Fun, Reviews, Listening. 01.05.2013

10 нових ситкомів, які варто подивитися англійською. Частина 2

Автор: Альона Горбатко
Продовжуючи тему про ситкоми, представляємо вам ще одну добірку з 10 нових комедійних серіалів, які можуть допомогти вам у вивченні англійської мови. Основні аргументи «за»: зручний хронометраж для перегляду (в середньому, 20 хвилин), жива розмовна мова, словниковий запас залежно від теми серіалу, а також гумор, який дозволяє переоцінити певні речі в нашому житті.


Приємного перегляду! Тільки надто не захоплюйтеся, щоб не перетворитися на TV junkie.

1) Parks and Recreation / Парки та Зони Відпочинку
Premiered: April 2009

Американський серіал, знятий в псевдодокументальному стилі (мокьюментарі), розповідає про життя співробітників департаменту парків і зон відпочинку міста Пауні, штат Індіана. Головна героїня серіалу – заступник начальника департаменту Леслі Ноуп. Леслі – трудоголік і переконаний патріот, любить своє місто і свою роботу, з дитинства мріє стати першою жінкою-президентом США і наполегливо працює, щоб досягти своєї мети, незважаючи на всі перепони, які їй ставить негнучка бюрократична машина.

Прекрасний серіал з чудовими жартами, персонажами і настроєм. З мови персонажів можна почерпнути як формальний словниковий запас, так і сленг.
 


2) Veep / Віце
Premiered: April 2012

Ще один серіал про жінку в політиці, тільки цього разу вищу рангом. Головна героїня Селіна Майер – колишній сенатор, яка стала віце-президентом. Як виявилося, нова посада – зовсім не така, якою її уявляла Майер, хоча багато її попереджали про це. Ще один ситком, який викриває владу чиновників.

Якщо вам цікаво, як влаштована американська політична система, але ви не бажаєте вдаватися в серйозні дискусії, то цей серіал для вас. І звичайно ж, велика кількість політичного вокабуляру і гумору допоможе поєднати приємне з корисним.
 


3) Portlandia / Портландія
Premiered: January 2011

Серіал пародіює звичаї жителів Портленда, штат Орегон, – міста з півмільйонним населенням, який в останні роки став центром американської буржуазної богеми. У гумористичних замальовках автори і головні герої серіалу – двоє постійних учасників шоу «Суботнього вечора в прямому ефірі» (Saturday Night Life) Фред АРМІС і Керрі Браунстін – висміюють веганство, айфонізацію, фемінізм, бюрократію та інші «вади» сучасного світу.

У серіалу досить специфічний гумор, який непідготовленому глядачеві буде зрозумілий не одразу. Але не поспішайте здаватися – дуже скоро ви полюбите Портленд і його дивакуватих мешканців.
 


4) Life's Too Short / Життя таке коротке
Premiered: November 2011

Є в Британії два прекрасних коміки, актори, режисери й продюсери – Рікі Джервейс і Стівен Мерчант, що подарували світові вже стали класикою серіали «Офіс» і «Масовка». Чергова їх спільна робота – ситком «Життя таке коротке», присвячений низці нелегких і безглуздих обставин з життя актора-карлика Уорвіка Девіса, зірки «Зоряних воєн», «Гаррі Поттера» та «Хронік Нарнії». У серіалі Уорвік грає самого себе, а в епізодах з'являється багато знаменитостей – Ліам Нільсон, Стінг, Джонні Депп та інші.

Ситком обіцяє лавину гострих і неполіткоректних жартів, що викривають світ шоубізу, а також пов'язаний з кіносферою вокабуляр. Ну і, звичайно ж, відносно складний для сприйняття, але чарівний британський акцент.
 


5) Derek / Дерек
Premiered: April 2012

Ще один серіал Ріккі Джервейса – цього разу про розумово відсталого хлопця на ім'я Дерек, який працює в будинку для літніх людей і в якості хобі колекціонує автографи знаменитостей. Автор і головний актор серіалу Ріккі Джервейс розбирається не тільки в шоубізі – багато хто з членів його сім'ї працює в будинках для людей похилого віку, тому в серіалі він розповідає про те, що знає.

