Fun. 30.06.2011

Що таке Postcrossing і з чим його їдять

Автор: Ксюша Муравська

Що ми бачимо, коли раз на місяць заглядаємо в поштову скриньку? Рахунки за квартиру, рахунки за воду, «Київ на долонях» (або які там нам газети приносять), спам, типу «Жалюзі. Недорого ». Чорт! Ще рахунки за інтернет. =)

Але у мене картина трохи інша. Насамперед я починаю шукати кольорову картоночку і коли знаходжу, то з криками на півпід'їзда «Маааааааам, сьогодні прийшла листівка з Бельгії», лечу додому. Зганяю тата з комп'ютера і реєструю своє тільки-но що отримане щастя.

Заплутала? Ну, тоді з самого початку і детальніше.

Postcrossing - це можливість обміну справжніми паперовими листівками з людьми з різних країн світу. Погодьтеся, що у вік Інтернету це звучить трохи дивно.

6 кроків для того, щоб стати «Посткроссером».

Крок 1
Реєстрація на http://www.postcrossing.com або на http://postcross.ru
Особисто я віддаю перевагу першому сайту. По-перше, там все англійською мовою (я ж не дарма в ГФ ходжу). А по-друге, на ньому зареєстровані люди практично з усіх куточків нашої планети

                                                                                                 


У той час як на другому зареєстровані, в основному, тільки жителі колишнього СРСР. Звичайно ж, немає нічого поганого в відправленні листівок в Росію чи Білорусь. Але хочу зазначити, що листівка в Росію в середньому йде близько 3-х тижнів, а, наприклад, в Голландію - 5-7 днів. Так що, Вам вирішувати, де реєструватися.

Крок 2
Після реєстрації слід заповнити свій профіль. Чим більше інформації про себе ви напишете, тим краще. В основному в профілі варто вказувати свої уподобання. Вони можуть бути самими різними, починаючи з «я б хотіла отримати листівку із зображенням туалету», закінчуючи «відправляйте мені листівки без конвертів». До речі, на рахунок туалетів я цілком серйозно. Мені одного разу потрібно було відправляти листівку жінці, у якої було саме таке прохання.

Крок 3
Настав час отримати адресу щасливого власника вашої чудової листівочки.
Вибираємо «Send a postcard», погоджуємося з усіма правилами, які нам пропонують і .... вуа-ля, отримуємо адресу. Разом з адресою ви отримуєте унікальний ID, який ОБОВ'ЯЗКОВО потрібно вказати на своїй листівці.
Одночасно можна відправляти листівки не більше 5 адресатам. Коли людина отримає вашу листівочку, він повинен зареєструвати її ( «Register a postcard»). Саме для цього потрібно не забути вказати ID на своїй листівці. Після того, як листівка буде зареєстрована, у вас з'явиться можливість отримати нову адресу.

 

 

Крок 4
Найважливіший крок - це придбання марок та листівок. На даний момент я знайшла лише кілька українських інтернет-магазинів:


http://photofabrique.at.ua/
http://artsunduk.com/
http://elysium.com.ua/
http://postcard.od.ua/
http://listonosha.com/
У перших двох вже встигла замовити листівки, залишилася шалено задоволеною. При замовленні листівок з інших міст, раджу кооперуватися з друзями і робити спільні замовлення, так як в цьому випадку доставка вийде не такою дорогою.
Перш ніж відправити людині листівку, почитайте про його побажання. А раптом у ваших засіках знайдеться саме така листівка, яка припаде йому до душі.
Особливу увагу варто звернути на марки. Насправді, можна не забивати собі голову і купувати самі звичайні марки на пошті, а можна не полінуватися і поїхати на «Головпоштамт» і придбати, наприклад, ось таке чудо від Євгенії Гапчинської. Погодьтеся, що набагато приємніше отримувати листівочки з яскравими і оригінальними марками.
 

Крок 5
Оформлення листівки. А що листівку потрібно якось оформлювати? - запитаєте ви. ЗВИЧАЙНО !!! Крім адреси, марок і ID на листівці повинен бути якийсь текст. Я вважаю, що не варто обмежуватися лише фразами «Happy postcrossing! Have a nice Day ». Якщо чесно, то коли одного разу отримала листівку з таким змістом, дуже засмутилася. Набагато цікавіше і приємніше читати про захоплення адресанта, про те, як у нього / неї пройшов день або чому він відправив саме цю листівку.
А ось приклад того, як повинні виглядати листівки, щоб одержувач не тільки зрадів їй, а ще й почав хвалитися всім друзям і знайомим.

                                                                                                     


 Крок 6
Отримуйте листівки. Реєструйте їх. Enjoy =)

 
P.S .: Країною рекордсменкою за кількістю відправлених листівок є Фінляндія (1044530 шт.). Україна в цьому списку лише на 23 місці.

P.P.S: За 81 день участі в проекті «poscrossing» я отримала 15 листівок і відправила 19 (з них 14 доставлені).

P.P.P.S .: Якщо ви не в змозі чекати, поки листівка дійде до вашого одержувача, то реєструйтеся на http://forum.postcrossing.com/ Тут існують різні типи обміну листівками, я думаю, що кожен знайде найбільш підходящий для нього.

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.