Grammar, Listening, Reading, Speaking, Writing, Vocabulary. 10.09.2018

8 безкоштовних осінніх онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)

Автор: Анастасія Брандт

Що ще робити восени, як не вчитися, починати нові проекти та знаходити нові хобі. Адже за вікном стає все прохолодніше, а сидіти вдома під ковдрою і дивитися серіали – це круто, але якось не дуже продуктивно. Звичайно, найкраще, що можна зробити восени, це піти на новий курс вивчення англійської в Green Forest, який стартує 12 вересня. Але далеко не у всіх є на це вільний час, кошти й можливості. А ось для того, щоб почати один з безкоштовних курсів з моєї нової осінньої добірки, вам потрібні всього 3 речі: підключення до інтернету, трохи мотивації та організованості. Далі все просто, вибираєте один з курсів для вашого рівня, переходите за посиланням, реєструєтеся і починаєте покращувати свою англійську так само сидячи на дивані під ковдрою. Але продуктивність зростає ;)  

English for the Workplace by British Council
Сайт: www.futurelearn.com
Що можна покращити: Listening, Speaking, Writing
Необхідний рівень англійської: Pre-Intermediate або вище
Початок курсу:  будь-коли
Тривалість курсу: 4 тижні
Цей курс для тих, хто хоче поліпшити свою англійську саме в розрізі працевлаштування. Кожен тиждень курсу присвячений окремій темі. Ви будете дивитися відео і слухати аудіо про те, як люди шукають роботу, подають резюме, готуються до співбесіди, проводять співбесіди, потрапляють на нове робоче місце і починають спілкування з колегами. Ви отримаєте необхідний набір functional language для реальних робочих ситуацій. А щоб отримати максимальну користь від курсу, будьте готові спілкуватися з іншими учасниками курсу онлайн і ділитися своїм досвідом.

 

Upper-Intermediate English: Modern Life by UPValenciaX 
Сайт: www.edx.org
Що можна покращити: Reading, Grammar, Listening, Speaking
Необхідний рівень англійської: Intermediate або вище
Початок курсу: 16 жовтня
Тривалість курсу: 4 тижні
Курс спрямований на підвищення вашого рівня англійської в цілому. Використовуючи актуальні теми, курс покликаний поліпшити всі ваші навички: reading, grammar, listening, speaking, writing. Після завершення курсу ви зможете: писати формальні та неформальні листи, уживати слова в різних часах, в контексті вивчити нові слова і граматичні теми, перефразувати речення, підготуватися до співбесіди на роботу. 

 

Upper-Intermediate English: Business by UPValenciaX 
Сайт: www.edx.org
Що можна покращити: Reading, Grammar, Listening, Speaking 
Необхідний рівень англійської: Intermediate або вище
Початок курсу: 11 вересня
Тривалість курсу: 4 тижні
Ще один курс для рівня Intermediate, який допоможе поглибити свої знання, на цей раз у контексті бізнесу. На курсі ви розглянете такі теми англійською: успішні бізнес-моделі, менеджмент ризиків, індустріальний дизайн і радіомовлення. Курс складається з відеоуроків, завдань на читання, граматичних пояснень та вправ, завдань на аудіювання та практику мовлення. 

 

Present Simple and Continuous 
Сайт: alison.com
Що можна покращити: Grammar, Writing, Speaking
Необхідний рівень англійської: Elementary або вище
Початок курсу: будь-коли
Тривалість курсу: 1-2 години
Тут усе просто – це курс для початківців із граматики. В курсі ви розглянете часи, з яких часто починають вивчення англійської граматики: Present Simple і Present Continuous. Ви навчитеся розрізняти ці часи, вивчите правила вживання і форми дієслів для них. Після завершення курсу ви зможете описувати речі навколо вас і заводити прості розмови, використовуючи ці часи. 

 

Introduction to Business and Travel English Language Skills 
Сайт: alison.com
Що можна покращити: Speaking, Writing
Необхідний рівень англійської: Pre-Intermediate або вище
Початок курсу: будь-коли
Тривалість курсу: 1-2 години
А цей курс поєднує в собі дві дуже цікаві та важливі теми, які зацікавлять більшість студентів: бізнес і подорожі. Цей курс спрямований на вивчення необхідної лексики і практики застосування її в відповідних ситуаціях. Ви будете слухати діалоги про те, як правильно налаштувати бізнес-контакти, ставити запитання і відповідати на них на співбесіді, вчитися спілкуватися з колегами по телефону. Крім цього, ви також навчитеся замовляти номер у готелі, столик у ресторані та користуватися різними видами транспорту. 

