Fun, Vocabulary, Listening. 09.10.2018

Як прокачати англійську до 80 lvl за допомогою комп’ютерних ігор

Автор: Ксенія Рябуха

Вже давно стало відомо, що покращити знання англійської мови можна за допомогою фільмів, серіалів та пісень. Тай й ви самі напевно це знаєте, адже неодноразово зустрічали корисні рубрики та статті на дану тему на нашому сайті. І це не дивно, оскільки перегляд фільмів, серіалів та прослуховування пісень дає багато сучасної лексики та допомагає підтягнути розмовні навички. 

Але чи задумувались ви над тим, що, граючи в комп’ютерні ігри, також можна покращити свій рівень англійської? Ні? Тоді ця стаття саме для вас. Я навчу вас як, прокачуючи свого персонажа, прокачати англійську до 80 lvl. 

Як переконати ваших родичів, що ви вчите англійську, а не б’єте байдики?

Існує думка, що ігри – то дитяча забавка, тому, якщо дорослий грає в дитячі забавки – він витрачає свій час. Я вважаю таку думку хибною, оскільки комп’ютерні ігри тренують не тільки реакцію, навчають думати тактично та стратегічно, але й можуть стати крутим помічником у вивченні мови. Адже, кожен, хто вчить англійську хоче, аби процес вивчення був легким та захопливим, як улюблена гра. Чому б вам не просто приємно провести час, але і розширити свій словниковий запас, підтягнути знання граматики та правопису? 

Тому, якщо хтось наступного разу буде дорікати вас в тому, що ви цілими днями сидите за комп’ютером, скажіть, що вивчаєте іноземну мову та приведіть дані аргументи на користь вивчення англійської по іграх:

  1.  Ігри збільшують словниковий запас.

Нова лексика постійно присутня в діалогах персонажів. Слова легко запам’ятовуються через постійне їх повторення і вони вам реально потрібні саме тут і зараз. 

  1. Ігри покращують сприйняття мови на слух.

Мова ігрових персонажів озвучена їх носіями, тому в процесі гри ви будете звикати до голосу, акценту та вимови слів. Також сьогодні майже всі ігри мають вмонтовані субтитри, тому зрозуміти героїв стане ще легше. 

  1. Ігри допомагають у вивчені граматики.

Оскільки персонажів озвучують реальні носії мови – це означає, що говорити вони будуть реальною англійською в реальних ситуаціях, використовуючи при цьому граматику, яка потрібна у даному випадку. 

  1. Ігри різноманітні. 

Сюжет відеоігор може бути досить різноманітним: сьогодні ви берете участь у Другій світовій війні, а завтра розслідуєте вбивство відомого політика, а ще наступного дня захищаєте школу чаклунів від того чиє ім’я не можна називати. Так само мова і граматика в таких іграх буде різною: десь ви почуєте книжкову мову королів, які використовують складні граматичні конструкції та часи, а десь – неформальну мову вулиць, де ігноруються навіть базові правила. 

Яку гру обрати?

Найкориснішими для вивчення англійської мови я вважаю сюжетні ігри, де є своя унікальна історія з пропрацьованими персонажами. В таких іграх гравець в якійсь мірі визначає розвиток сюжету, а іноді від його рішень залежить не тільки кінець гри, але й життя головних персонажів. Але для того, щоб отримати омріяний хеппі енд, вам треба буде уважно слухати діалоги, читати листи, інструкції та щоденники, щоб розібратися у заплутаному сюжеті та прийняти правильне рішення.

Ось добірка моїх найулюбленіших ігор, які я б рекомендувала спробувати:

Ігри студії Telltale Games

Студія Telltale Games розробляє кінематографічні історії з правом вибору. Протягом такої гри вас буде вести сюжет, де вам доведеться приймати складні рішення, які можуть призвести як до хеппі енду, так і до тотального фіаско.

