Reviews. 08.03.2019
#GreenForestRecommends

Топ-5 фільмів про жінок та для жінок від Ольги Удачіної

Автор: Ольга Удачіна

На вулиці стає дедалі тепліше, весна по-тихеньку набирає оберти і улюблене свято краси та жіночності вже тут. Саме тому хотілося б нагадати, що жінки – не лише довгоногі стрункі красуні. Кожна дівчина має свій неповторний характер, мрії та сподівання. І хто, як не чоловіки, знають про це найкраще. Пропоную твоїй увазі добірку фільмів, що ідеально доповнять будь-який сценарій вечора: будь то романтичний вечір у компанії коханої людини, вечеря у колі сім’ї або посиденьки із подругами. Обирай варіант, який підходить саме тобі.

Диявол носить «Prada» / The Devil Wears Prada (2006)

  • Жанрдрама, комедія
  • Рівень: від Advanced

Першим із добірки хочу представити фільм, який бачила, мабуть, кожна дівчина, але навряд чи англійською. Пропоную освіжити пам’ять та поглянути на кінострічку під новим кутом. Переглядаючи цей фільм, складно утриматись від того, щоб уявити себе на місці головної героїні: вродлива молода дівчина, що отримує омріяну роботу у сфері журналістики, та ще й одразу після завершення університету. Але журналістика світу моди пов’язана зі стресом та нервовим напруженням, які головна героїня навіть не могла собі уявити…

Фільм порадує вас не лише гарним одягом головних героїнь, але й чарівною Енн Хеттуей в ролі помічниці деспотичної редакторки одного з найбільших нью-йоркських журналів мод, яку грає ніхто інший, як неперевершена Меріл Стріп. 

  • English Переважає американська англійська, хоча Меріл Стріп навіть тут має британську вимову і, через свою керівну роль, звучить трохи бундючно. Безперечно, це чудова нагода розширити свій словниковий запас з теми fashion. 

Шопоголік / Confessions of a Shopaholic (2009)

  • Жанркомедія, драма
  • Рівень: від Intermediate

Наступний фільм також про одяг, але цього разу про витрати, пов'язані із ним. Кожна дівчина знає, як іноді важко залишити в магазині річ, яка ідеально пасує до половини твого гардеробу. Як часто ти тішиш себе гарною кофтинкою чи шаликом? Чи не здається, що ти поринаєш у світ магії та щастя, опиняючись у торгівельному центрі? Якщо так, то цей фільм точно для тебе.

Молода дівчина, схиблена на шопінгу і дорогому одязі, живе в стані війни між своїм банківським лімітом і спокусами великого міста. При цьому за професією вона – журналіст фінансового видання, котрий щиро роздає поради з правильного управління особистим капіталом.

  • English Фільм набагато легший з погляду лексики та граматичних конструкцій, ніж попередній. Тим не менш, the film contains some mild coarse language and verbal putdowns, тому якщо ваша мама is good at English, я вас попередила :)

Красуня / Pretty Woman (1990) 

  • Жанркомедія, мелодрама
  • Рівень: від Pre-intermediate

Впевнена, що цей фільм також багато хто бачив, але це не привід відмовитися від перегляду ще раз, до того ж англійською. Молодий красунчик Річард Гір та зваблива Джулія Робертс не залишать байдужими нікого, тому навіть не намагайтеся запевнити, що дивитесь цей фільм виключно щоб покращити рівень англійської ;)

  • English Вокеб достатньо легкий та зрозумілий а темп мовлення помірний. Тож у вас буде можливість насолодитися та порівняти мовлення людей з кардинально різних прошарків суспільства.

Розпутна поведiнка / Easy Virtue (2008)

  • Жанрромантичний фільм, комедія
  • Рівень: від Intermediate

Також хочу запропонувати, як на мене, недооцінену стрічку. Можливо, вона не на стільки легка та розважальна, як попередні, проте долю гумору і тут відшукати не складно. Фільм побудований на протиріччях: американська наречена та британець-наречений, молода дружина та досвідчена у шлюбі жінка, свавільна та молода Ларіта, як втілення Америки, та сварлива і невдоволена життям свекруха, як манірна Британія, а також багато інших моментів, які викликають не лише посмішку на вашому обличчі. Фільм лише на перший погляд здається легкою комедією про нелегке подружнє життя молодих, але, повірте, ви не пошкодуєте про його перегляд.

  • English Дівчина розмовляє американською англійською, натомість її новоспечений чоловік та все його оточення, колишні аристократи, спілкуються англійською свого регіону, тобто Нотінгемширу. Це є іще одним беззаперечним плюсом кінострічки – унікальна можливість почути та порівняти американську та британську вимови.

Гордість та упередження / Pride and Prejudice (2005)

  • Жанрдрама
  • Рівень: від Upper-intermediate

І, на останок, фільм, який можна передивлятися безкінечно, незалежно від того, зустріла ти свого принца чи ні. Історія тендітного, але водночас глибокого та відвертого кохання, не залишає байдужим. Незважаючи на безліч екранізацій, саме ця стрічка спливає у моїй пам’яті першою. Можливо, через Кіру Найтлі у головній ролі, якій так личать корсетні плаття, або через містера Дарсі з його чарівливою посмішкою… 

  • English Зважаючи на час, зображений у фільмі, мова персонажів ускладнена формами ввічливості, а також конструкціями, не притаманними сучасному усному мовленню.

Вам також може сподобатися:
Fun
One Аnimated Film for your English - мультфільм Coco
Halloween наближається, тож сьогодні у нашій рубриці One Animated Film for Your English маємо для вас тематичний мультфільм, який рекомендуємо глянути кожному! Це ми про мультик «Коко», що розповідає про хлопчика Мігеля, який потрапляє у світ мертвих. Як і чому він там опинився не будемо…
Grammar
7 безкоштовних зимових онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)
Нова добірка безкоштовних онлайн курсів для всіх рівнів від Green Forest вже тут. Ну, тобто курси не від Green Forest, а від різних всесвітньовідомих університетів та різних онлайн платформ для навчання. Просто ми тут зібрали ті, які почнуться саме зимою або ж їх  можна проходити в будь-який час.…
Grammar
Безкоштовний урок англійської з Notes – Слухання – Narrating a story (B2-C1)
Цікаве інтерв'ю англійською з поліцейським, корисні поради, як вберегтися від шахрайства, багато важливих слів та виразів, щоб зробити ваші історії більш логічними і зв'язними - це все чекає на вас у нашому новому безкоштовному уроці Narrating a story - https://bit.ly/31daa9P. Проходьте його…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.