About English Language, Exams. 19.12.2019

Для чого потрібні тести з англійської мови та де їх знайти?

Щоб визначити ваш поточний рівень підготовки до курсів іноземної або складання іспиту, рекомендується пройти тест на знання англійської мови. Отриманий бал за стандартизованою шкалою буде показувати, наскільки досконалим є ваше володіння мовою в порівнянні з максимально можливим результатом. Подібна діагностика стане в пригоді, якщо ви хочете записатися на курси або заповнити відповідний розділ у своєму резюме.

Що визначають тести англійської мови?

Грамотно складений тест показує рівень знання мови відповідно до прийнятої класифікації.

Що визначають тести англійської мови?
Тестування рівня англійської дозволяє контролювати ваш прогрес освоєння англійської

Рівні володіння англійською

Виділяють три основних ступені освоєння мови – A, B, C – кожен із яких ділиться на два підрівні для більш точної градації. За результатами тестів англійської мови можна визначити, на якому щаблі ви перебуваєте.

Рівень

Словниковий запас

Загальна характеристика

А1

до 1500

Використання окремих слів або дуже коротких фраз для комунікації в стандартних ситуаціях (знайомство, оплата покупки, орієнтування за вказівниками)

А2

до 2500

Невеликі розмови на побутові теми, можливість розуміти в загальних рисах зміст репортажів за наявності супутнього відеоряду

В1

до 3250

Можливість висловлювати свої потреби, враження, думку. Здатність підтримати бесіду або написати короткі есе на тему, що цікавить

B2

до 3750

Свобода спілкування в більшості ситуацій, можливість розуміти іноземну пресу, фільми, пісні. Здатність писати довгі тексти на найрізноманітніші теми

С1

до 4500

Вільне спілкування з використанням складних мовних зворотів, розуміння прихованих смислів, успішне використання навичок у професійній діяльності, написання статей для наукових журналів і виступи на конференціях

С2

від 4500

Використання англійської майже як рідної. Розуміння дуже складних і специфічних тем, найтонших відтінків значень

 

Де проводяться тести англійської?

Можна пройти тестування, звернувшись до мовної школи або спеціалізованого центру. Раніше так і робили, але сьогодні є велика кількість дистанційних випробувань.

Онлайн-тести з англійської мови

Якщо вам необхідне експрес-визначення рівня володіння мовою, наприклад, щоб вказати його в своєму резюме або підібрати курси, ви можете пройти онлайн-тести. Вони розраховані на отримання миттєвого результату після 5-15 хвилин виконання запропонованих завдань. Кращі тести розробляються фахівцями, яких наймають мовні школи. Вони складаються за стандартами тестології, щоб забезпечувати найбільш об'єктивну оцінку знань.

Сучасні тести англійської мови – це не просто набір запитань з вибором, а розгалужений алгоритм моніторингу володіння мовою. Багато з них проходити захопливо. Наприклад, в опитувальнику від Британської Ради просять не тільки вказати правильний варіант, але і свою впевненість в ньому. Якщо ви відповідаєте впевнено правильно, вам нараховують найбільшу кількість балів, і навпаки, за впевненість у хибному варіанті – знімають їх.

Отже, розглянемо ресурси, на яких можна дізнатися свій рівень володіння англійською мовою.

  1. Green Forest пропонує пройти низку завдань на сайті школи, щоб дізнатися, на які курси слід записатися майбутньому студенту. Це досить стандартна процедура з 36 питань, які переходять від легких до складних.
     
  2. Про тест від British Council згадувалося вище.
     
  3. Британська школа St. Georges перевіряє відповідність ваших знань стандартним рівням A1-C1.
     
  4. Один із найсерйозніших онлайн-тестів англійської мови пропонується на сайті школи English First. Протягом 50 хвилин тут перевіряють свою здатність розуміти англійські тексти, а потім – мову на слух. За результатами навіть видається електронний сертифікат.
     
  5. 100 запитань від компанії Bridge English на 65 хвилин більше нагадують тести TOEFL або IELTS, оскільки перевіряють всі основні навички володіння англійською.

Міжнародні сертифікати з англійської

Іспити на отримання міжнародних сертифікатів на рівень володіння мовою теж включають в себе тестування. Для успішного складання іспитів рекомендується потренуватися проходити тести з англійської мови.

  • TOEFL-випробування розраховане на тих, для кого англійська не є рідною: студентів, що надходять до іноземних університетів, наукових стажерів, кандидатів на роботу за кордоном. Крім тесту, воно містить завдання-есе й усну бесіду з екзаменатором.
     
  • IELTS діагностує володіння британським варіантом мови, а тому складають його для переїзду або навчання в країнах, де використовують британську англійську. За аналогією з TOEFL, іспит пропонує різні типи завдань, щоб оцінити всі аспекти освоєння мови.
Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.