Speaking, Fun, Vocabulary. 28.11.2016

7 настільних ігор для поліпшення англійської

Автор: Ксюша Муравська

З моменту написання попередньої статті минув рік. І за цей час на моїх полицях з’явилося ще більше коробочок з яскравими картками та кубиками. А ще разом із колегою я почала проводити Board games Club для студентів Green Forest. А отже я знаю про настільні ігри ще більше і готова розповісти, за допомогою яких ігор можна покращити свою англійську.

 

Назва гри: 5 second rule

Кількість гравців: 2+

Для яких рівнів підходить: від Pre-Intermediate і вище

Правила: На перший погляд назвати 3 червоних фрукта це дуже легко. А тепер уявіть, що ви маєте зробити це за 5 секунд та ще й англійською. Стає цікавіше, чи не так? Гра містить набір карток, кожна з яких починається словами Name three. Ведучий зачитує завдання і  запускає таймер, який міститься у наборі. Якщо гравець впорався із завданням, то він (чи його команда) отримує один бал. На початку гри учасники мусять домовитись про кількість зіграних раундів. Хто набрав найбільшу кількість балів, той і переможець.  

Подивіться як грає у 5 second rule неперевершена Софія Вергара.

Що можна покращити: Збільшуємо словниковий запас. От витягнули ви картку «Name three breeds of dogs» і за 5 секунд пригадали лише слово pug (мопс). Звичайно ж ви не отримали балів за таку відповідь. Але ж тепер ви заради цікавості спитаєте у Google назви інших порід англійською і обов’язково занотуєте нові слова в словничок.

 

Назва гри:  apples to apples

Кількість гравців: 4-10

Для яких рівнів підходить: від Intermediate і вище

Правила: Всі картки в наборі поділяються на червоні та зелені. Кожен гравець отримує сім червоних карток. На кожній такій картці написаний якийсь іменник чи ім’я людини або ж якесь поняття. (Наприклад: rainbows, the 1980s, John Lennon, etc.). Для початку гри перший ведучий (обирається довільним шляхом) перегортає першу зелену картку з колоди і зачитує прийменник, який на ній написаний.. Всі інші гравці мають вибрати зі своїх червоних краток одну, яка найкраще комбінується із прийменником на зеленій картці. Ведучий перемішує картки, зачитує отримані комбінації та вибирає найкращу, на його погляд, комбінацію. Гравець, чия картка зіграла, отримує зелену картку в нагороду. Всі гравці, окрім ведучого, добирають по червоній картці (їх завжди має бути 7). Наступний ведучий (наступна людина за годинниковою стрілкою) витягує зелену картку і починається новий раунд. Виграє той, хто набере найбільшу кількість зелених карток.

Що можна покращити: Якщо ви вважаєте, що знаєте недостатньо прикметників, то для вас гра буде ідеальною. На кожній картці з прикметниками є основне слово і ряд синонімів до нього. Тепер ви будете знати, яке слово можна використати замість nice чи scary.

Де купити: Краще всього шукати на eBay чи Amazon. 

 

Назва гри:  The Big Bang Theory: Party game

Кількість гравців: 3-7

Для яких рівнів підходить: від Upper-Intermediate і вище

Правила: Фанати цієї четвірки фізиків будуть в захваті від цієї гри. Принцип гри схожий на попередню гру. Є червоні картки з якоюсь умовою, та сині картки з фразами. Гравці мають викласти синю картку, яка більше за все підходить до умови на червоній картці. Як і в apples to apples ведучий має обрати найкращу комбінацію.

Що можна покращити: Ви знаєте що таке fart, lovey dovey, slumber party? Ні? Тоді час озброїтися словником та приступати до гри, адже в ній буде ще багацько подібних словечок, якими можна поповнити запас сленгу англійською.

Де купити: https://goo.gl/0d30mJ 

 

Назва гри: Spyfall 

Кількість гравців3-8

Для яких рівнів підходить: від Elementary до Advanced

Правила: Коробка містить 30 сетів по 8 карток. На семи з яких зображена якась локація (Наприклад: школа, полярна станція, цирк), а на восьмій картці зображений шпигун. Кожен гравець отримує картку. Тобто в одного з гравців буде картка шпигуна, а у всіх інших картка однакової локації. Задача шпигуна – здогадатися на якій локації перебувають інші гравці. Задача інших – знайти шпигуна. Той, хто починає гру, адресує питання пов’язане з локацією комусь іншому. Питання можуть бути такими:

  • Do you come here often?
  • Would you bring your family here?
  • Do you like coming here?
  • Would you recommend this place to a friend?
  • Can kids go there? 
  • Do you have to pay to enter this place?