Зверніть увагу, що крім цих двох коротких курсів, на сайті alison.com можна знайти безліч інших тематичних курсів англійською мовою тривалістю від 2 до 15 годин. Просто введіть в рядку пошуку слово English і вибирайте курс, який вас зацікавить. Всі курси на сайті безкоштовні, також у них є додаток, з яким займатися ще зручніше. 


English for Media Literacy by University of Pennsylvania 
Сайт: www.coursera.org
Що можна покращити: Reading, Listening, Writing
Необхідний рівень англійської: Intermdiate або вище
Початок курсу: 10 вересня
Тривалість курсу: 5 тижнів
Дуже цікавий курс про медіаграмотність, який було б корисно пройти кожному. Звичайно, він посилається на американські ЗМІ, а не на українські, але основні принципи універсальні. В курсі ви розглянете такі медіа: газети, журнали, телебачення і соціальні мережі. Курс допоможе зрозуміти, наскільки велику роль відіграють ці ресурси в нашому житті, а також наповнити ваш словниковий запас необхідною лексикою для аналізу того, що ви читаєте і дивитеся. У першому юніті ви зможете протестувати свою медіаграмотність, а другий юніт допоможе вам навчитися відрізняти факти від думок, які поширюють ЗМІ. Третій юніт допоможе розібратися, чим відрізняються соціальні мережі від традиційних видів мас-медіа, а четвертий розгляне освітлення гендеру та особистості в медіа. На п'ятому юніті вам потрібно буде показати, як виросла ваша медіаграмотність, за допомогою власного проекту в соціальних мережах.

 

English for Academic Study by Coventry University  
Сайт: www.futurelearn.com
Що можна покращити: Writing, Reading, Pronunciation
Необхідний рівень англійської: Upper-Intermdiate або вище
Початок курсу: 10 вересня
Тривалість курсу: 2 тижні
Цей загальноосвітній курс зацікавить всіх, хто планує навчатися в британському університеті. Тобто там, де навчання буде проводитися тільки англійською мовою. Під час курсу ви навчитеся користуватися словником, щоб розширювати свій академічний лексикон, розуміти, записувати і створювати свої власні визначення для термінів, аналізувати слова і словосполучення, а також зможете створити базову діаграму з фонетики для вдосконалення своєї вимови.

 

English Literature & Composition – Part 1: Stories by University of California, Berkeley 
Сайт: www.edx.org
Необхідний рівень англійської: Upper-Intermdiate або вище
Початок курсу: 16 жовтня
Тривалість курсу: 7 тижнів
Якщо ви закохані в книги і літературу, тоді цей курс для вас. Після його закінчення ви навчитеся розуміти прочитане на більш глибокому рівні і висловлювати свої думки про літературні твори чіткіше. Незважаючи на те, що під час курсу вам доведеться багато читати і писати, ви зможете суттєво збільшити словниковий запас. Курс базується на популярних фантастичних і готичних літературних творах. 

Хочу нагадати, що прослуховування всіх вищезазначених курсів безкоштовне. Але якщо ви хочете отримати сертифікат або диплом після закінчення курсу, його потрібно буде оплатити.

Впевнена, що на осінь цих 8 курсів вам точно вистачить. Ви можете продумати розклад так, щоб за сезон пройти цілих два курси або проходити кілька паралельно. Не втрачайте часу цієї осені й таки почніть вчити англійську!

Вам також може сподобатися:
Grammar
Безкоштовний відеоурок англійської мови з викладачем: Used to vs Past Simple
Як думаєте, який варіант правильний: I (used to spend OR spent) time at home watching TV. But last year, I finally started travelling. Щоб ви добре розбиралися в темі "Used to vs. Past Simple",  старша викладачка Green Forest Оля Янкова пояснить для вас всі нюанси і різницю між цими…
Grammar
Passive voice and active voice (пасивний та активний стан) – таблиця відмінностей та правила вживання
Passive voice (пасивний стан) часто насторожує студентів при вивченні англійської мови. Але слід відмітити, що з використанням passive voice мовлення виглядає більш потужно та виразно, тому, гадаємо, його варто знати та використовувати. В цій статті ми розглянемо головні аспекти вживання passive voice,…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.