Fun, Listening, Vocabulary. 25.04.2014

Як почати дивитись серіали англійською мовою

Автор: Анастасія Брандт

А чому саме серіали? – Запитаєте ви. А тому що саме ці короткі ,  і не дуже , фільми приковують сотні тисяч людей до своїх екранів незважаючи ні на що. Ви можете казати, що у вас не має часу, але нову серію ви ніколи не пропустите.  Їх вже дійсно можна називати короткими фільмами: їх знімають імениті режисери та сценаристи, а виконувачі головних ролей в них - найпопулярніші зірки Голівуду! 


Авжеж мова йде про англомовні серіали (американські, британські, австралійські, новозеландські) , які потрібно переглядати мовою оригіналу. Впевнена, що ви зможете підібрати щось собі до смаку, наприклад з цього чи цього списку. Та і майже кожного сезону (осінь, зима, весна) відбуваються прем’єри все нових і нових серіалів! Тож дуже важко залишитись без смачненького))


Хтось може вважати, що перегляд серіалів – це досить тупе заняття та марна трата часу. Ні! – скажу я вам, - це один із способів вивчення англійської із задоволенням! До беззаперечних «плюсів» перегляду серіалу можна віднести наступні:

  • періодичність виходу нових серій  (раз на тиждень ви будете дивитись щось англомовне);
  • використання в серіалах живої мови (навряд чи ви почуєте там застарілі вирази);
  • тривалість серій (в день вам доведеться витратити всього від 20 до 40 хв. на перегляд  1 серії);
  • можливість вивчати  лексику з конкретної тематики (юридичні, медичні, наукові  або бізнес серіали).

Але це все в принципі зрозуміло, але як же ж все таки почати дивитись ті серіали? Адже ви так звикли дивитися їх з перекладом! Нічого, це не так вже і складно. Ось перелік речей, на які потрібно обов’язково звернути  увагу, коли ви почнете використовувати серіали для вивчення англійської мови.

  • Вибір серіалу. Для початківців пропоную обрати американський серіал через більш розбірливу вимову героїв. Наприклад Friends, Desperate Houseviwes, How I Met Your Mother. Ваш перший серіал повинен мати простий сюжет, найбільше підійдуть сіткоми, тому що вони, як правило, короткі і не складні за змістом. Тим, хто вже давно може розповісти жарти Джої англійською, пропоную підібрати серіал більш  складнийй. Наприклад британський: тут завдання ускладнюється специфічними британськими висловами та незрозумілим акцентом. Також можна підібрати тематичний серіал. Наприклад ви навчаєтесь на юриста, тоді вам підійдуть Suits та Good Wife. Під час перегляду таких тематичних серіалів ви наберетесь необхідної лексики, навіть не завчаючи списки слів, та ще  подивитесь як працюють представники вашої професії закордоном.

                                                                  

  • Субтитри. Чи потрібні вони взагалі? Коли вони є, вони можуть завадити вам дивитись серіал і слухати англійський текст! Замість цього ви будете просто читати субтитри, що не дуже допоможе вам у вивченні англійської. Під час перегляду відео з субтитрами варто фокусуватись на відео, а на текст звертати увагу лише тоді, коли ви дійсно не зрозуміли щось дуже важливе! Якщо після першого перегляду вам буде здаватись, що вони тільки заважають, то вимкніть їх! У разі використання субтитрів – беріть тільки англійські.  Українські або російські підійдуть лише для рівня Beginner або Elementary.
  • Розуміння серіалу. Спочатку ви нічого не зрозумієте. Ви будете чекати, коли ж увімкнеться переклад і зазвучить мова, яку ви знаєте трошки краще ніж англійську)) На цьому етапі головне  - не вимкнути комп’ютер! Почекайте 5 – 10 хвилин і ви почнете розрізняти прості англійські слова. Далі, ви почуєте окремі  фрази, які повторюються, запишете декілька нових слів і подивитесь їх переклад/значення.  Вже після перегляду першої ж серії ви зрозумієте, що все не так страшно, що ви зрозуміли про що йшлося і що трапилося, як звати головних героїв і чим вони займаються. Друга серія буде сприйматись набагато легше, от побачите!

 

Де подивитись / завантажити серіал?
Ну перше, що спадає на думку – це наша онлайн відеотека, група вконаткті – MovieVille.  Там ви зможете знайти хоч і не дуже велику, але деяку кількість серіалів) Але в цій соц. мережі є ще одна група, вона присвячена тільки серіалам англійською мовою - vk.com/best_tv_shows.  Якщо ж ви хочете отримувати найсвіжіші серії улюблених серіалів буквально через кілька годин після їх виходу в США  або деінде, то вам на eztv.it. Хоча цей ресурс для тих, хто вміє користуватись торент – клієнтами. Ще один ресурс – це цілий розділ з англомовними серіалами на ex.ua - www.ex.ua/1276523. Він теж постійно поповнюється новими серіалами та епізодами.


А, тепер діло за вами) Обирайте і починайте! Чим швидше, тим скоріше ви побачите результат і почнете набиратися сучасних англійських слів та виразів! Ви будете вивчати англійські слова непомітно навіть для себе!  Ось що я називаю - англійська із задоволенням!)

P.S. Ще одна важлива річ - занадто не захоплюватись і пам'ятати, що це лише один з допоміжних способів вивчення іноземної мови)

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.