Speaking. 21.06.2010

10 способів вільно заговорити англійською!

Автор: Альона Горбатко
Коли Ви вивчаєте мову, то навчаєтесь чотирьом основним навичкам: читанню, письму, сприйняттю на слух та говорінню. Говоріння – найважливіша навичка. Високий рівень розмовної англійської – це величезний плюс до вашого резюме і Ваш ключ до неймовірних можливостей і вражень.  Однак разом з тим говоріння – найскладніша навичка (звісно, якщо мова йде про правильну літературну вимову, а не абищо), оскільки потребує обширного словникового запасу, знання граматичних правил, правильної вимови, а також високого темпу мовлення, тобто акумуляції широкого спектру знань. Тому не засмучуйтесь, якщо інколи відчуваєте себе, наче той собака: «все розумію, а сказати не можу». Краще дотримуйтесь нижче наведених порад і покращуйте свою розмовну англійську!


#1 Пишіть англійською! Заведіть щоденник або блог (сайт Грін Форесту надає Вам для цього чудову можливість!). Письмо допомагає у відпрацюванні мовлення і розвитку пам’яті, ажде коли Ви пишите, то Ви організовуєте думки, плануєте, узагальнюєте і врешті-решт висловлюєте те, про що хотіли сказати.

#2 Читайте вголос англійською! Знайдіть щось, що Вам цікаво читати (бажано, щоб там було багато діалогу) і читайте вголос щодня хоч б  по 20-30 хвилин. Це допоможе Вам вдосконалити сприйняття, вимову і усвідомлення прочитаного. Але перед тим, як читати вголос, впевнитесь, що Вам знайомі слова і конструкції в тексті. Для цього рекомендується його продивитись, перекласти незнайомі слова і лише потім приступати до читання вголос. Ще краще, коли до Вашого тексту є диск із записом, аби Ви ще мали зразок читання.

#3 Запишіть себе на диктофон! Наприклад, коли читаєте вголос. Це дозволить почути себе зі сторони і оцінити, чи дійсно Ви говорите зрозумілою англійською.


#4 Співайте англійською! На заняттях з викладачем, самі до себе в душі чи метро, з друзями в караоке-барі. Пісні сприяють запам’ятовуванню лексики, граматичних конструкцій, а також допомагають виробити вимову і ритм. Знов-таки: перш ніж співати, важливо розібрати пісню, аби Ви розуміли, що співаєте. І співайте улюблені пісні – це найефективніший спосіб їх завчити і запам’ятати.

#5 Вчить нові слова щодня! Чим більший у вас словниковий запас, ти ефективніше спілкування. Можете підписатися на таку цікаву розсилку як Wordsmith, з якої щодня надходитиме лист зі словом дня – його вимовою, етимологією і значенням. Або користуватися лексичними мінімумами, які Вам пропонує Грін Форест. 

#6 Думайте англійською! Про перше, що спаде на думку! Коли їдете в громадському транспорті на навчання або роботу, коли п’єте каву під час брейку, коли повертаєтесь додому, коли готуєте – навіть кілька хвилин роздумів англійською на день допоможуть Вам подолати мовний бар’єр. 

#7 Спілкуйтеся з носіями мови! Тим паче, що сучасні технології пропонують масу можливостей для цього. Заведіть англомовного друга – на фейсбуці, в скапі, в житті, будь-де! Запрошуйте спікерів школи англійської мови Грін Форест на кавачай, пікніки або прогулянки. Спілкування з носіями мови допомагає швидко подолати мовний бар’єр, краще зрозуміти культуру іншої країни і риси характеру її жителів.

#8 На продовження попереднього пункту - відвідайте англомовну країну! Ніщо так не мотивує почати розмовляти, як перебування в мовному середовищі! Як це зробити - читайте в статті 10 реальних способів побувати за кордоном.

#9 Не поспішайте! Якщо Ви вважаєте, що швидкість Вашої вимови компенсує її неграмотність і неправильність, то Ви помиляєтесь. Краще пригальмуйте, аби у вас було трохи часу на роздуми, і Ви побачите, як одразу помилок стане менше і розуміти Вас стануть краще. А для цього приходьте до нас на курси англійської, ми чекаємо своїх студентів.

#10 Не соромтеся зробити помилку! Зазвичай, саме страх сказати щось не так і бути незрозумілим або виглядати смішним заважає нам говорити англійською. Мовчання, звичайно, золото, але не всі вміють читати думки. Візьміть себе в руки, розслабтеся і… говоріть! Пам’ятайте, що на помилках вчаться. Ну а якщо зовсім не виходить розслабитися, то зверніться до старого перевіреного способу – хильніть 50 грам чогось "міцненького" – язик розв’яжеться аж бігом :)

 

І не пропускайте заняття зі спікінгу в Грін Форесті!
Вам також може сподобатися:
Speaking
Відео: 10 лайфхаків для набуття британського акценту в англійській мові
Якщо ви не шукаєте легких шляхів, тобто обрали для себе аристократичну British English, тоді ловіть нове відео "10 лайфхаків для набуття британського акценту" від викладача Green Forest, яке значно полегшить вам життя  — https://bit.ly/3wIxJab. У ньому Назар Задорожний ділиться…
Video
Відео: 10 підступних питань на співбесіді англійською мовою та відповідей на них
"Де ви бачите себе через 5 років?", "Яким десертом ви хотіли б бути?" — ці та інші tricky questions можуть трапитися на співбесіді з кожним. І щоб ви знали, як відповісти на них in English так, аби отримати бажану роботу, ми у Green Forest підготували для вас нове відео "10…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.