З власного досвіду раджу пограти в такі ігри даної студії:

  • The Wolf Among Us – захопливий мікс фентезі та детективу із Страшним сірим вовком у головній ролі. Цікавим є те, що тут присутні всі герої старих добрих казок, які під дією закляття можуть жити у світі людей. 

  • Game of Thrones – інтерактивна гра за мотивами відомого серіалу «Гра престолів». Якщо ви давно хотіли спробувати себе у роли «матері драконів», або власноруч позбавитися від короля Джофрі, тоді ця гра саме для вас. 
  • The Walking Dead – гра за мотивами серіалу «Ходячі мерці», де ви зможете опинитися у центрі зомбі апокаліпсису у ролі маленької дівчинки. Обіцяю під кінець гри ви будете приголомшені! 

Гра Life is Strange

Life is Strange – одна з моїй найулюбленіших, адже не так вже і багато ігор розповідають нам про звичайних людей, які живуть звичайним – хоча і не без дивностей – життям. Ви будете грати від імені студентки Макс, яка раптово помічає, що може керувати часом, змінюючи тим самим майбутнє. Особливість гри в тому, що в її основі лежать діалоги, в яких героїні (тобто гравцеві) постійно доводиться робити непростий вибір: наприклад, допомагати одним друзям, намагаючись не втратити інших. Завдяки своєму дару Макс, зробивши помилку, може повернутися в минуле і спробувати її виправити. Але скоро ви зрозумієте, що будь-яка дія може мати небажані наслідки. Від ваших рішень залежить, як саме буде розвиватися сюжет, доля деяких персонажів і кінцівка гри. 

Гра The Last of Us

Ця постапокаліптична гра студії, яка зібрала величезну кількість нагород і хвалебних відгуків від геймерів і критиків. І вона напрочуд корисна для всіх, хто вивчає англійську. Ви будете грати за контрабандиста Джоела, якому буде необхідно довести дівчинку-підклітка Еллі, яка єдина має імунітет до зомбі-вірусу, до лабораторії, аби розробити вакцину.

Озвучка виконана на найвищому рівні, тому герої звучать як справжні люди. Враховано всі нюанси живої мови: акцент (Джоел родом з Техасу, тому говорить він з помітним південним акцентом), задишка (якщо герой тільки що насилу відбився від зомбі, ви почуєте збите дихання), дикція (якщо герой говорить сам з собою, то робить це нерозбірливо). Ви будете чути реальну мову, яка дуже відрізняється від тієї, що звучить на навчальних записах. 

Гра The Witcher

Гра, як і однойменні книги, розповідають про життя Геральда із Ривії. Більшу частину часу ви проведете в боях і дослідженні світу, але гра будується навколо сильного, за мірками ігор, сюжету, заснованого на політичних інтригах і фольклорних мотивах.

Ця гра є цікавою з точки зору різноманітності англійської мови. Більшість персонажів в грі говорить з британським акцентом, однак сам Геральт звучить так, ніби він тільки що повернувся з США. У грі досить багато тексту: опису заклинань, зілля, зброї, варіанти відповідей в діалогах. Вам буде що почитати англійською! 

Отже, існує дуже багато ігор із цікавим сюжетом – оберіть ту, в яку ви вже грали самі, або ту, що вас цікавить. Але не забувайте грати вдумливо і активно: намагайтесь розібратися в сюжеті, не пропускайте ролики та перевіряйте значення незнайомих слів. Якщо вам буде складно, використовуйте субтитри. Це дозволить вам бути у курсі і одразу дізнаватися переклад незнайомих слів. Але будьте обережні, оскільки переклад не завжди дослівний і певні оригінальні фрази можуть бути перекладені неправильно. І найголовніше – одні лише ігри не дозволять вам повністю вивчити мову. Створіть баланс із традиційним навчанням та розважальним. Розглядайте ігри лише як приємний бонус для мовної практики, а не як основний метод вивчення мови. 

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.