Якщо ви шпигун, то відповіді інших гравців допоможуть вам визначити їх локацію. Якщо локація вам відома, то по неправильним відповідям ви зможете дізнатись хто шпигун. Раунд закінчується після 8-ми хвилин, або коли були вгадані шпигун, чи локація.

Що можна покращити: Гра базується на питаннях, тому це ідеальний варіант для відпрацювання різних типів питань. 

Де купити: https://goo.gl/sMq0Dz

 

Назва гри: Time line 

Кількість гравців: 3-8

Для яких рівнів підходить: від Pre-Intermediate і вище

Правила: А чи знаєте ви, коли Lady Gaga випустила пісню Bad Romance? А може вам відомо, коли була винайдена лампочка? Ця гра буде перевіряти ваші знання у різних сферах. 

На кожній картці зображена якась подія, а на зворотній стороні ще є дата, коли ця подія відбулася. По черзі гравці викладають свої події у ряд.  Правильність послідовності подій перевіряється за допомогою дати на зворотному боці. Якщо картка вписалася у послідовність, то гравець її позбувається, якщо ні – необхідно взяти штрафну картку. 

Що можна покращити: Past Simple vs Past Perfect, бо під час ваших роздумів ви будете казати щось типу:

  • I think Lady Gaga sang Band Romance after the film Saw had been released.  
  • I’m sure that the light bulb had been invented before Apple invented iPhone. 

Де купити: https://goo.gl/xU1I9a 

 

Назва гри: The Little Prince: Make me a planet

Кількість гравців: 2-5

Для яких рівнів підходить: від Pre-Intermediate і вище

Правила: Кожен з гравців має скласти планету та отримати за цю планету найбільшу кількість балів. Кожна планета складається з 4-х карток з персонажами, які дають бали за певні items на планеті та з 12 карток на яких зображені тварини, ліхтарі, вулкани, баобаби, зірки і т.д. Наприклад, якщо один з ваших персонажів ліхтарник, то ви отримаєте по 1-му балу за кожен ліхтар на вашій планеті. Якщо ви обрали мисливця, то отримаєте по 3 бали за кожну тваринку на вашій планеті. 

Що можна покращити: 1st Conditional. 

  • If I choose a hunter, I’ll get 18 point, because now I have six animals.
  • If I leave a card with a baobab to Kate, she’ll get the third baobab and will lose lots of points.

Де купити: https://goo.gl/dFisWA 

 

Назва гри: Munchkin

Кількість гравців: 3-6

Для яких рівнів підходить: від Pre-Intermediate і вище

Правила: Правил у цій грі багато! Тому коли ви лише починаєте грати, треба набратися терпіння і не хвилювались, якщо вам на початку нічого не зрозуміло. Найкращий варіант – грати з кимось, хто вже знайомий з Munchkin. Але якщо коротко, то у кожного з гравців є персонаж, якого треба прокачати до 10-го рівня. У кожного персонажа є клас, раса, зброя. Отримати рівень можна вбивши монстра. Гравці можуть допомагати одне одному, звичайно ж за якусь винагороду. Чи навпаки, заважати іншим у бою з монстрами, або насилати на них прокляття. 

Є класична версія гри, але існує безліч інших варіантів

Що можна покращити: Коли вам важко вбити монстра самостійно, або ж ви хочете, щоб інший гравець не накладав на вас прокляття, у нагоді стануть слова із теми negotiations.

  • If possible, I’d like to…
  • I’ll… if necessary.
  • I understand what you’re saying, but…
  • We could compromise on…
  • I could offer… in return.

Пам’ятайте, що вас влаштує win-win situation.

Де купити: https://goo.gl/yWiwoB 

 

В ідеалі версія гри має бути англомовною. Та ви завжди можете використовувати і україномовні чи російськомовні версії,  але грати (розмовляти, обговорювати все) англійською. 

Winter is coming! А настільні ігри це дійсно класний спосіб проведення холодних зимніх вечорів. 

Play, speak English, enjoy, have fun!

Вам також може сподобатися:
Speaking
Відео: 10 лайфхаків для набуття британського акценту в англійській мові
Якщо ви не шукаєте легких шляхів, тобто обрали для себе аристократичну British English, тоді ловіть нове відео "10 лайфхаків для набуття британського акценту" від викладача Green Forest, яке значно полегшить вам життя  — https://bit.ly/3wIxJab. У ньому Назар Задорожний ділиться…
Video
Відео: 10 підступних питань на співбесіді англійською мовою та відповідей на них
"Де ви бачите себе через 5 років?", "Яким десертом ви хотіли б бути?" — ці та інші tricky questions можуть трапитися на співбесіді з кожним. І щоб ви знали, як відповісти на них in English так, аби отримати бажану роботу, ми у Green Forest підготували для вас нове відео "10…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.