Vocabulary, Fun. 04.02.2013

Топ словників для смартфонів

Автор: Анастасія Брандт
Переклад та запам’ятовування нових слів є невід’ємною частиною вивчення англійської мови, як  і будь-якої іншої мови взагалі. Раніше всі, хто вивчав іноземну мову, були змушені вести власні словнички у зошитах. Сьогодні, в еру новітніх технологій, ми можемо обійтися і без них, знайшовши в Інтернеті хороший словник, або скачавши собі якийсь application на смартфон або планшет.


Авжеж, ніхто не відміняв друкованих словників типу Longman, Cambridge, Oxford dictionaries, які завойовували свою репутацію роками, або ж онлайн словники, яких розвелося просто тисячі останнім часом і які є у вільному доступі. Ви можете скористатись ними будь-яку мить. До речі, про найкращі онлайн словники, які рекомендують наші викладачі, можете прочитати тут.

Але не завжди у вас є доступ до свого лептопу, і далеко не всі онлайн dictionaries підлаштовані під мобільні телефони. Тому цього разу ми поговоримо про словник, який кожен може взяти з собою, а точніше про словники для смартфонів. Такі словники стануть у нагоді, коли вам терміново захотілось  дізнатись переклад невідомого слова з реклами, або під час читання книжок англійською, або якщо ви  збираєтесь у відпустку за кордон і ще не оволоділи англійською на високому рівні, або … різні ситуації бувають =). Тим більше, що додатково з собою не потрібно тягати важкі друковані видання, а просто завантажити словник на телефон і він завжди буде у вас під рукою).

Пропоную вам оцінити переваги і недоліки Топ 10 словників для смартфонів на базі Android та iOS (за рейтингами у play.google.com  та appstore)

English – English (Словники, які пропонують значення слів англійською мовою, більше підійдуть рівням вище середнього)

Назва + рейтинг (play.google.com / appstore) Переваги і недоліки словника

Dictionary.com

4,6 / 5
Безкоштовний
 

Переваги: переклад по пошуку, перекладає окремі фрази, словник синонімів, ідіом.

Недоліки: необхідне підключення до Інтернету, реклама, відсутність транскрипції.
Dictionary - Merriam-Webster
4,6 / 4,5
Безкоштовний
Переваги: голосовий пошук, озвучка слів, транскрипція, антоніми, синоніми  - все тільки онлайн.

Недоліки: працює тільки онлайн, статична реклама.
English Dictionary -  Offline
 -   /4,6
Безкоштовний
 
Переваги: 172000 слів,  працює офлайн, пояснення слів базуються на Wiktionary,
короткі і точні визначення, озвучка слів.

Недоліки: чорний колір інтерфейсу, відсутність транскрипції, не перекладає фрази.
Advanced English Dictionary and Thesaurus 
Безкоштовний
 
Переваги: працює офлайн, переклад по пошуку, перекладає окремі фрази, більше 1,4 мільйонів слів, пошук по алфавіту, словник синонімів (тезаурус), історія пошуку.
Недоліки: складні пояснення англійською мовою (особливо для початківців), відсутність транскрипції.
WordWEb Dictionary 
4,7 / 4,5
Безкоштовний
 
Переваги:  offline, пошук по алфавіту, словник синонімів, пошук по частинах мови, наявність транскрипції,  переклад фраз, виправлення помилок, автоматично знаходить схожі слова.

Недоліки: для озвучки слів необхідно підвантажити окремий  аудіо файл.
Dictionary+

Безкоштовний

Переваги:  працює за пошуком окремих слів та фраз, а також є голосовий пошук, наявність транскрипції та словника синонімів.

Недоліки: тільки онлайн.
Cambridge Dictionary +Plus

Безкоштовний
Переваги:  працює за пошуком слів, наявність транскрипції, автоматично знаходить схожі слова та фрази, є функція створення власного списку слів з вправами для запам'ятовування.

Недоліки: тільки онлайн.

 

English – Russian/Ukrainian

Назва + рейтинг (play.google.com / appstore) Переваги і недоліки словника

The Free Dictionary
  4,5 / 4,5
Безкоштовний
Переваги: працює офлайн (для цього необхідно додатково завантажити словники), переклад по пошуку.

Недоліки: додаткові функції тільки онлайн (слово дня, ігри і т.п).
 

DeepL

Безкоштовний
Переваги: переклад за пошуком слів, перекладає окремі фрази.

Недоліки: працює тільки онлайн.

Reverso Contex

Безкоштовний
Переваги:  переклад за пошуком слів з прикладами, окремі розділи із синонімами та відмінюванням.

Недоліки: працює тільки онлайн.

У цьому топі зібрано лише 10 словників з сотень існуючих, але і тут є з чого обирати. Тому вам потрібно з перелічених критеріїв обрати саме ті, які задовольнять саме ваші потреби. Оскільки майже всі ці словники мають версії як для apple, так і для android, то обирати слід за такими критеріями:

  1. Переклад російською/українською або визначення (пояснення) англійською. Тут визначальним фактором є ваш рівень знання англійської мови.
  2. Необхідність доступу до Інтернету або робота офлайн (автономна).
  3. Переклад тільки слів або слова + фрази
  4. Наявність додаткових словників (синоніми, антоніми) і додаткових функцій (ігри, слово дня, і т.д.)

І все ж таки перед остаточним вибором, пропоную вам ознайомитися з коментарями, які залишають користувачі словників на сайтах. Там ви точно прочитаєте про ВСІ недоліки, які має той чи інший dictionary!

Сподіваюсь, що ця стаття надихнула вас на завантаження такого мобільного помічника у вивченні англійської мови, якщо його у вас ще не було до цього. Такий словник, хоча б онлайн, займе на вашому телефоні мінімум місця і, до того ж,  допоможе вам ще не в одній життєвій ситуації, це я вам гарантую!

P.S. Поділіться своїм досвідом користування словниками для мобільних телефонів, щоб ми і наші студенти знали всю правду!

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Crimes. B2-C1
Чи багато слів ви знаєте, пов'язаних з різними типами злочинів? Пропонуємо вам перевірити свої знання та розширити словниковий запас у безкоштовному лексичному уроці Notes для рівнів B2-C1 на тему Crimes. Переходьте за посиланням та знаходьте 5 вправ для запам’ятовування нових слів та…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.