About English Language. 28.04.2020

Англійський інтенсив у Києві: переваги та недоліки

Автор: Аліна Галицька

З кожною новою мовою ви проживаєте нове життя,
Якщо ви знаєте тільки одну мову, ви живете один раз
Чеське прислів'я

Яке ж правдиве це прислів'я! Наскільки кожна мова унікальна, цікава, індивідуальна для кожної країни або народу. Наскільки вона дає свободу при переїзді в іншу країну або при спілкуванні з іноземцем. Якісне знання мови може допомогти і відкрити двері в будь-якій справі: бізнесі, поїздці, навчанні і навіть в особистому житті. Чим більше мов ви знаєте, тим більше розбираєтеся в культурі, цінностях і традиціях певного народу, і, відповідно, покращуєте свій світогляд і розвиток як особистість.

Зміст

  1. Що таке інтенсивний курс англійської?
  2. Як не потрапити в пастки англійського інтенсиву в Києві?
  3. Для яких цілей призначений інтенсивний курс англійської мови?
  4. Переваги англійського інтенсиву в Києві
  5. Недоліки інтенсивного вивчення англійської
  6. Англійський інтенсив у Києві: особливості пошуку та відвідування курсів у великих містах

У гонитві за успіхом, статусом і можливостями люди хочуть якомога швидше вивчати різні напрямки. Не виняток і англійська мова – універсальна мова світового спілкування. Вона уже давно стала невід'ємною частиною для багатьох людей. У сучасному світі стає все менше і менше людей, які не знають англійську мову. Саме з цієї причини з'являється безліч різноманітних можливостей для її вивчення. Одним досить популярним методом є інтенсивні курси вивчення англійської мови. Особливо інтенсивний курс популярний в мегаполісах, таких як Київ, Харків, Львів, Дніпро, Одеса. Як не стати жертвою шахраїв, кому підійде інтенсивний курс англійської, скільки дійсно часу потрібно для вивчення англійської мови, які є переваги і недоліки в інтенсивному курсі, які особливості відвідування курсів англійського інтенсиву в Києві? Всі ці запитання спробуємо розібрати в даній статті.

Що таке інтенсивний курс англійської?

Інтенсив – це прискорений темп вивчення іноземної мови в режимі нон-стоп. Деякі люди мають часові рамки і повинні освоїти ази англійської або підвищити свій рівень в короткі терміни. Саме на таких студентів і розрахований інтенсивний курс з вивчення англійської мови. Сама назва говорить про те, що це спеціальний курс, який передбачає більш інтенсивні, в порівнянні зі звичайним стандартним курсом, заняття. Швидше за все, вам доведеться ходити щодня або 4-5 разів на тиждень на англійську аудиторно, плюс виконувати домашні завдання. Може здатися, що це важко і неможливо. Але є хороша новина: інтенсивний курс триває не так довго, а то і вдвічі менше, ніж звичайний. Ваше завдання – правильно налаштуватися на певний проміжок часу. Так, він буде нелегким, але рано чи пізно він закінчитися, а в нагороду ви отримаєте знання! Якщо говорити про інтенсивні курси в Києві, то вибирати школу потрібно уважно, щоб пройти ефективне навчання і не витратити час даремно.

Як не потрапити в пастки англійського інтенсиву?

