Reading. 23.03.2017

Де можна завантажити книжки англійською для всіх рівнів безкоштовно

Автор: Ксюша Муравська

- Привіт! Мене звати Ксюша і я люблю читати. 

- Привіііііт, Ксюша!

Якщо ви думаєте, що мій Kindle забитий книжками англійською мовою – то ви помиляєтесь. Я надаю перевагу паперовим, написаним солов’їною. Але не думайте, що я не читаю англійською взагалі! Читаю В основному це методична література, чи ті книжки та коротенькі оповідання, які задаю своїм студентам. І саме студенти підштовхнули мене на написання цією статті питаннями «А що мені почитати?» і «А де можна скачати?».

Першу частину статті я присвячую студентам молодших рівнів (Beginner – Low Intermediate). Не варто починати Шекспіра чи Джейн Остін в оригіналі. Почніть з адаптованих книжок, які можна підібрати собі за рівнем. Знайти їх можна у наступних місцях:

English e-Reader

Цей сайт - справжня знахідка для всіх, хто тільки починає читати англійською і шукає адаптовану літературу. Всі книжки розбиті по рівням від Starter (A1) до Advanced (C2). Також можна шукати книжки за жанрами або тегами. Ви можете читати книгу онлайн на сайті або завантажити у зручному форматі. До кожної книги також іде підбірка схожих книжок, які вам можуть сподобатись.

Digilibraries.com

На цьому сайті, окрім художньої літератури, є багато тематичних розділів, типу: Law, History, Cooking, Gardening, etc.

Система пошуку доволі зручна і швидко знайде бажану книгу (за умови існування її на сайті). 

Книжки на сайті представленні в трьох форматах – epub, pdf, mobi. Реєстрація для завантаження не потрібна.

BookBud 

На цьому сайті ви знайдете будь-який жанр, який вас цікавить. Для реєстрації ви проходите коротке опитування і сайт одразу пропонує варіанти, які можуть вам сподобатися. Деякі книги можна завантажити безкоштовно, інші можна придбати зі знижками за досить прийнятну ціну (в діапазоні від 1 до 4 доларів). 

ManyBooks

Це безкоштовний ресурс для завантаження книг у будь-якому форматі. На сайті є зручний пошук за жанрами та навіть за рейтингом книжок. 

ClassicBookshelf

Шанувальникам класики цей ресурс буде до смаку. Тут є все від Марка Твена до Джейн Остін. Для того, щоб знайти необхідну книжку, треба просто ввести назву чи автора у графі пошуку. Суттєвий недолік – книжки не можна завантажувати, а лише читати онлайн. 

OpenLibrary

На цьому сайті є розділи типу Sci-Fi, Fantasy, Art, Romance, etc. Зручна система пошуку. Кожної книжки є кілька екземплярів (різні видання), які можна скачати у найрізноманітніших форматах.

BookRix

Обираєте мову, обираєте жанр і список книг перед вами. Тут є і класичні твори і твори початківців, які виставляють свої книжки на осуд. Доступні формати – mobi чи epub.

DailyLit

Для комфортного перебування на цьому сайті ви робите наступне:

  1. реєструєтесь 
  2. обирайте книгу
  3. оформлюєте підписку на неї і вирішуєте як часто і по скільки сторінок день ви хочете читати.

І все! Уривки книги будуть приходити вам на пошту! Дуже зручно для тих, хто не може себе організувати самостійно. Нажаль, скачати цілу книгу з сайту не можна. 

А для того щоб не забувати про свої досягнення і 31-го грудня дізнатися скільки ж книжок англійською за рік ви прочитали, рекомендую відвідати GoodReads. На цьому сайті дуже легко та зручно вести облік прочитаних книжок, слідкувати за новинками та дивитись, що читають ваші друзі. 

І ось кілька порад особисто від мене:

  • Читайте книжку відповідно до вашого рівня;
  • Не засмучуйтесь, якщо побачите багато незнайомих слів. Кожне незнайоме слово поповнює ваш словниковий запас;
  • Зробіть ваше читання систематичним. Хоча б по 2-3 сторіночки в день, але це перетвориться на гарну звичку;
  • Насолоджуйтесь процесом! 

Бажаю вам гарного настрою та цікавих книжок! 

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
10 каналів та ботів у Telegram для вивчення англійської мови
Сьогодні ми використовуємо гаджети будь-де і будь-коли для спілкування, знайомств, роботи та навчання. Однак нещодавно я зрозуміла, що витрачаю багато часу на безцільне та безкорисне використання свого смартфона і замислилася, як я можу це змінити. Задавшись цим питанням, я знайшла Телеграм-канали для…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Hot Topic Lesson. B2-C2
В англійській мові вкрай важливо постійно поповнювати словниковий запас слів та вміти розмовляти на різні теми. Саме тому у новому уроці на базі інтерактивного підручника Notes пропонуємо вам розглянути Hot Topic "Tramp vs NATO" та вивчити нові слова, щоб вміти дискутувати —…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.