About English Language. 20.07.2020

Англійська дистанційно – вчити чи не вчити?

Автор: Тетяна Огородник

З відомих причин увесь світ перейшов на роботу та навчання в дистанційному форматі. Ба більше – «удальонка» торкнулася навіть сфер розваг. Можна сміливо сказати, що зараз англійська онлайн перебуває на піку популярності, адже вивчення іноземної мови – один із найбільш корисних і ефективних способів зайняти вільний час, урізноманітнити дозвілля і підняти загальний інтелектуальний рівень. Але оскільки для багатьох людей це просто хобі, вони вважають, що можуть підняти свої мовні навички самостійно, без допомоги професійного викладача. До того ж, зараз стільки варіантів вивчати англійську дистанційно:

  • додатки;
  • сайти, на яких можна спілкуватися з іноземцями;
  • перекладачі;
  • фільми в оригінальній озвучці та з субтитрами;
  • іноземні канали на YouTube;
  • навчальні матеріали та посібники у вільному доступі;
  • книги, подкасти тощо.

Самонавчання – це прекрасно, але тільки дистанційні курси англійської допоможуть уникнути помилок, які часто допускають люди в разі вивчення іноземної мови без досвідченого та кваліфікованого вчителя.

Зміст

1. Англійська дистанційно – ви не самотні
2. Дистанційні курси англійської виправляють помилки самонавчання
3. Поліпшення англійської дистанційно – з чого почати?

Англійська дистанційно – ви не самотні

Незважаючи на всі переваги дистанційного навчання, для багатьох суттєвим мінусом є відсутність соціальної складової такого формату. Це стосується й самонавчання. Коли ви вирішуєте самостійно підвищити навички володіння іноземною мовою, ви залишаєтеся один на один із цим завданням. Єдиним вашим компаньйоном стане комп'ютер або смартфон. 

Ви запитаєте: а хіба з англійською, що вивчається дистанційно, не така ж ситуація? Абсолютно ні! У цьому випадку вам доведеться взяти на себе набагато більше відповідальності за власні результати. Але дистанційні курси англійської нічим не відрізняються від офлайн-навчання, за винятком того, що ви вчитеся у себе вдома, а не в стінах мовної школи. Крім того, у вас буде вчитель і одногрупники. Звичайно, у самонавчання теж багато шанувальників, і ви зможете знайти однодумців. Але на це потрібен час, який ви могли б витратити з більшою ефективністю, якби вивчали англійську дистанційно з професійним учителем. Крім того, практика мовних навичок під час самонавчання – це справжній квест із перешкодами. Ще потрібно постаратися знайти тих, хто захоче допомогти вам тренувати вимову, вчити нові слова та фрази, заглиблюватися в граматику тощо. А зробивши вибір на користь дистанційних курсів англійської, ви отримаєте одразу кілька нових друзів, з якими зможете практикуватися. І все під пильним контролем викладача, який зможе:

  • вказати вам на ваші помилки та виправити їх;
  • стежити за якістю і своєчасним виконанням домашніх завдань;
  • відзначити ваші сильні сторони та підтягнути слабкі місця;
  • надати матеріал, що відповідає вашому рівню.

Дистанційні курси англійської дадуть вам ще як мінімум одну людину, зацікавлену в тому, щоб ви досягли високих результатів. Адже будь-які труднощі набагато простіше долати, якщо ви не самотні. Крім того, вивчення англійської дистанційно з учителем допоможе вам із тайм-менеджментом і мотивацією. Ви точно будете знати, коли та скільки будете займатися, на якому аспекті (граматиці, фонетиці, лексиці) сфокусувати свою увагу. У разі самонавчання немає такої чіткості, що дуже часто призводить до того, що бажання самостійно вивчити іноземну мову так і залишається нереалізованим. Тому дистанційні курси англійської – вибір тих, хто дійсно хоче отримати новий корисний навик.

Дистанційні курси англійської виправляють помилки самонавчання

Володіння іноземною мовою дає величезні переваги практично у всіх сферах життя, але потрібно визнати, що цей навик далеко не для кожного грає суттєву роль. Як правило, до вивчення англійської дистанційно серйозно ставляться лише ті люди, для яких мовні навички є важливим інструментом у кар'єрі чи навчанні. Для інших же це просто хобі, якому вони приділяють увагу за можливості. Але ви ніколи не можете бути впевнені в тому, коли вам знадобляться ваші скіли. І ті люди, які дивляться в майбутнє і бажають покращити якість життя, роблять вибір на користь дистанційних курсів англійської. 

Якщо перед вами відкриваються нові перспективи, для яких дуже важливо добре розуміти й розмовляти іншою мовою, самонавчання не тільки не допоможе вам, але може навіть нашкодити. Адже рівень знань людини, яка вчила мову з учителем, завжди буде вищим, ніж у того, хто осягав усе самостійно. На це є кілька причин.

  1. Самостійне вивчення англійської дистанційно за допомогою додатків, спеціальних сайтів, фільмів і інших ресурсів може привести до того, що більшість слів і фраз ви будете вимовляти неправильно. Існує два варіанти англійської мови – британський і американський. Ті люди, які тільки починають вчитися, як правило, не бачать між ними суттєвої різниці. У результаті їхня вимова є своєрідним симбіозом цих двох варіацій. На дистанційних курсах англійської фокусуються на одній із них. Крім того, вчитель може пояснити відмінності та навчити вимовляти слова правильно, а також ознайомить з ідіомами та сленгом.
     
  2. Коли людина сама вивчає англійську дистанційно, вона робить акцент на мовній практиці, заучуванні слів і фраз. Граматиці, як правило, приділяється мінімум уваги. Тож багато людей начебто і знає англійську, але говорить «у майбутньому часі про минуле». На дистанційних курсах англійської ви зможете заглибитися в граматику, вивчити різні конструкції речень, часи, правильні й неправильні дієслова, навчитеся правильно застосовувати ці знання на практиці.
     
  3. Самостійна практика англійської мови часто пасивна. Як правило, вона полягає в тому, що людина, яка вивчає англійську дистанційно, читає вголос чи веде листування з іноземцями. Так, це допомагає навчитися складати речення, дозволяє звикнути до незвичайної вимови, але коли справа дійде до реальної розмови, можуть виникнути проблеми. На дистанційних курсах англійської розмовна практика здійснюється за допомогою рольових ігор, а також спікінг клабів, учасниками яких нерідко стають іноземці.

Дистанційні курси англійської виправляють помилки самонавчання
Вирішивши вивчати англійську в дистанційному форматі, будьте впевнені, що у вас усе вийде. Головне – почати!

Поліпшення англійської дистанційно – з чого почати?

Ще однією перевагою дистанційного формату з професійним учителем є те, що кожна людина може стартувати незалежно від рівня знань. Навіть якщо самонавчання не дало очікуваних результатів, вивчаючи англійську дистанційно в мовній школі, ви зможете значно поліпшити свої навички. 

Почати навчання не завжди просто. Ми звикли до класичних курсів англійської, а дистанційні є чимось новим і незвичайним. Насправді ж алгоритм дій не є чимось надновим – просто робіть те ж, що й під час вибору мовної школи:

  • оберіть програму навчання відповідно до вашого рівня;
  • визначтеся з графіком;
  • відвідайте пробний урок дистанційної англійської;
  • запишіться на індивідуальні або групові заняття.

І ось ви вже новоспечений студент, готовий відвідувати дистанційні заняття з англійської мови. Успіхів вам у ваших починаннях!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.