Reviews, Grammar, Listening, Reading, Speaking, Vocabulary, Writing. 21.12.2016

ТОП-16 статей 2016 року для цікавого вивчення англійської мови

Автор: Анастасія Брандт

Як завжди несподівано, та черговий рік наближається до свого кінця. Ми впевнені, що ваш 2016-ий був насичений подіями, новими зустрічами, крутими подорожами (де ви без проблем спілкувались англійською ;)), великими і маленькими досягненнями, величезною кількістю усмішок та багатьма добрими справами. В Green Forest також сталося багато цікавого: новий офіс у Львові та цілий English Hub у Києві, ексклюзивні допрем’єрні покази фільмів англійською, оновлення дизайн наших сервісів, зміна підручника, величезна кількість нових матеріалів про вивчення англійської в Green Forest Journal.  Про останні і поговоримо. Як і в аналогічному ТОПі 2015-го року, ми обирали найкращі статті за кількістю ваших переглядів. Адже для нас це найкращий показник вашої прихильності до матеріалів, тому що ви поділились ними з друзями і вони стали супер-популярними. 


Починаємо знизу:

16 місце (6156 переглядів) 
Christmas vocabulary в святкових епізодах культових серіалів  (Ірина Сапожинська)https://goo.gl/5P24De
Ну тут все зрозуміло: дивимось улюблені серіали, знайомимось з американськими різдвяними традиціями, налаштовуємось на святкування і вивчаємо незнайомі слова з напрочуд актуальної тематики! Ви можете влаштувати собі Christmas marathon: переглянути всі святкові серії найпопулярніших сіткомів англійською, адже вся необхідна лексика з перекладом є у статті. Що ще потрібно? (можливо тільки какао з маршмеллоу)

15 місце (7411 переглядів)
Сучасна американська англійська з Sex and the City (Таня Пекарчук)https://goo.gl/BvpqYo
Дивились ви цей серіал чи ні, та варто визнати, що він став культовим.  Чому саме цей серіал обрала наша викладачка – напрочуд зрозуміла американська англійська без зайвого сленгу та з такою кількістю корисних розмовних виразів, що вам вистачить на декілька днів розмов. Що ще корисного для вашої англійської у цьому серіалі – читайте у статті. 

 

14 місце (7821 переглядів)
Юридична англійська з серіалом SUITS (Юля Коваленко)https://goo.gl/uihVaH
Ще одна стаття для любителів серіалів. Та цього разу ви можете використовувати перегляд серіалу для вивчення спеціалізованої лексики. Спочатку розібратись буде складно, але через декілька сезонів юридична лексика англійською буде литися рікою. Стаття підготує вас до перегляду добіркою базових слів та виразів з SUITS.

 

13 місце (8493 переглядів) 
Слова-паразити в англійській мові: вживати чи позбутися? (Вероніка Казюк)https://goo.gl/iWLN4J
Дуже часто ми використовуємо ці слова під час спілкування рідною мовою, вони допомагають нам заповнити паузи, та дуже часто ми просто починаємо зловживати ними і вставляти їх усюди. В англійській мові та сама проблема.  Та якщо ви тільки починаєте вивчення англійської, вони допоможуть вам не грати в мовчанку. Вивчіть свого ворога і використовуйте з розумом - 15 найпопулярніших слів-паразитів чекають вас за посиланням. 

 

12 місце (8494 переглядів)
5 ефективних способів, щоб почати думати англійською (Вікторія Войтенко)https://goo.gl/QLhSHn
Як можна думати англійською, якщо я  говорити особливо не можу – подумаєте ви. Та насправді думати англійською набагато приємніше ніж говорити: в думках ви можете робити скільки завгодно помилок і ніхто не буде виправляти вас. Не можете згадати слово – нічого страшного! Спробуйте використати хоча б один спосіб, зазначений у статті, і таким чином поліпшіть свої розмовні навички.

 

11 місце (9548 переглядів)
Як розширити словниковий запас з англійської (Ольдзя Іванищева)https://goo.gl/M2mvYc
Питання, яке розглядає ця стаття актуальне для тих, хто вже знає англійську на середньому та високому рівнях. Та почитати і взяти щось корисне для себе точно можуть всі. Адже продовжувати розвивати свої мовні навички і поповнювати словниковий запас потрібно весь час, а зробити це можна за допомогою 4 пунктів, які описує у тексті наша викладачка зі Львова. 

 

10 місце (10642 переглядів) 
Як почати говорити англійською за допомогою діалогів (Таня Пекарчук) https://goo.gl/l1sKwl
А ця стаття для тих, хто хоче одразу заговорити англійською. Так, це дійсно можливо, просто для цього потрібно докласти додаткових зусиль. У статті ви знайдете покрокову інструкцію, як почати говорити англійською, використовуючи діалоги. 

 

9 місце (12803 переглядів)
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову (Вікторія Інзіна)https://goo.gl/mgmmXd
В англійській, як і в будь-якій іншій справі, найважче - це почати. Та починати не обов’язково з книжки з правилами. Ми пропонуємо починати навчання з одного з цих сайтів. Кожен сайт унікальний і дозволяє  різноманітними цікавими методами тренувати всі навички з англійської самостійно вдома. Вам залишиться обрати той сайт, який підходить вам найбільше. 

