Grammar, Listening, Reading, Vocabulary, Writing. 23.05.2017

6 безкоштовних літніх онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)

Автор: Вікторія Інзіна

Літо – саме час закохатись! Але якщо ви ще не знайшли гідний уваги об’єкт, пропоную віддати своє серце онлайн-навчанню. Весінньо-літні курси не тільки розважать вас та покращать рівень володіння англійської, вони, до того ж, абсолютно безкоштовні. Нагадую, що вам знадобиться персональний комп’ютер із доступом в Інтернет та від 2 до 18 годин вашого часу на тиждень. І ще трішечки ентузіазму. 


 

1) A Beginner's Guide to Writing in English for University Study from University of Reading
Що можна покращити: Writing, Vocabulary, Grammar 
Сайт: www.futurelearn.com/courses/english-for-study
Необхідний рівень англійської: Intermediate, Upper-Intermediate, Advanced
Початок курсу: 1 травня (приєднатись до курсу можна на будь якому етапі) 
Тривалість: 5 тижнів 

Цей курс стане у нагоді тим, хто збирається навчатись за кордоном, адже розвиває саме науковий стиль писемності. Вас навчать усім необхідним основам від генерації та організації ідей до написання повноцінного есе. Зверніть увагу, згідно останніх змін щодо роботи сайту futurelearn.com, ви матимете вільний доступ до всіх матеріалів лише під час самого курсу та два тижні після його закінчення. Проте, є і гарні новини: проходити курс можна у будь-якому темпі, жодних додаткових дедлайнів. Ви можете робити завдання поступово або проходити за один тиждень усі завдання курсу.  

 

2) TOEFL® Test Preparation: The Insider’s Guide from Educational Testing Service
Що можна покращити: Reading, Writing, Speaking, Listening
Сайт: www.edx.org/course/toeflr-test-preparation
Необхідний рівень англійської: Intermediate, Upper-Intermediate, Advanced 
Початок курсу: 3 травня (можна приєднатись пізніше) 
Тривалість: 6 тижнів

Минулого разу я пропонувала онлайн-курс підготовки до міжнародного екзамену IELTS, цього ж разу згадаємо про його американського брата – TOEFL. Цей курс створений експертами, що створюють та оцінюють TOEFL, тобто інформація йде «із перших рук». Інструктори обіцяють покращити загальний рівень вашої англійської, надати корисні поради щодо кожної з частин тесту та нададуть різні додаткові матеріали для підготовки. Якщо ви плануєте працювати чи навчатись за кордоном чи хочете перевірити свій прогрес у вивченні англійської – тоді TOEFL саме для вас.  

 

3) 1st English Course/2nd English Course from USAlearns
Що можна покращити: Speaking, Grammar, Vocabulary

Сайт: www.usalearns.org/how-to-study-english-courses 
Необхідний рівень англійської: Elementary, Pre-Intermediate 
Початок курсу: будь-коли
Тривалість: 40 годин 

Сподіваюсь, що новачки у світі вивчення англійської зможуть оцінити переваги цих курсів. Увага, перейти до навчання можна лише після ненав’язливої реєстрації на сайті. Далі, залежно від вашого рівня ви обираєте курс номер 1 для початківців чи номер 2, якщо ви вже встигли засвоїти елементарні слова та граматику.  Курс нараховує в собі від п’яти до двадцяти розділів на різноманітні повсякденні теми: від простого привітання до тем освіти, економіки та культури. Усі заняття досить інтерактивні, що допоможе вам самостійно засвоювати матеріал. 

 

4) Grammar course from Khan Academy
Що можна покращити: Grammar, Vocabulary 

Сайт: www.khanacademy.org/humanities/grammar
Необхідний рівень англійської: Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate 
Початок курсу: будь-коли 
Тривалість: 5-10 тижнів (залежно від вашого темпу) 

Усім фанатам граматики присвячується. Настав час розставити усі крапки над «і» та раз і назавжди розібратись у частинах мови. Адже майже всі ми іноді ми плутаємось у них. Яка різниця між noun та pronoun? Що таке modifier? Де поставити кому? Відповіді на всі ці питання та ще багато корисного та цікавого у граматичному курсі від Khan Academy. Слід відмітити, що це не просто сухий теоретичний курс, він сповнений прикладами та завданнями, що змусять вас думати та аналізувати. Ви також знайдете багато відео матеріалів із поясненнями та таблицями, усі англійською мовою та у супроводі субтитрів. 