Пастка № 1. Згадайте, як часто ви зустрічали оголошення за типом: «Англійська за сім днів за новою методикою», «Вивчи англійську за 16 годин / 10 днів / 99 хвилин». Через такі голослівні оголошення люди, які не мали справу з англійською мовою, а може, і з вивченням мови зовсім, можуть подумати, що все дуже легко і просто. Чи реально насправді інтенсивно вивчити англійську за 24 години, тиждень або місяць? Давайте мислити логічно: згадайте, скільки часу ми вивчали історію, математику, біологію, географію? Ми роками ходили в школу на ці предмети. Англійська мова – це така ж наука, зі своїми правилами, часовими формулами, термінами! Додамо до цього списку нові слова, конструкції, фразові дієслова, ідіоми... Такі інтенсивні «суперметодики» зможуть дати певний запас слів за конкретною темою, якесь поняття про те, що таке іноземна мова, або ви встигнете розібрати пару граматичних тем. Але не більше того. Через це деякі новачки, яким не вдалося вивчити англійську за тиждень, опускають руки у вивченні мови в принципі. Найкоротший шлях – не завжди правильний, потрібно зважувати і обдумувати всі фактори і вибирати правильну дорогу. Якщо розібратися глобально, поняття «вивчити мову» можна забути назавжди. Навіть українську та російську мови у нас не вийде вивчити до кінця. З англійською мовою ситуація аналогічна: слова зникають і з'являються, додаються сленгові вислови, йде запозичення з інших мов тощо. На запитання: «Скільки потрібно часу, щоб вивчити англійську?», – відповісти важко. У різних шкіл і курсів тривалість та інтенсивність занять різна, різні методики, різні матеріали, різні викладачі. Не варто забувати, що і сприйняття мови у кожної людини різне. Хтось запам'ятовує слова на ходу, а комусь потрібно одне і те ж слово повторити кілька разів. Все дуже індивідуально. Якщо брати в середньому, вам потрібно 150-200 годин, щоб пройти тільки один рівень. А рівнів усього шість (Beginner / Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate, Advanced). Ось і випливає логічний висновок – вивчити англійську, навіть відвідуючи інтенсивний курс, за місяць / тиждень / 24 години неможливо!

Пастка № 2. Перш ніж записатися на курси англійського інтенсиву в Києві, потрібно тверезо і адекватно зважити свої сили. Спонтанне рішення не призведе ні до чого хорошого, а може навіть відбити у вас бажання вивчати мову зовсім. Уявімо ситуацію: начальник говорить, що вам потрібно терміново підвищити рівень володіння англійською мовою. Звичайно ж, ви починаєте шукати інтенсивний курс, який вам допоможе. Починаєте ходити і в середині семестру розумієте, що у вас просто немає сил, пару занять пропустили, на домашнє завдання часу теж немає, після робочого дня мозок не сприймає інформацію. Доводиться кинути навчання, а вже витрачено час і гроші, і англійська вже не в радість. Щоб такої ситуації не сталося, подумайте і вирішіть для себе, чи витримаєте ви навчання на інтенсивному курсі. Може, варто вивчити англійську не так швидко, але більш якісно. Особливо, якщо у вас початковий рівень, і вся інформація практично нова.

Пастка № 3. Є категорія людей, які думають: «Я йду на курси, плачу гроші, значить, автоматично я буду знати англійську мову». Вибір курсів і запис на них – це тільки початок вашого шляху до знань. Неправильно думати, що просто приходячи на уроки, ви все вивчите. Особливо ця думка відвідує людей, вибором яких став інтенсивний курс. Щоб вивчення рівня пройшло з максимальною ефективністю і принесло вам максимум знань, потрібно обов'язково ходити на всі заняття, робити на уроках все, що від вас вимагають, проявляти ініціативу, робити домашні завдання, і, якщо є можливість, слухати аудіо чи дивитися відео додатково вдома. Також важливо не просто бути присутнім на занятті фізично, а й думками теж бути в темі уроку, слухати уважно викладача і своїх одногрупників, ставити запитання одразу, якщо щось незрозуміло.

Як не потрапити в пастки англійського інтенсиву?
Як отримати максимальний результат від англійського інтенсиву в Києві?

Щоб не потрапити в пастки англійського інтенсиву, радимо вам добре обміркувати, чи буде у вас достатньо сил і часу, щоб на нього піти. Запитайте поради у своїх близьких, поспілкуйтеся з людьми, які ходили на курс інтенсивної англійської, почитайте відгуки про курси англійської і зробіть правильні висновки!

Для яких цілей призначений інтенсивний курс англійської мови?

Великі міста, такі як Київ, диктують свої правила. Щоб бути успішним, потрібно розбиратися в різних сферах життя, в тому числі і в іноземних мовах. Але варто взяти до уваги, що прискорений темп вивчення англійської мови буває не завжди виправданий. Для початку необхідно зрозуміти, чи підходить саме вам інтенсивне навчання англійської. В першу чергу, інтенсив призначений для таких цілей.

