About English Language. 09.09.2020

Англійська мова дистанційно: як ефективно навчатися вдома

Автор: Анна Огородник

Чинників, які відволікають від навчання та роботи, дуже багато. Якщо ви вчите англійську дистанційно вдома, то часом буває важко сконцентруватися. Такі фактори умовно можна поділити на дві групи:

  • внутрішні – до них відносяться фізіологічні потреби й емоційний фон. Ви відволікаєтеся на те, щоб приготувати чай, заодно захопити щось пожувати. На додаток до цього хочеться і музику ввімкнути для атмосфери, і так далі;
     
  • зовнішні – відволікати від вивчення англійської мови дистанційно можуть ґаджети, а також люди, які живуть з вами, галасливі сусіди тощо.

У таких умовах зосередитися на навчанні важко. Хоча багато процесів ви можете контролювати самі. Щоб усунути небажані фактори, слід зайнятися самодисципліною. Тоді заняття з англійської мови дистанційно будуть ефективними, а результат ваших старань ви помітите незабаром.

Англійська мова дистанційно: як ефективно навчатися вдома
Дистанційне навчання без чинників, які відволікають, дозволить вам досягти своїх цілей легше та з меншим стресом

Немає нічого важкого в тому, щоб налаштуватися на продуктивне навчання. Лише потрібно дотримуватися простих, але дуже дієвих порад.

  1. Займіть найтихіше місце вдома – під час занять з англійської мови дистанційно усамітніться в своїй кімнаті й попередьте домочадців, щоб не турбували вас. Якщо свого куточка немає, то займіть кімнату, куди найближчим часом не будуть заходити. Це може бути й кухня, але переконайтеся в тому, що нікому з близьких не знадобитися приготувати їжу, прибратися тощо.
     
  2. Задовольніть свої фізичні потреби – не займайтеся англійською мовою дистанційно на голодний шлунок. Підкріпіться для початку, а потім старанно вчіться. Із голодом впоратися простіше, ніж із втомою, тому не відмовляйте собі в короткій перерві. Так ви будете більш продуктивними та зробите більше, ніж планували спочатку.
     
  3. Вимкніть звук на телефоні, а краще приберіть усі ґаджети, які не потрібні для занять, подалі – соціальні мережі, відосики на YouTube нікуди не подінуться. Пропущені дзвінки від друзів і непрочитані повідомлення – теж не біда, після заняття ви можете перетелефонувати.
     
  4. Складіть свій розклад і дотримуйтеся його – скільки займатися самостійно, окрім онлайн-уроку, можете вирішувати тільки ви. Виберіть, що ви хочете зробити: почитати, послухати аудіо, записати нові слова й потренуватися в правописі. Потім поміркуйте, який обсяг роботи ви хочете зробити та скільки часу для цього буде потрібно. Можете скласти розклад на день і на тиждень вперед. Це не тільки зробить навчання більш ефективним, а й підвищить вашу продуктивність і здатність до самодисципліни.
     
  5. Розставляйте пріоритети – оцініть свої успіхи та сконцентруйтеся на важких моментах. Якщо щось вам дається важче, то працюйте над цим більш ретельно.


Ми звикли, що навчання контролює викладач, а роботу керівник. Тому ще залишається скептичне ставлення до онлайн-навчання та дистанційної роботи. Але чи не означає це, що ви, в першу чергу, не впевнені в собі? Повірте, створити комфортні умови вдома набагато простіше, ніж здається. Щоб розвинути навчальні навички, доведеться застосувати метод проб і помилок, але воно того варте.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.