Video, Vocabulary, Listening. 21.02.2019
#GreenForestRecommends

Топ-5 сімейних комедій від Вікторії Бойців

Автор: Вікторія Бойців

Хоч надворі і холодно, проте це зовсім не привід сумувати. До вашої уваги список-рецепт від лікаря, як зробити будь-який день по-справжньому теплим і душевним. Підготуйте улюблений коцик, вимкніть телефон і насолоджуйтесь.

Порада: не намагайтесь зрозуміти кожне слово у фільмі. Важливо поринути у мову і відпустити свій бар’єр у слуханні. Якщо якась незрозуміла фраза заважає вам вхопити суть ситуації, не полінуйтесь зупинити і послухати її ще раз. І ще раз. І ще раз. І ще раз з англійськими субтитрами. А тоді загуглити в Oxford Dictionary. Але головне – отримати задоволення від перегляду, не зациклюйтесь на перекладі всього скрипту.

1. A Dog's Purpose (2017)

  • Жанр: adventure, comedy, drama
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Я часто відкладаю на далеку поличку фільми, які визнані бестселерами і дуже популярні в мережі, аби не витрачати час на розтиражовані простенькі стрічки. Але! Dog’s Purpose доводить, що варто міняти свій підхід J 

Головний герой – це хвостатий (деколи й ні) друг, який згадує всі свої життя на землі у різних сім’ях і шукає тим самим відповідь на питання: «А навіщо я тут?» (так-так, екзистенційні питання турбують не тільки людей). Його спостереження про людей дуже дотепні і обов’язково змусять вас усміхнутись. Поки я дивилась фільм, в мене був весь діапазон сліз: від сміху, від суму і від того, що це дуже мило. 

  • English: Оповідач говорить чітко і використовує достатньо легкі конструкції навіть для молодших рівнів. Кожен новий власник чотиролапого друга –  це інший темп і ритм англійської, підбір слів та вимова. Цікаво їх порівняти і відчути різницю. Можна дивитись і без субтитрів. Цікаво для власників собак – можна послухати всі команди англійською.

 

2. It's Complicated (2009)

  • Жанр: comedy, drama, romance
  • Рівень: від Intermediate

Якщо у фільмі є Меріл Стріп – це вже must-see, а коли вона ще й у компанії Алека Болдуїна і Стівена Мартіна...Тут взагалі без вибору. Зробити достойну комедію не так легко, проте ця зіркова команда справилась на ура! 

Головна героїня вже з десяток років розведена, знайшла себе, поставила на ноги дітей, дружить з колишнім. Якось на випускному сина стається непередбачуване – спалахує давно забута іскра. Наперекір всім очікування, ця іскра з кожним днем перетворюється в снігову лавину дотепів, незручних ситуацій і плутанини. Найбільше випробовування для глядача – це всидіти на місці, коли на екрані з’являються тааакі апетитні страви від Меріл Стріп (рекомендую таки поїсти перед переглядом, бажано мати під рукою круасани). 

  • English: Складністю у перегляді може бути швидкий темп розмов, проте це більше виключення ніж правило у цьому фільмі. Ідеальний практикум для інтонації і змістових наголосів у розмові . Після перегляду можна обрати улюблені частини, слухати і повторювати за акторами. Відчуйте себе володарем Оскара.

 

3. You've Got Mail (1998)

  • Жанр: comedy, drama, romance
  • Рівень: від Upper-Intermediate

У часи, коли не було ні Тіндера, ні Інстаграма (а якщо точніше – у лихі 90ті) сталось ЦЕ. Перша історія дружби і не тільки on the Internet. Ні імен, ні фотографій. Дві душі, які знайшли розуміння  і підтримку у мережі. Але хто би міг здогадатись, що цей друг по переписці – найбільший ворог у реальному житті. Дотепно і чутливо, хочеться закутатись у цей фільм на весь вечір.

  • English: Оскільки герої – друзі у мережі, ми можемо поспостерігати як нейтіви переписуються. Мова героїв наповнена цікавими ідіомами, хоч весь час зупиняй і записуй. Можна почути навіть The Third Conditional ;) Тепм залежить від ситуації, будьте обережні з бойфрендом Мег Райан – ще той chatterbox. Fully American English

 

4.  Leap Year (2010)

  • Жанр: comedy, romance
  • Рівень: від Intermediate

Хто, хто міг би повірити, що Емі Адамс у цьому фільмі й Емі Адамс з Sharp Objects або Nocturnal Animals – це одна й та сама людина?! Хто бачив її нові роботи – обов’язково передивитись цю стрічку і визнати, що вона різнобічна і gorgeous actress.  А хто не в курсі – насолоджуйтесь чудовою грою. 

Історія про сильну й незалежну, в Ірландії, з обручкою на шляху до бойфренда. Звісно, не без перешкод і нових знайомств. 

  • English: Будьте готові, це шанс почути ірландський акцент, а діалоги у двох акцентах – це ще той неоцінений досвід.

 

5. The Proposal (2009)

  • Жанр: comedy, drama, romance
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Коротко про те, навіщо потрібні підлеглі на роботі  (спойлер - щоб виходити заміж!). Обожнюю цю комедію, дивилась безліч разів і досі смішно. Обіцяю, що бабуся – то любов з першого погляду. Хоча там кожен герой пропрацьований на найвищому рівні, ніяких шаблоних заготовок. Тандем Сандри Буллок і Райана Рейнольдса особливо вдалий, ота напруга між ними така справжня. Захоплююсь атмосферою фільму, тримає в настрої до кінця.

  • English: До речі, темп діалогів середній і вокеб досить легкий, тому можна не боятись щось пропустити. Є лексика для видавничої справи.
 
Ви можете переглянути вищезгадані фільми, наприклад, на цьому ресурсі www.hulu.com. Підписка на нього платна, але перший місяць ви можете користуватись ним безкоштовно.
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Video
Відео: Умовні речення в англійській мові на прикладі мемів | Conditionals 0, 1, 2, 3, Mixed
Розібратися зі всіма типами Conditionals в англійській на прикладі мемів за одне відео? Пфф, а чому б і ні! Все це реально, і доведе це Настя Сеніва у новому відео від Green Forest — https://bit.ly/3Jl3BF9. У ньому за допомогою мемів ми дали найпростіші пояснення та приклади усіх типів умовних…
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.