  • Розвиток розмовних навичок. Ми вчимо дві мови: письмову та розмовну, тому людина, яка без труднощів висловлюється на папері, не завжди може висловити думки усно, в тому числі через психологічні перешкоди. Дуже часто можна почути фрази: «У мене мовний бар'єр», «Я все розумію, але сказати не можу». Інтенсивний курс англійської допоможе швидко розговоритися, оскільки на уроки ви ходитимете практично щодня або через день (в залежності від школи і її графіка навчання).
     
  • Туристична поїздка або відрядження. Ви можете носити англійську в кишені у вигляді розмовника, але якщо ви їдете за кордон, щоб познайомитися з культурою країни і подорожувати, без англійської нікуди! Щоб поїздка принесла вам задоволення, щоб не потрапити в неприємну ситуацію і без проблем розуміти оточення, бажано освоїти мову. Якщо у вас несподіване відрядження, зовсім не зайвим буде підтягнути загальну англійську і лексику саме за вашою спеціальністю. У наш час деякі школи англійської пропонують окремий курс для бухгалтерів, юристів, менеджерів, працівників медичної сфери тощо. Курси англійського інтенсиву в Києві будуть дуже доречними, якщо поїздка несподівана.
     
  • Влаштування на роботу. Високооплачувана робота – одна з основних мотивацій для того, щоб інтенсивно вивчити англійську мову. Хто не мріє мати хорошу посаду, заробітну плату, статус? Багато хто хоче працювати тільки в міжнародній компанії. Можливо, вам доведеться працювати з тими, з ким вас розділяє один дзвінок по телефону або скайпу, і підлаштовуватися під вимоги колег доведеться саме вам. Курс англійського інтенсиву в Києві підійде тим, хто пройшов співбесіду на хорошу посаду, але не має достатнього рівня володіння мовою. Щоб досягти рівня, який вимагає компанія, і не втратити місце, потрібно прискоритися в навчанні. Вас чекати, на жаль, ніхто не буде, адже конкуренція в наш час дуже велика. Так само ви можете знати заздалегідь, який рівень англійської вам потрібен для отримання місця в конкретній компанії. Свій рівень можна безкоштовно визначити у багатьох школах. Якщо він вас не задовольняє, варто подумати про інтенсивний курс, щоб підтягнути свої знання.
     
  • Облаштування особистого життя. Ні для кого не секрет, що існує багато шлюбних агентств і сайтів знайомств. Інтернет дозволяє відшукати другу половину далеко за межами батьківщини, головне, щоб її можна було зрозуміти. Проживши і поспілкувавшись зі своїм обраним, ви станете краще одне одного розуміти, але потрібні хоча б базові знання, щоб не використовувати мову жестів. Інтенсив англійської мови допоможе швидко пройти перші два-три рівні, щоб поліпшити розмовну мову.
     
  • Переїзд в іншу країну. За допомогою інтенсиву ви потрапите в англомовне середовище ще до того, як в ньому будете фізично, оскільки заняття проходять дуже часто. Це істотно допоможе закріпитися в новій країні.
     
  • Підготовка до іспитів. Якщо ви хочете в короткий термін підготуватися до іспитів, інтенсивний курс англійської мови буде дуже до речі. Більш того, щоб успішно скласти іспит, вам доведеться взяти курс щодо поліпшення рівня, якщо ви ще не досягли Upper-Intermediate або Advanced, і окремо з підготовки до конкретного іспиту, щоб розібрати специфіку і правила здачі.
     
  • Зайняти своє дозвілля з користю. Якщо у вас є вільні місяць-два, у вас канікули або відпустка, тоді інтенсив англійської особливо буде для вас актуальним. Ви і встигнете відпочити, і провести час з користю, пройшовши один, а то й два рівні інтенсиву. Все більш і більш популярними стають літні інтенсивні курси, бо у студентів і педагогів канікули, а також це сезон відпусток.

Для яких цілей призначений інтенсивний курс англійської мови?
Чому варто записатись на англійський інтенсив у Києві?

