нас на сайті й записатися онлайн або зателефонувавши за номерами (063) 735-42-41, (048) 735-42-41.

Система визначить ваш рівень володіння англійською мовою і запропонує можливі варіанти розкладу, ви вибираєте найбільш зручний для вас.

Що потім?

Після того, як ви обрали зручний час, ви відвідуєте пробний урок. Якщо вас усе влаштовує, ви підписуєте договір, оплачуєте курс, знайомитеся з підручником і гібридною платформою Notes by Green Forest, а також додатком My Green Forest.

І ще кілька лайфхаків, як вивчати англійську в Одесі ефективно:

  1. Оточіть себе англійською: змініть мову на своєму комп'ютері та телефоні.
  2. Читайте статті, книги, журнали англійською.
  3. Дивіться передачі, фільми та серіали англійською.
  4. Не забувайте виконувати ДЗ, оскільки вони не тільки цікаві та нестандартні, але й допоможуть краще закріпити теми минулих уроків.
  5. Спробуйте думати англійською 10-15 хвилин на день, наприклад, опишіть, як пройшов ваш ранок, що було зроблено за день або як вам переглянутий фільм.
  6. Проходьте безкоштовні онлайн-тестування для себе час від часу.
  7. Наклейте стікери з англійськими назвами для всіх домашніх речей.
  8. Заохочуйте хороші результати, придумайте собі подарунок за заслуги або відмінне проходження юніту, мотивуйте себе.
  9. Відзначайте в календарі час безкоштовних додаткових занять у Green Forest по Skype, розмовних клубів з носіями мови, спецкурсів і тренінгів на різні граматичні та лексичні теми.
  10. Підпишіться на сторінку Green Forest у Facebook. Тут ви знайдете свіжу й актуальну інформацію про всі заходи школи, а також корисні рубрики для ще більш продуктивного вивчення англійської.
  11. Підпишіться на наш канал у YouTube. Такі рубрики як On the Go!, Turbo English, By the Way допоможуть легко підтягнути англійську у вільний час.
  12. Не забувайте про сайт Green Forest, де ми розміщуємо корисні статті в Green Forest Journal щотижня.

Отримайте максимум задоволення в школі великих можливостей Green Forest уже сьогодні!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.