 

8 місце (15738 переглядів)
9 додатків, які покращать вашу англійську (Оля Янкова)https://goo.gl/39eP9d
Кількість додатків для вивчення англійської постійно зростає, та далеко не всі вони зручні, цікаві та корисні. Ми маємо власного тестувальника таких додатків – це Оля Янкова, наш викладач та методист з Києва. В кожній своїй статті вона обирає тільки найкраще для вас: тести з англійської, вивчення нових слів, аудіювання та покращення вимови, і це лише частина того, що ви знайдете у добірці. 

 

7 місце (16022 переглядів)
38 нових англійських слів, які варті вашої уваги (Іра Сапожинська)https://goo.gl/7tXy29
У статті ви знайдете найпопулярніші слова, які з’явились в англійській мові протягом 2015 року. А поки ви будете вивчати ще тогорічні слова, ми будемо складати список новеньких з 2016-го!)

 

6 місце (16742 переглядів)
6 серіалів з британським акцентом і не без користі для вашої англійської (Таня Пекарчук)https://goo.gl/qBrETL
Це не перша і не остання добірка британських серіалів на нашому сайті. По-перше, постійно з’являються все нові шедеври. По-друге, зараз сюжети, костюми та акторські склади серіалів можуть сміливо позмагатися з фільмами. Ну а по-третє, British English – ніхто не встоїть перед цим акцентом. Обов’язково дивитись!

 

5 місце (18015 переглядів)
10 типових помилок в англійській мові, які роблять всі (Вікторія Войтенко)https://goo.gl/zJ91D7
Годі робити вже ці помилки в англійській. Прочитайте цю статтю і робіть на 10 помилок менше. 
Результат гарантовано)

 

4 місце (18575 переглядів)
Англійські прислів’я та їх еквіваленти в українській мові (Іра Климочко)https://goo.gl/3WaUlB
Коли ми вживаємо прислів’я рідною мовою, ми навіть не задумуємось про це. Та англійською все набагато важче: в нашому словниковому запасі з англійської майже зовсім немає прислів’їв. У статті наведені найпопулярніші англійські прислів’я та їх еквіваленти з української мови. Якщо ви дивитесь кіно чи серіали англійською, деякі з них вже повинні бути вам знайомі. 

 

3 місце (23049 переглядів)
9 нових серіалів, які покращать ваш British English (Таня Пекарчук) https://goo.gl/AAinMU
Британські серіали мають свій особливий шарм і дуже виділяються з-поміж американських чи будь-яких інших. А ще вони містять у собі багато British English. Тож якщо ви кайфуєте від британського акценту або хочете його набути,  хочете зрозуміти британський сленг та жарти, обирайте один з серіалів з добірки, і вперед дивитись, розважатись і навчатись.

 

  і   

2 місце (30275 переглядів) 
5 безкоштовних зимових онлайн курсів з англійської мови для рівнів від Elementary до Advanced (Вікторія Інзіна) https://goo.gl/5o3Dbu
1 місце (54717 переглядів)
5 безкоштовних осінніх онлайн курсів з англійської мови для рівнів від Elementary до Advanced (Вікторія Інзіна) https://goo.gl/l3sNM3
Друге та перше місце нашого рейтингу найпопулярніших статтей 2016 року зайняли статті на одну тематику – це добірки безкоштовних онлайн курсів з англійської від найпопулярніших університетів світу. Деякі з них доступні необмежений період часу, а деякі, нажаль, пройти вже не можна (або потрібно чекати наступного курсу). Так чи інакше, ми пропонуємо вам не гаяти можливості і спробувати пройти хоча б 1 такий курс. З 10-ти запропонованих ви точно знайдете щось, що вас зацікавить!

 

Сподіваюсь ця добірка показала вам, скільки всього цікавого можна знайти англійською мовою в Інтернеті, і це лише мізерна частинка. Тому не забудьте в планах на новий 2017 рік зробити собі помітку: Вивчити/Почати вивчати/Довчити/Удосконалити свою англійську (потрібне підкреслити). З наступаючими святами!

Happy New Year and Merry Christmas. 

P.S. Якщо у вас і досі немає святкового настрою, вмикайте Christmas Radio онлайн тут, рекомендую Radio X-MAS. ;)

Вам також може сподобатися:
Fun
One Аnimated Film for your English - мультфільм Coco
Halloween наближається, тож сьогодні у нашій рубриці One Animated Film for Your English маємо для вас тематичний мультфільм, який рекомендуємо глянути кожному! Це ми про мультик «Коко», що розповідає про хлопчика Мігеля, який потрапляє у світ мертвих. Як і чому він там опинився не будемо…
Grammar
7 безкоштовних зимових онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)
Нова добірка безкоштовних онлайн курсів для всіх рівнів від Green Forest вже тут. Ну, тобто курси не від Green Forest, а від різних всесвітньовідомих університетів та різних онлайн платформ для навчання. Просто ми тут зібрали ті, які почнуться саме зимою або ж їх  можна проходити в будь-який час.…
Grammar
Безкоштовний урок англійської з Notes – Слухання – Narrating a story (B2-C1)
Цікаве інтерв'ю англійською з поліцейським, корисні поради, як вберегтися від шахрайства, багато важливих слів та виразів, щоб зробити ваші історії більш логічними і зв'язними - це все чекає на вас у нашому новому безкоштовному уроці Narrating a story - https://bit.ly/31daa9P. Проходьте його…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.