Green Forest Life. 02.02.2012

Я - особливий! Випуск №20

Автор: Анастасія Брандт
Анастасія Брандт


Вітаємо Вас у рубриці «Я – особливий!», де ми знайомимось ближче зі студентами Грін Форесту. Сподіваємось, що студентам так само цікаво дізнаватися про захоплення і таланти своїх одногрупників, як і викладачам про них.

У Грін Форесті загалом навчається більше 2 000 студентів (у КиєвіЛьвовіДніпрі і Харкові разом). Немає сумнівів, що абсолютно ВСІ вони особливі й талановиті. І ми з радістю розповімо про ВСІХ, але в цьому нам не обійтися без Вашої допомоги.

Аби про таланти Ваших одногрупників/студентів дізналися й інші – надішліть їхні прізвище та ім’я, офіс і групу, а також коротке пояснення, ЧИМ вони особливі, нам на імейл: [email protected] або [email protected] з позначкою "Я особливий".

Цього разу в нашій рубриці ви побачите лише одну учасницю, але вона настільки творча особистість, що розповідати про неї можна багато і довго. Вона не лише студентка Грін Форесту і просто дуже мила дівчина, вона ще й популярна художниця і починаючий ілюстратор. І звати її Марися Рудська.


Марися Рудська
м. Київ
художниця
 

Расскажи  кратко о себе: откуда ты? чем увлекаешься?
Марися: Я - Марися, живу в Києві, навчаюсь в Інституті Філології, працюю художником ілюстратором. Вивчаю англійську мову в Green Forest, люблю подорожувати і знаходити в світі щось нове.

Как  давно ты учишься и как попала в Грин Форест? Для чего учишь английский?
Марися: Якось, під час однієї закордонної мандрівки, я зрозуміла, що без англійської мови - не так весело, як могло б бути з нею. Тому разом з подругою ми взялися шукати хороші курси. Як завжди в таких справах, сарафанне радіо було найбільш переконливим і, скориставшись порадою знайомого, ми опинились в Грін Форесті в групі Олени Виноград. Ось так почалось моє знайомство з Грін Форестом. Я вже тут другий рік і цілком задоволена тим, що зі мною відбувається.
Англійська мова мені допомагає мандрувати, працювати, знайомитись з новими людьми і дивитись фільми з Девідом Атенберо на ББС.

Как давно ты начала рисовать?
Марися: Леонід Шварцман, художник-аніматор, що створив Чебурашку, якось сказав, що всі люди в дитинстві малюють, але більшість - з часом кидає це діло, а ті хто не кидає - стають різними художниками. От так і в мене, малюю з дитинства. Потім малювала однокласникам за шоколадки завдання на уроки образотворчого мистецтва. Потім почала викладати малюнки в інтернеті, а потім все це перетворилось на мою роботу.


Рисование это больше работа или хобби?
Марися: Кажуть, у щасливих людей немає хоббі. Для мене малювання, це, що починалося як хоббі, а тепер - робота. Але звісно ж є малюнки, котрі я створюю під замовлення для книг, ігор, листівок, а є те, що просто для себе. Формально мій відпочинок від моєї роботи мало чим відрізняється.

Какими красками рисуешь? Используешь ли дополнительные материалы?
Марися: Найчастіше працюю з аквареллю (Нева, Белые ночи) і пігментними ручками (Uni pin, Pilot, Faber castel). Але також використовую кольорові олівці, пастель, інколи олійні та акрилові фарби.
Я не обмежую себе в матеріалах і якщо мені хочеться купити олівець сепію, туш чи лінолеум для ліногравюр - я йду і купую. Експериментувати це цікаво! Але, коли працюю над замовленнями використовую ті матеріали, з якими мені вдається працювати найліпше, на разі це акварель та пігментні ручки.
    


Почему выбрала рисовать именно иллюстрации к книгам?
Марися: Це цікаво! Найцікавіші речі з'являються на перехрестях, і от на перехресті малюнку й тексту з'являється ілюстрації. Знаєте, як буває, коли читаєш книгу, уявляєш всіх персонажів, а потім за книгою знімають фільм, а там всі не такі! Ілюструючи книги я перший візуалізатор образів і багато в чому від мене залежить як діти уявлятимуть того чи іншого персонажа, це водночас приємно і відповідально.
А ще я дуже люблю книги з хорошими ілюстраціями, тому намагаюсь зробити свій внесок в світ красивих книжок.

Твои работы можно найти только в детских книгах?
Марися: Поки маю дві проілюстровані мною дитячі книги: "Будиночок з Води" Катерини Єгорушкіної і Штефана Недериці та “Кишеньковий дракон” Леоніда Сороки.
  

Что вдохновляет тебя на рисунки?
Марися: Все, що завгодно! Якщо бути відкритим до світу (а також виспаним і ситим :)), то образи, ідеї з’являються просто з повітря. Навколо нас відбувається багато дивного і це варто помічати: в переході біля станції Льва Толстого дивна бабця продає дивні корінці; викладачка іспанської, коли взимку намотує на себе светри, шарфи і хустки - схожа на велику гусінь; якщо голубу домалювати капелюх, голуб набуває зовсім іншого сенсу. Читаючи книги, дивлячись фільми, образи приходять у будь-який момент, напевно ноосфера про яку писав Вернадський таки існує :)


Чем ты еще увлекаешься помимо рисования?
Марися: Я дуже люблю мандрувати, це, знаєте, робить світ ширшим! Також мене цікавлять птахи, кити, Григорій Сковорода, postcrossing, плетіння шарфів і рукавичок, кактуси, акваріумні рибки і африканські равлики.

Какие проекты в будущем хотелось бы воплотить в жизнь?
Марися: це секрет :)

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
Sharing is caring - розмовний клуб англійської для тих, хто потребує підтримки
Sharing is caring: Speaking club for those who need support Ми завжди працювали за принципом «людині потрібна людина». Але тепер ми розуміємо, що найбільше людині потрібна людина під час війни. Тому ми пропонуємо всім, хто відчуває потребу, поговорити англійською та підтримати один одного.…
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Green Forest Life
Music Therapy - безкоштовні музичні уроки англійської
Що би не відбувалося в світі, музика - це ліки. А англомовна музика - це ще й чудовий інструмент для практики та вдосконалення навичок англійської. Якщо ви любите музику і англійську, приєднуйтесь до уроку Music Therapy від Green Forest. Що на вас чекатиме: розбір відомої англомовної пісню  нова…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.