Ситком пропонує поринути в будні соцінстітуціі і, одночасно з сарказмом на рахунок певних сторін цієї сфери, задуматися над важливими для всіх питаннями старості і самотності, а також вічні цінності, такі як сім'я і дружба.
 


6) House of Lies / Домівка брехні
Premiered: January 2012

Серіал пропонує уїдливий погляд на життя і роботу консалтингових менеджерів. Ситком заснований на книзі House of Lies: How Management Consultants Steal Your Watch and Then Tell You the Time, автором якої є колишній консалтинговий менеджер фірми Booz Allen Hamilton Мартін Кін. Головний герой, успішний і нещадний консультант Марті (в ролі якого однозначна перевага серіалу – актор Дон Чідл), який не гребує ніякими засобами, щоб отримати необхідну для його клієнтів інформацію. Також серіал розповідає про його команду, в тому числі про випускницю престижного університету, яка працює у фірмі Марті.

Серіал однозначно порадує фанатів бізнес-англійської.
 


7) Children's Hospital / Дитяча лікарня
Premiered: December 2008

З усіх ситкомів цей – єдиний, який в США виходить опівночі, а не в прайм-тайм, але тим не менш у серіалу досить високі рейтинги і велика аудиторія. «Дитяча лікарня» – ляпас усім серіалам про благородних лікарів, який стверджує, що педіатри теж люди. В одній американській дитячій лікарні працюють найбільш безграмотні, егоїстичні і ледачі лікарі в світі. У перервах між з'ясуванням стосунків вони намагаються лікувати дітей.

Крім медичної термінології і безлічі агресивних жартів, перевага серіалу – це коротка тривалість серії, в середньому 11 хвилин. Але повірте, цього більш ніж достатньо.
 


8) New Girl / Новенька
Premiered: September 2011

Серіал про взаємини між чоловіками і жінками. У центрі сюжету Джессіка, оптимістична, але нещасна в коханні вчителька початкової школи, яка після останнього розриву в'їжджає в квартиру, де вже живуть три хлопці.

Нестандартні ситуації, забавні витівки друзів, а також допомога та чуйність – це основна частина того, що несе в собі серіал. Ну і чарівна і неповторна американська актриса і співачка Зоуї Дешанель.
 


9) Go On / На старт!
Premiered: September 2012

Серіал «На старт!» розповість про нешанобливого, але чарівного спортивного коментатора, який, намагаючись впоратися зі своєю втратою, знаходить розраду в групі підтримки.

Увага всім фанатам «Друзів»: в головній ролі – Метью Перрі (єдиний і неповторний Чендлер Бінг)!
 


10) Plebs / Плебеї
Premiered: March 2013

Свіженький британський серіал про передмістя Стародавнього Риму, в якому мешкають двоє нерозлучних друзів Маркус і Стілакс і їх ледачий раб Груміо, який постійно страждає від проблем у стосунках. Маркус і Стілакс усіма силами намагаються піднятися вгору соціальними сходами, при цьому не забуваючи як слід веселитися, незважаючи на підступи нещадного боса.

Кумедний антураж, а також поєднання пишної мови (в кращих традиціях давньоримських ораторів, тільки англійською) і сучасного сленгу.


Бонус: Moone Boy / Малюк Мун
Premiered: September 2012

Майже автобіографічний ситком, придуманий зіркою «Комп'ютерників» Крісом О'Даудом. Він же грає одну з головних ролей – Шона, уявного друга 11-річного хлопчика Мартіна Муна, молодшу дитину зі звичайної ірландської сім'ї, що живе в невеликому провінційному містечку Бойл. Шон допомагає маленькому Мартіну долати життєві труднощі, з якими всі зустрічаються в дитинстві. Події у фільмі відбуваються в 1989 році, що визначає атмосферу – від нарядів до музики, а також політичної та економічної ситуації в країні.

Дуже цікаве занурення в провінційний ірландський побут, історію і культуру кінця 20 століття. І в довершення до всього, ірландський акцент і сленг.
 

 

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.