 

5) Improve your English from Georgia Tech Language Institute

Що можна покращити: Speaking, Writing

Сайт: www.coursera.org/specializations/improve-english
Необхідний рівень англійської: Intermediate, Upper-Intermediate
Початок курсу: 8 квітня
Тривалість: 6 тижнів

Звучить багатообіцяюче, чи не так? Цей курс спрямований на ділову англійську, складається із чотирьох окремих частин та обіцяє навчити вас писати офіційні листи, вести ділові переговори, робити презентацію англійською та інше. В цілому, курс допоможе вам стати більш конкурентоспроможним, якщо у своїй професійній діяльності вам тим чи іншим чином потрібна англійська. Проте, змушена попередити, що сайт coursera дещо змінив свою політику щодо користувачів і тепер ви зможете насолодитися безкоштовним навчанням лише тиждень, а потім доведеться прийняти рішення – чи вартий цей курс ваших реальних грошей, а не тільки часу. Але, як то кажуть, «спроба – не тортури». 

 

6) Introduction to Conversational English from Alison 
Сайт: alison.com/course/Introduction-to-Conversational-English 
Що можна покращити: Speaking, Grammar
Необхідний рівень англійської: Starter, Elementary
Початок курсу: будь-коли
Тривалість курсу: 2 години

Цей короткий курс стане приємним знайомством із сайтом Alison, який пропонує багато цікавих онлайн занять із психології, програмування, математики, і, звісно, англійської мови. Одна із найпоширеніших проблем серед студентів, що вивчають мову – це, так званий, мовний бар’єр, який не дозволяє почати говорити іноземною та стає причиною невпевненості у своїх здібностях. Щоб уникнути цієї проблеми, даний курс обіцяє навчити вас розпочинати розмову та розповідати трохи про себе. Ви також повторите основні граматичні поняття, такі як частини мови та види питань в англійській,  і навіть англійський алфавіт. 

Навчатись вдома дійсно дуже зручно, адже це можна зробити в будь-який зручний для вас час. Деякі курси навіть пропонують постійну підтримку від професійних вчителів та інструкторів протягом всього курсу, яким ви можете задати свої питання. Навіть ті курси, що проходять «ізольовано» та потребують вашої повної самостійності – дійсно цікаві та корисні, ви навіть не помітите як сплине час. Новачкам у світі онлайн освіти, нагадую, що якщо ви хочете отримати офіційний сертифікат, щоб зробити його частиною вашого резюме або похвалитись друзям, за нього потрібно буде заплатити. Вже по традиції, бажаю наснаги до навчання та задоволення від процесу. Пам’ятайте, знання – це сила. 

Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Умовні речення в англійській мові на прикладі мемів | Conditionals 0, 1, 2, 3, Mixed
Розібратися зі всіма типами Conditionals в англійській на прикладі мемів за одне відео? Пфф, а чому б і ні! Все це реально, і доведе це Настя Сеніва у новому відео від Green Forest — https://bit.ly/3Jl3BF9. У ньому за допомогою мемів ми дали найпростіші пояснення та приклади усіх типів умовних…
Grammar
Past Continuous – правила застосування та приклади побудови речень у минулому тривалому часі
Past Continuous – минулий тривалий час, що вказує на певну дію в минулому впродовж певного періоду. Цей час є широковживаним в англійській мові, тому ніяк не можна пропустити вивчення цієї теми. У цій статті ми поглянемо на правила Past Continuous, а також порівняємо минулий тривалий час з іншими…
Grammar
Безкоштовний відеоурок англійської мови з викладачем: Used to vs Past Simple
Як думаєте, який варіант правильний: I (used to spend OR spent) time at home watching TV. But last year, I finally started travelling. Щоб ви добре розбиралися в темі "Used to vs. Past Simple",  старша викладачка Green Forest Оля Янкова пояснить для вас всі нюанси і різницю між цими…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.