Fun, About English Language. 06.03.2018

10 міфів про вивчення англійської

Автор: Вероніка Казюк

У сучасному світі важко переоцінити значення англійської. Вся планета вже спілкується нею і рано чи пізно тобі теж доведеться. Чому ж ми так любимо відкладати важливі справи в довгий ящик? Страх, нестача мотивації, слабка сила волі чи просто лінь? В цій статті я розвінчаю популярні міфи про англійську та позбавлю тебе більшості відмовок.


Міф №1. «В мене нема таланту до мов», «Вчити мови – це не моє»
Ти вже знаєш як мінімум одну мову – свою. То чому б не спробувати вивчити ще одну? Людський мозок вчиться все життя, він не знає меж. Межі – у твоїй свідомості. Пам’ятай, що думки матеріальні і мають величезний вплив на наше життя. Правильне налаштування – вже половина успіху. Якщо переконувати себе у відсутності таланту, то звісно важко буде опанувати мову. Натомість варто концентруватись на власних успіхах і надихатись ними і надалі. Вивчив три форми неправильних дієслів – чудово! Зрозумів пасивний стан – молодець! 
 
Міф №2. «Я вже занадто старий для цього»

 

Англійська – це не політ у космос. Вивчати її можна у будь-якому віці. До того ж, вивчення мови в дорослому віці має безліч переваг – у вас є мотивація, ви швидко запам’ятовуєте матеріал і вас не лякають труднощі. Пропустив час у школі – можеш надолужити в університеті. Не зумів у студентські роки – не біда! Вивчення англійської може стати твоїм хобі  і у більш зрілому віці. А якщо в круговерті роботи, сім’ї та безлічі справ не вдалось знайти час – що ж, я вже знаю, чим ви можете зайняти себе на пенсії!


Міф №3. «У мене нема на це часу»
Відкрию секрет – у вивченні мови набагато важливіше вправлятись регулярно. Не потрібно вчитись 2 години в суботу – краще виділити на це 15 хвилин щодня. В сучасному світі є безліч ресурсів, які перетворюють навчання в суцільне задоволення і при цьому вимагають дуже мало часу – канали на youtube, мобільні додатки, флеш-картки, наш сайт та блог в соц мережах. Все це створене для тебе і чекає, коли ж в тебе з’явиться зайвих 5 хвилин.
 
Міф №4. «Я мушу пожити в англомовному середовищі»
Цей пункт дуже логічний та обґрунтований. Погоджуюсь, навчання в мовному середовищі добре впливає на результат. Але ви можете створити псевдо-мовне середовище і у рідному місті. Оточіть себе англійською – увімкніть англійський канал, подивіться фільми, послухайте музику та аудіокниги  англійською,  сходіть на зустріч розмовного клубу. А ще – озирніться. Ви будете здивовані, якщо почнете вдивлятись у вивіски та рекламні гасла, левова частка – англійською.

 

Міф №5. «Це занадто дорого»
Інтернет дає багато можливостей вивчати мову безкоштовно. Цей пункт міг бути актуальним 20 років назад, коли чи не єдиним способом було  купити підручник і знайти репетитора. Зараз – ні.
 
Міф №6. «Вивчати англійську – це нудно»
Категорично не погоджуюсь з такою думкою. Тобі просто потрібно перенести англійську на те, що ти любиш. Пояснюю. Фанатієш від Ріани – дивись інтерв’ю з нею в оригіналі, самотужки переклади улюблені пісні на українську, любиш футбол – дивись матчі чемпіонату світу на закордонних ресурсах, де коментарі англійською, захоплюєшся техніками мейк-апу – американські блогери мають чим тебе вразити. 
 
Міф №7. «Англійська взагалі не схожа на мою мову»
Як філолог скажу, що українська та англійська належать до однієї групи мов – індоєвропейської. Отже, в них спільне походження. Окрім того, глобалізація посприяла тому, що в нашій мові з’явилось багато запозичених слів з англійської. Чим більше вивчаєш мову – тим більше спільного відкриваєш. Задоволення від таких відкриттів може зрівнятись хіба що з задоволенням від морозива МакФлурі в літню спеку. Хоча ні, не може! 

Міф №8. «Мене не розумітимуть через акцент»
Англійська – це мова міжнародного спілкування. У світі існує безліч діалектів англійської. Навіть в межах однієї англомовної країни  жителям різних регіонів  притаманні певні фонетичні особливості. Звісно, ми рівняємося на стандарт – королівську британську англійську. Але в сучасному світі це питання майже втратило актуальність.
 

 

Міф №9. «Мені взагалі не потрібна англійська»
Потрібна. По-перше, подорожі. Набагато краще самому обирати екскурсії, аніж брати те, що доступне в перекладі. По-друге, наука. Не секрет, що західний світ є лідером в науці. Саме там здійснюються відкриття. Отже, щоб бути в курсі технічних новинок, англійська необхідна. По-третє, культура - музика, кінематограф тощо. Більше не доведеться чекати перекладів довгоочікуваних стрічок! Ну і взагалі – перегляд презентації нового iPhone, Євробачення, Олімпійські ігри – все стане доступним «з перших уст». 

 

Міф № 10. «Я ніколи не зможу вивчити англійську»
Головне визначити, для чого саме тобі потрібна англійська. Для спілкування з іноземцями, самостійних подорожей чи перегляду більшості фільмів достатньо буде рівня В1-В2 – тобто, середнього та вище  середнього. Отож, правильно поставлена мета – вже половина справи. Звісно, немає меж досконалості, але не забувай помічати свій прогрес та винагороджувати себе за успіхи. Ніколи не здавайся, навіть якщо ти француз. 
 

 

У всіх бувають невдачі  і ми справді можемо почуватись не в своїй тарілці. Головне – не дозволяти сумнівам надовго залишатись у нашій свідомості. Тепер, коли більшість міфів розвінчано, у тебе більше немає шансів залишатись осторонь вивчення англійської!

Вам також може сподобатися:
Video
Англійська в піснях. Imagine Dragons підтримали Україну в кліпі на пісню Crushed
Впевнені, ви вже чули про пісню Crushed by Imagine Dragons та їх кліп з історією Сашка з Миколаївської області І щоб ви точно розуміли, про що співають «дракони», та почерпнули щось нове для своєї англійської, наша викладачка Юля Кравченко зробила для вас відеорозбір цієї потужної пісні…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.