Video, Listening, Vocabulary, Fun, Grammar. 09.02.2024

ТОП 10 TikTok акаунтів для вивчення англійської

Автор: Іра Озадовська

Як ви могли помітити, сучасність полегшує наше існування різними девайсами, як от автівками, які паркуються без нашої участі, телефонами, які стають прозорими та супер тонкими… А що ж з освітою? І тут відбуваються зміни, які роблять навчання більш захопливим та цікавим. Тож сьогодні поговоримо про освітню користь TikTok, який пропонує нам цікавий та нетривіальний підхід до вивчення англійської мови.

Чому саме цей ресурс? На своєму досвіді скажу, що коли ти втомився від підручників та класичного підходу до освіти – TikTok стає чудовою опцією. Адже тут можна обрати найпродуктивніший для себе метод навчання: дивитись короткі відео, що залишають за собою враження комунікації з автором, або ж слухати розбір пісень чи реальні фрази від носіїв мови на кожен день тощо. Я переглянула сотні акаунтів, щоб обрати 10 найкращих та запропонувати вам різний підхід до вивчення англійської в сучасному ракурсі.  Ну що, цікаво? Тоді поїхали.

1. carolinakowanz – викладачка з Берліна, Німеччина

Це – один із найпопулярніших англомовних TikTok акаунтів на сьогодні (2024 рік). Викладачка створює одночасно комічні та повчальні відео з новою лексикою. Я так захопилась її відеорубрикою про Майка, який вивчає англійську, що дивилась це як серіал. Все пояснюється простими словами, тому акаунт підходить як для початківців, так і для просунутих рівнів.

2. tumazarchik – інфлюенсер, викладач з України

Хочете розважитися і вивчити англійську? У цьому TikTok акаунті ви знайдете це комбо. Стиль пояснення та приклади викладача смішні, інколи неординарні, але дуже корисні. Можу сказати, що це той самий нестандартний блог для вивчення англійської, який ви могли б шукати. 

3. d.a.r.i.a_kovalchuk30 - викладачка з України

Авторка цього акаунту порадує вас цікавими підбірками пісень з перекладом, щоб дати максимальне розуміння мови. Любителі серіалів також знайдуть епізоди з влучними фразами, які б варто було взяти на озброєння. Що й говорити про подачу вокабуляру - на каналі все подається наочно!

4. makashovskiy - інфлюенсер з України, проводить мовні марафони

Автор цього контенту здивує вас своїм неформальним підходом та веселими відео. За ним і спостерігати цікаво, і вчити англійську з його подачею продуктивно. В цьому акаунті ви знайдете розбір типових помилок у вимові різноманітних слів, та поповните свій словниковий запас тематичною лексикою. Його легкий стиль спілкування змотивує вас відкласти всі інші справи та засидітись до самого ранку, розважаючись та навчаючись одночасно.

5. englishmakesnosense - ESL викладачка-нейтів спікерка з США

А от цей акаунт задовольнить тих, кому лише знання мови не достатньо. Якщо ви хочете зануритись не тільки у світ правил, але і у побут іноземців – welcome! Тут матимете змогу не лише навчатись, але і вивчити найменші дрібниці у вимові та значенні слів. Дуже рекомендую зазирнути сюди тим, хто хоч раз задумувався над тим, щоб переїхати, чи навіть просто відправитись у подорож за кордон.

6. greenforest.english - TikTok акаунт Green Forest

Green Forest також є в TikTok. Тут ви знайдете різні види корисних та цікавих відео для вашої англійської:
- переклад українською інтерв’ю з вашими улюбленими зірками (моє улюблене відео з цієї рубрики ви можете побачити нижче);
- мініуроки для вивчення лексики від викладачів Green Forest;
- переклад українською виступів всесвітньовідомих стендап-коміків та артистів;
- перевірка ваших знань у коротких тестах.

7. englishteacherclaire - нейтів спікерка, викладачка з США

Якщо у вас є на меті вивчення саме американської англійської – рекомендую підписатися на цей акаунт. Ви зможете насолодитись гарним акцентом авторки, а також поповнити свій словниковий запас різними конструкціями, які використовують нейтіви. 

8. then_blog – викладачка з України 

  • TikTok then_blog
  • 28.5К підписників

Викладачка з України, яка спеціалізується на британській вимові. У цьому акаунті ви знайдете розважальні та повчальні відео з розбором вимови окремих слів, фраз та речень. Якщо у вас є мрія говорити як справжній британець (британка) – “богиня фонетики” з цього тік току вам допоможе.

9. englishbygiovana – інфлюенсерка, викладачка з США

А цей акаунт відкриє для вас захопливий світ ідіом та сталих виразів – те, що ніколи не буде зайвим та те, що дасть вам змогу збагатити своє мовлення. Тепер можете не сумніватись – розуміння сленгу, ідіом та правильна вимова у вас в кишені, адже відео виходять кожного дня. Приклади цікаві та все описується простою мовою, підходить для всіх рівнів.

10. englishattheready – інфлюенсер, викладач з Канади

Закриває цю підбірку інфлюенсер та викладач з Канади. У цьому TikTok акаунті ви знайдете прості пояснення граматичних конструкцій, розбір та приклади застосування окремих слів та раз, а також правильну вимову. 

Уявіть, лише одне відео на 30 секунд в TikTok, а ви вже дізналися щось нове. Тож обирайте хоча б один акаунт із цієї підбірки і, сподіваюсь, що тепер ви матимете змогу проводити час зі смартфоном з користю.

Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Умовні речення в англійській мові на прикладі мемів | Conditionals 0, 1, 2, 3, Mixed
Розібратися зі всіма типами Conditionals в англійській на прикладі мемів за одне відео? Пфф, а чому б і ні! Все це реально, і доведе це Настя Сеніва у новому відео від Green Forest — https://bit.ly/3Jl3BF9. У ньому за допомогою мемів ми дали найпростіші пояснення та приклади усіх типів умовних…
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Video
Англійська на слух: Біллі Айліш, "чувааак" і саундтрек до "Барбі"
Маємо для вас відеорозбір нового неформального інтерв’ю рубрики «Англійська на слух» — https://bit.ly/3xpRB2l. Героїня нашого випуску — Біллі Айліш, яка отримала Греммі за саундтрек до найпопулярнішого фільму 2023 року. Тож у відео ви почуєте про процес створення цієї пісні,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.