Якщо один з цих варіантів вам підходить, варто детальніше ознайомитися з інтенсивним курсом, його перевагами і недоліками, пошукати школи біля вас, де проходить такий курс. Якщо говорити про інтенсивні курси в Києві, то зараз їх величезна кількість, у столиці завжди є попит на вивчення мов. А якщо врахувати, що у великому місті пропозиція роботи або поїздки за кордон може несподівано з'явитися або зникнути, не варто зволікати з вивченням англійської.

Переваги англійського інтенсиву в Києві

Якщо ви розглядаєте запис на прискорені курси і шукайте відповідну школу, врахуйте, що вам доведеться з головою зануритися в навчання і важко працювати. Результат? Результат, звичайно ж, буде, ви відчуєте це вже через тиждень занять, ви зможете заповнити прогалину в знаннях, почати сприймати нову інформацію англійською, оволодіти лексикою і граматичними правилами, підготуватися до співбесіди або ділових переговорів. Нижче розглянемо плюси англійського інтенсиву в Києві.

  1. Один із найголовніших плюсів – занурення в англійську мову з головою. З огляду на ступінь навантаження і частотність навчання, вам доведеться мати справу з англійською щодня, чи це буде сам урок в будні дні або виконання домашнього завдання. Всі ми знаємо, що швидше вивчити мову можна, занурившись в середовище, де цю мову вживають. Але не завжди є можливість поїхати, наприклад, в англомовну країну. Вибравши курс англійського інтенсиву в Києві, ви максимальну кількість часу вживаєте англійську: слухаєте вчителя, студентів, спілкуєтеся самі, робите вправи, робите аудіювання, дивитесь відео, читаєте. Англійський інтенсив занурює в розмовну мову за допомогою різних діалогів, ситуацій і рольових ігор, завдяки чому студент легко адаптується до англомовного клімату і без зайвих зусиль сприймає англійську мову на слух. Щільний графік занять підтримує ваші навички в тонусі і сприяє кращому засвоєнню знань. Щоденне повторення і закріплення матеріалу на курсах, а також якісне виконання домашніх завдань призводять до того, що студенти починають не тільки говорити, а й думати англійською мовою.
     
  2. Швидкі результати. Кращі інтенсивні курси англійської в Києві, як правило, роблять акцент на комунікативну методику для вільного використання фраз у живому спілкуванні. Так само робиться акцент на розмовну мову з правильним використанням граматичних структур. Завдяки тому, що заняття відбуваються досить часто (4-6 разів на тиждень) і є тривалими за часом (2-3 години), необхідні знання засвоюються за короткий час. Якщо ви хочете швидко вивчити англійську мову, інтенсивне навчання – найкращий варіант. Курс зазвичай виключає зайве інформаційне навантаження і орієнтується на вдосконалення практичних навичок, завдяки чому ефект від занять з’являється одразу. В результаті у вас зростає мотивація, оскільки прогрес стає помітним дуже швидко.
     
  3. Ви завжди в тонусі. Приготуйтеся, що перший тиждень буде важким, але далі ви вже втягуєтеся в ритм, і стає легше. Є думка, що чим більше у людини справ, тим більше вона намагається встигнути. Є в цьому істина, адже у кожного присутній людський фактор. Якщо розтягнути якусь справу, ви стаєте більш розслабленими, даєте собі поблажки, відкладаєте на завтра те, що можна зробити сьогодні. Вибравши інтенсивний курс, часу розслабитися у вас не буде.

Недоліки інтенсивного вивчення англійської

Незважаючи на всі переваги інтенсивної англійської, слід взяти до уваги особливості цієї методики і деякі недоліки. До чого ж потрібно бути готовим при інтенсивному вивченні англійської?

  1. Прискорений курс англійської мови вимагає великої не тільки інтелектуальної, а й фізичної витривалості. Через те, що обсяг інформації, який вам надають, буде в кілька разів перевищувати норму, потрібно активно задіяти всі свої ресурси. Зазвичай курс триває 2-4 місяці, близько 6-8 годин на тиждень плюс домашнє завдання, а воно, у залежності від вимог викладача, може перевершувати кількість матеріалу на уроці. Інтенсивне навчання англійської – це великі фізичні та розумові навантаження.
     
