Vocabulary. 18.09.2013
Homophones

Омоніми would and wood

Автор: Маша Миронова

Привіт всім! Чи знаєте ви, що існують спеціальні слова, які називаються «омофони»? Це не має нічого спільного з телефонами, якщо ви так думали. Омофони (омоніми) - це слова, які мають абсолютно однакову вимову, але різне значення. Наприклад, якщо ви напишете, що ви такий дощатий, люди вас неправильно зрозуміють, тому що ви не дошка з дерева, вам нудно, вам нецікаво.

Чи можете ви знайти інший приклад на малюнку? Я дам вам підказку – це теж має відношення до дерев… Є також слова, які мають майже однакову вимову, але звучать дещо по-різному. Наприклад, якщо ви говорите «Я хочу купити це» - це невірно, тому що ви мали на увазі «Я не буду цього купувати». Один звук може значно змінити ситуацію.

Щоб не нести дурниць і робити все правильно, давайте дізнаємося трохи більше про...

Would and wood

Вимовляються вони однаково. Тобто це homophones. На слух їх розрізнити неможливо, однак у контексті все зрозуміло.

Woodце дерево, деревина.

My house is made of wood.  


Wood це та noun та adjective. Як noun це деревина. Як adjective – зроблений із дерева. I have a wood chair. Хоча в такому разі частіше використовують wooden.

Ще говорять: to knock on wood. У нас теж є така приказка – постукай по дереву. We say it when we have good luck, and we want to continue having this good luck.

Наприклад:
-    Jane, how are your driving lessons?
-    Well, I haven’t crashed into anything yet, so that’s good!
-    Well, knock on wood!

Ну а з would зовсім інша історія. Це дієслово, це past tense of will. Його використовують скрізь де тільки можна: в conditional sentences, would like, would rather, would prefer, в reported speech, замість will щоб пропозиція звучала ввічливіше, і т.д.

Ось пара прикладів:
-    I wish you would stop singing so loudly!
-    He said he would call me.
-    If I had extra time, I would do so many interesting things!
-    I would like a cheese sandwich, please.
-    What would you rather have – a car or a motorbike?

 

А ви зможете відповісти на запитання на зображенні?


І на цей: What wood would you choose if you were planning to build a tree house?
See you on Wednesday! =)

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Crimes. B2-C1
Чи багато слів ви знаєте, пов'язаних з різними типами злочинів? Пропонуємо вам перевірити свої знання та розширити словниковий запас у безкоштовному лексичному уроці Notes для рівнів B2-C1 на тему Crimes. Переходьте за посиланням та знаходьте 5 вправ для запам’ятовування нових слів та…
Video
Англійська на слух: Біллі Айліш, "чувааак" і саундтрек до "Барбі"
Маємо для вас відеорозбір нового неформального інтерв’ю рубрики «Англійська на слух» — https://bit.ly/3xpRB2l. Героїня нашого випуску — Біллі Айліш, яка отримала Греммі за саундтрек до найпопулярнішого фільму 2023 року. Тож у відео ви почуєте про процес створення цієї пісні,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.