  2. Інтенсивне навчання англійській мові в більшості випадків направлено на розмовну англійську і сприйняття на слух. З одного боку, це плюс, адже одна з основних цілей вивчення будь-якої мови – подолання мовного бар'єру. Але з іншого боку, відсутність цілісного розуміння граматичних і лексичних основ і тонкощів може в результаті призвести до збільшення помилок в розмовній мові. Крім цього, знання, отримані в інтенсивному режимі, можуть не відкластися в довгостроковій пам'яті. Якими б довгими нам не здавалися уроки в школі, все-таки повільне і постійне засвоєння інформації має свої переваги.
     
  3. Швидкий темп курсу. Кожне пропущене заняття – це порушення цілісності програми. Пропуск навіть одного-двох занять може негативно позначитися на результаті всього навчання. Всі пропуски доведеться самостійно відпрацьовувати, а якщо цього не зробити, під загрозою опиняться результати всього курсу.
     
  4. Якщо ви тільки приступили до знайомства з мовою і хочете пройти інтенсив з нуля, потрібно розуміти, що на початковому етапі дуже важливо закласти міцний лексичний і граматичний фундаменти. Згодом це дозволить збагачувати мову новими конструкціями, словами, граматикою. Але на початковому рівні вивчення вам повинно бути все зрозуміло. Небажані пропуски в навчанні, адже прогалини в знаннях накопичуватимуться, як снігова куля. Якщо на початковому етапі ви щось упустили, дійшовши до високого рівня, ви можете робити елементарні помилки. Ось чому так само не варто випереджати події і йти на рівень вище свого. Іноді краще заповнити прогалини, щоб потім не вчити заново пройдений матеріал. Вибравши інтенсивний курс на початковому рівні, маєте ризик, що через швидкий темп абсолютно нова інформація буде сприйматися важко.
     
  5. Самостійне вдосконалення письмових навичок. Оскільки інтенсив робить акцент на розмовну мову і часу на написання творів і есе у вас небагато, відпрацювання письмових навичок, швидше за все, буде проходити вдома. Тут потрібно розуміти, наскільки вам важлива і потрібна письмова англійська.

Англійський інтенсив у Києві: особливості пошуку та відвідування курсів у великих містах

Якщо доводиться обирати курс англійського інтенсиву в Києві, потрібно відповідально підійти до цього питання. У невеликих містах є пара-трійка шкіл англійської, про які всі чули і, швидше за все, хтось із ваших знайомих там навчався. У таких містах, як Київ, зовсім інша ситуація. З одного боку, це добре, що є безліч варіантів вибору, а з іншого – потрібно витратити не одну годину, щоб знайти те, що підійде саме вам. В першу чергу, не забувайте про пастку № 1. Тривалість одного рівня має бути не менше 100 годин. Намагайтеся знайти школу якомога ближче до вашого будинку або місця роботи. Дорога буде вимотувати, а сили вам знадобляться на інтенсивний курс. Так само не варто сліпо довіряти гучній рекламі. У Києві безліч шкіл з інтенсивним курсом, але потрібно ретельно вибирати, читати відгуки і ставити ваші запитання адміністратору. Звертайте увагу на градацію рівнів і дізнавайтеся ціну за кожен. Будь-який процес навчання можна розтягнути або скоротити. І той, і той варіант не буде ефективним. Погодьтеся, що ходити на один рівень півроку буде виснажливо, а пройти поверхнево його за місяць не принесе бажаного результату.

Тож інтенсивне вивчення англійської в Києві має як переваги, так і недоліки. Перш ніж записатися на курс, потрібно об'єктивно оцінити свої сили, кількість часу на відвідування занять і виконання завдань, а також поставити мету і робити все, щоб йти до неї. Після інтенсивного курсу англійської мови ви поліпшите словниковий запас, навчитеся правильно будувати речення, розуміти англійську мову на слух, вивчите граматичні конструкції, а також істотно підтягнете розмовні навички.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.